pooolish Re: bez stanika? 31.05.07, 16:47 Ja mam ladne :) C (nie obwisle) ale zawsze w staniku, bo bez czuje sie naga... Poza tym zawsze mi sie wydaje, ze piersi sie robia obwisle od nie noszenia stanika... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: bez stanika? 31.05.07, 17:27 Tej wiosny dokonał się cud (zdaniem Męża) - po raz pierwszy od dziecięcych lat wyszłam na ulicę w samej bluzce :-) Przyznam, że zasługa leży po stronie producenta rzeczonej bluzeczki (bokserka Tatuum z najnowszej kolekcji) i Szanownego Małżonka, który mi ją kupił i do niej przekonał :-))) Niewiarygodne, ale bluzka wyjątkowo przylega do ciała, jednocześnie nie spłaszcza piersi (średniego rozmiaru) a nawet je delikatnie podnosi. Dekolt wygląda oszałamiająco (Mąż chodził dumny jak paw). Już przestałam wierzyć w doskonale skrojone bluzki, zwłaszcza bokserki, będąc skazana na bardotki i push-upy w duszne upały na mieście, a tu taka miła niespodzianka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: bez stanika? 04.06.07, 15:53 Bez stanika moze chodzic osoba z kazdym rozmiarem biustu. Np. w takiej koszulce jak ta dziewczyna:) stanikomania.blox.pl/html Wszystko zalezy jaka się założy kosulkę, sukienkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
ambivalent Re: bez stanika? 09.06.07, 12:15 Przy takiej ilosci osob uwazajacych staniki za koniecznosc nalezaloby pomyslec o kolejnym Paleniu Stanikow :D Ja nie posiadam stanikow bo nie lubie ich nosic. Mam ksztaltny biust (powiedzialabym, ze bardzo ladnie ksztaltny) rozmiaru B z sutkami, ktore nawet w klimatyzowanych pomieszczeniach nie daja o sobie znac. Nie uwazam nic niestosownego w nienoszeniu stanika do pracy (wystarczy zalozyc koszulke na ramiaczkach pod spod koszuli). Jezeli chodzi o wrazenia estetyczne, to wiekszosc stanikow (nie push up) nie niweluje "stojacych sutkow". Wiekszy biust natomiast potrzebuje stanika, aby zachowac ksztalt. Ale to tez indywidualna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
zyziaczkowo uwolnijcie swoje cycuszki :D 11.06.07, 18:00 ja chodze bez stanika juz pare lat, jest super, w ogole nie zauwazam juz ze go nie mam, naturalny dla mnie jest jego brak, a gdy czasem trzeba go zalozyc np do przezroczystej bluzki na egzamin to czuje sie dziwnie, no i ciesze sie ze mam male piersi bo rozmiar A bo wieksze bez stanika juz dawno by mi zwisly, a te trzymaja sie nadal tam gdzie byly :D zycie bez stanika jest super i tak jest najbardziej naturalnie a nie jakies druty, bleee, kobitki, uwolnijcie swoje cycuszki :D Odpowiedz Link Zgłoś
1anian obwisły biust 14.06.07, 18:21 Powiem krótko, kazdy robi co chce, ale dłuższe chodzenie bez stanika nie jest dobre na ich późniejszy kształt. Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green dziwne, bardzo dziwne 14.06.07, 22:12 Przeczytałam wszystkie posty i nadziwić się nie mogę. Wychodzi na to, ze forumowiczki MODY nie lubią bielizny i większości paradują bez jej górnej części! Ja kocham piękną koronkową i kolorową bieliznę. Na piękny biustonosz wydam majątek. Zawsze mam na sobie bieliznę i nie wyobrażam sobie bez, choć warunki (75C) mi na to pozwalają :)W dobrze dobranym biustonoszu nic nie ma prawa uwierać, a w cieniutkiej koronce nie jest gorąco. No i wybaczcie mi, ale kobiety z malutkim biustem wcale bez stanika dobrze nie wyglądają, ale to oczywiście tylko moje prywatnie zdanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: dziwne, bardzo dziwne 14.08.07, 19:58 przeciez Ty wcale nie masz duzego biustu (o ile Twoj rozmiar to naprawde 75c - znaczy, ze masz obowd jakies 83 albo i wiecej). Odpowiedz Link Zgłoś
niusia-31 Re: bez stanika? 16.06.07, 19:29 nawet jak biust jest ładny,noś stanik.Piersi potrzebują podtrzymania zawsze,wrażliwe są Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: bez stanika? 17.06.07, 10:45 jak ktos mam maly biust moze sobie na to pozwolic, ja malego niestety nie mam i stanik jest niezbedny nawet w upaly. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka252 Re: bez stanika? 18.06.07, 17:06 Ja uważam,że chodzenie bez stanika jest czymś normalnym, jeśli akceptuje się swój biust i dobrze się czujemy bez stanika to czemu nie? spacer, impreza, kino jak najbardziej jestem za:)ja do pracy zakladam stanik, bo czulabym sie niekomfortowo rozmawiajac z kolega, ktorego spojrzenie kierowaloby sie ponizej moich oczu, ale na imprezie bylam bez i czulam sie ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
veriita Re: bez stanika? 21.06.07, 17:38 bez stanika , nie ma problemu. Jak komu wygodnie. osobiście lubię koszulki z podwójnym materiałem które dobrze wszystko ukrywają i trzymają "maleństwa" (C/D) na miejscu. najlepsze są sportowe -polecam np.firmy H&M. ^-^; Odpowiedz Link Zgłoś
mloda99 Re: bez stanika? 21.06.07, 19:55 Osobiscie nigdy bym nie wyszla z domu bez stanika nawet jakbym miala maly biust,czulabym sie troche dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusste23 Re: bez stanika? 26.06.07, 09:57 ja niestety nie moglam bym chodzic bez stanika gdyz mam duzy biust poza tym nie byloby wygodni mi. co tym myslicie. Czy kobiety o mis. D moglyby chodzic bez stanika? Odpowiedz Link Zgłoś
kadarkaa Re: bez stanika? 28.06.07, 03:15 >Czy kobiety o mis. D moglyby chodzic bez stanika? Nie wiadomo, bo nie ma "mis. D" i to, co napisałaś nic nie mówi o wielkości biustu. 70D, 80D, 65 D - to są zupełnie różne rozmiary piersi (mówimy oczywiście o biuście w staniku dobrze dobranym, a nie kupionym na zasadzie "duży biust = D+szerszy obwód"). Ale w żadnym wypadku nie będzie do duży biust, co najwyżej dość średni. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: bez stanika? 26.06.07, 10:08 Bez stanika w upały pod warunkiem pięknego jędrnego biustu jest OK. Sama tak chodzę od lat, a już w czasie urlopu to wszystkie staniki mają wakacje. Do pracy tylko w staniku niezależnie czy coś widać czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Ja chodze mimo ze maly biust - 70B :)))n/t. 11.07.07, 17:54 Nie "mimo", tylko "dlatego". Z 70 D sie juz nie bardzo da. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: bez stanika? 28.06.07, 23:49 Jeśli tylko bluzka ładnie wygląda to latam bez stanika ile się da. Chodzi o upały oczywiście ;) Całe szczęście, że mam "ładne B" xDDD Odpowiedz Link Zgłoś
lora34 Re: bez stanika? 03.07.07, 11:21 Są koszulki z wszytymi wewnętrznymi biustonoszami, mała sprawa a poprawia samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś
totally_insane Re: bez stanika? 03.07.07, 20:28 ja nie widzę w tym nic złego, chociaż mam rozmiar D i bez stanika nie lubię chodzić.Sama mam teraz problem bo idę do klubu ze znajomymi i chcę założyć bluzkę, do której biustonosz jest nie wskazany(dekolt na plecach)no i nie wiem jak to będzie wyglądalo jak będę choćby tańczyła... Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: bez stanika? 11.07.07, 18:57 Znowu to samo. Rozmair D i rozmair D. Jakby 70D nie bylo mneijsze do 75C. Przeciez nei ma czegoś takiego jak rozmair D. Ja mam rozmiar 60FF/G ale oczywiscie zmieszcze się też w 75C (tyle za będzie mi sie ten obwód podnosił na plecach i z funkcji stanika nici) To mogę mówic o sobie ze mam roizmiar C jeśli jestem w stanie się w taki zmieścić?( w sumei każdy jest w stanie, jak odpowiednio za szerkoki obwód sobie kupi). To moge waszym zdaniem chodzic bez stanika? Odpowiedz Link Zgłoś
totally_insane masz jakiś problem? 19.07.07, 18:25 gdybym nosiła stanik 75C to bym napisała, a że nosze 70d to też o takowym wspomniałam.Jak sama zauważyłaś 75c jest szerszy w obwodzie, więc jak ktoś jest szczuplejszy to nie ma sensu się męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla hmm 19.07.07, 21:17 napisałaś, że masz D, a nie 70D. A swoją drogą, 70D to mały biust (mam 65E, więc wiem co mówię) i jeżeli uważasz, że jest duży i ciężki, to najprawdopodobniej nosisz zły rozmiar... polecam zapytać tu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Odpowiedz Link Zgłoś
totally_insane Re: hmm 20.07.07, 19:15 fakt napisałam samo D(bije się w pierś), ale że duży i ciężki to nigdzie nie widzę.Nie uważam że jest mały(może w porównaniu z Twoim),ale biorąc pod uwagę że jestem szczupła to z większym biustem wyglądałabym karykaturalnie...Ale nigdy nic nie wiadomo,jestem jeszcze młoda więc może urosnąc, czego się boję, na przykładzie mojej mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla ale ja mam mniejszy biust :) 20.07.07, 19:37 bo w 65E miseczka jest mniejsza niż w 70D. Cóż, widocznie opacznie zrozumiałam Twoją pierwszą wypowiedź, odnośnie ciężkości biustu :) Odpowiedz Link Zgłoś
disa nie nosze czesto 03.07.07, 20:39 ale ja to nawet w pidzamie potrafie isc na spacer z psem i do sklepu pod blokiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
mailenstwo Re: bez stanika? 10.07.07, 23:13 oo, mój wątek wrócił na pierwszą stronę:-) Cieszę się, że aż tyle osób się wypowiedziało. Z Waszych odpowiedzi wynika jednoznacznie - kto chce niech sobie nosi staniki, a kto chce i ma warunki- niech nie nosi:-D Ja mam tzw. "mikrobiust" ale nie mam kompleksów, więc w upały zamierzam chodzic bez stanika. Żeby tylko te upały wróciły, bo mam dosyć zimna! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja855 Re: bez stanika? 16.07.07, 23:58 > nosi staniki, a kto chce i ma warunki- niech nie nosi:-D Ja mam tzw. > "mikrobiust" ale nie mam kompleksów, więc w upały zamierzam chodzic bez >stanika Trzeba mieć biust żeby biustonosz był potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
zula2 Re: bez stanika? 23.07.07, 23:09 bez stanika to normalne ale w prawdziwy upał to najfajniej się chodzi bez majtek,warunkiem jest jednak odpowiednio długa i nieprzezroczysta sukienka Odpowiedz Link Zgłoś
ppg7 Re: bez stanika? 28.07.07, 08:55 > bez stanika to normalne ale w prawdziwy upał to najfajniej się chodzi bez > majtek,warunkiem jest jednak odpowiednio długa i nieprzezroczysta sukienka A jak wiatr zawieje i podniesie sukienke? Odpowiedz Link Zgłoś
nuova do bluzeczek bez pleców 17.08.07, 13:53 nie noszę. Też mnie drazni ten ucisk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mazzere Re: bez stanika? 21.08.07, 16:44 Jeżeli prawo grawitacji Cię nie dotyczy i nie grozi ci gwizdnięcie biustu o podłogę, to po jaką cholerę masz się męczyć?? Ja z moim skromnym "B" rzucam stanik w kąt jak tylko robi się ciepło. Poza tym o dreszcze przyprawia mnie widok ramiączek od stanika zaraz obok ramiączek od bluzki - ohyda, nawet jeśli są to ramiączka silikonowe. Do pracy też możesz sobie pozwolić na zdjęcie uprzęży, ale tylko pod warunkiem, że siedzisz w pokoju z babką w stadium klimakterium, masz klimę rozkręcona na full i ukrywasz brak stanika pod żakietem:). Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: bez stanika? 22.08.07, 15:41 Do pracy nigdy bez stanika, czulabym sie bardzo dziwnie. Po domu i okolicach, czemu nie, biust mam maly i nie najpiekniejszy ( zwlaszcza zaraz po miesiaczce, przed nawet nie jest zle ;)). "Do ludzi" jednak w staniku. Bez stanika jest po prostu nieelegancko. Tak jak bez rajstop do kostiumu. Lub jak kto woli z rajstopach do sandalkow. Wystajace ramiaczka mi nie przeszkadzaja, zwlaszcza jesli staniczek fikusny , kolorowy. Gorzej jak szaro-bury i brudny brrrr. Za to nie podoba mi sie jak bluzka biala a stanik czarny i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś