Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bez stanika?

• pooolish Re: bez stanika? 31.05.07, 16:47
        Ja mam ladne :) C (nie obwisle) ale zawsze w staniku, bo bez czuje sie naga...
        Poza tym zawsze mi sie wydaje, ze piersi sie robia obwisle od nie noszenia
        stanika... :/
        • sigrun Re: bez stanika? 31.05.07, 17:27
          Tej wiosny dokonał się cud (zdaniem Męża) - po raz pierwszy od dziecięcych lat
          wyszłam na ulicę w samej bluzce :-) Przyznam, że zasługa leży po stronie
          producenta rzeczonej bluzeczki (bokserka Tatuum z najnowszej kolekcji) i
          Szanownego Małżonka, który mi ją kupił i do niej przekonał :-))) Niewiarygodne,
          ale bluzka wyjątkowo przylega do ciała, jednocześnie nie spłaszcza piersi
          (średniego rozmiaru) a nawet je delikatnie podnosi. Dekolt wygląda oszałamiająco
          (Mąż chodził dumny jak paw). Już przestałam wierzyć w doskonale skrojone bluzki,
          zwłaszcza bokserki, będąc skazana na bardotki i push-upy w duszne upały na
          mieście, a tu taka miła niespodzianka :-)
          • swierszczowa1 Re: bez stanika? 04.06.07, 15:53
            Bez stanika moze chodzic osoba z kazdym rozmiarem biustu. Np. w takiej koszulce
            jak ta dziewczyna:)
            stanikomania.blox.pl/html
            Wszystko zalezy jaka się założy kosulkę, sukienkę:)
            • ambivalent Re: bez stanika? 09.06.07, 12:15
              Przy takiej ilosci osob uwazajacych staniki za koniecznosc nalezaloby pomyslec o
              kolejnym Paleniu Stanikow :D
              Ja nie posiadam stanikow bo nie lubie ich nosic. Mam ksztaltny biust
              (powiedzialabym, ze bardzo ladnie ksztaltny) rozmiaru B z sutkami, ktore nawet w
              klimatyzowanych pomieszczeniach nie daja o sobie znac. Nie uwazam nic
              niestosownego w nienoszeniu stanika do pracy (wystarczy zalozyc koszulke na
              ramiaczkach pod spod koszuli). Jezeli chodzi o wrazenia estetyczne, to
              wiekszosc stanikow (nie push up) nie niweluje "stojacych sutkow".
              Wiekszy biust natomiast potrzebuje stanika, aby zachowac ksztalt. Ale to tez
              indywidualna sprawa.
      • zyziaczkowo uwolnijcie swoje cycuszki :D 11.06.07, 18:00
        ja chodze bez stanika juz pare lat, jest super, w ogole nie zauwazam juz ze go
        nie mam, naturalny dla mnie jest jego brak, a gdy czasem trzeba go zalozyc np
        do przezroczystej bluzki na egzamin to czuje sie dziwnie, no i ciesze sie ze
        mam male piersi bo rozmiar A bo wieksze bez stanika juz dawno by mi zwisly, a
        te trzymaja sie nadal tam gdzie byly :D zycie bez stanika jest super i tak jest
        najbardziej naturalnie a nie jakies druty, bleee, kobitki, uwolnijcie swoje
        cycuszki :D
        • 1anian obwisły biust 14.06.07, 18:21
          Powiem krótko, kazdy robi co chce, ale dłuższe chodzenie bez stanika nie jest
          dobre na ich późniejszy kształt.
      • violent_green dziwne, bardzo dziwne 14.06.07, 22:12
        Przeczytałam wszystkie posty i nadziwić się nie mogę. Wychodzi na to, ze
        forumowiczki MODY nie lubią bielizny i większości paradują bez jej górnej
        części! Ja kocham piękną koronkową i kolorową bieliznę. Na piękny biustonosz
        wydam majątek. Zawsze mam na sobie bieliznę i nie wyobrażam sobie bez, choć
        warunki (75C) mi na to pozwalają :)W dobrze dobranym biustonoszu nic nie ma
        prawa uwierać, a w cieniutkiej koronce nie jest gorąco. No i wybaczcie mi, ale
        kobiety z malutkim biustem wcale bez stanika dobrze nie wyglądają, ale to
        oczywiście tylko moje prywatnie zdanie :)
        • klymenystra Re: dziwne, bardzo dziwne 14.08.07, 19:58
          przeciez Ty wcale nie masz duzego biustu (o ile Twoj rozmiar to
          naprawde 75c - znaczy, ze masz obowd jakies 83 albo i wiecej).
      • niusia-31 Re: bez stanika? 16.06.07, 19:29
        nawet jak biust jest ładny,noś stanik.Piersi potrzebują podtrzymania
        zawsze,wrażliwe są
      • adsa_21 Re: bez stanika? 17.06.07, 10:45
        jak ktos mam maly biust moze sobie na to pozwolic, ja malego niestety nie mam i
        stanik jest niezbedny nawet w upaly.
      • perelka252 Re: bez stanika? 18.06.07, 17:06
        Ja uważam,że chodzenie bez stanika jest czymś normalnym, jeśli akceptuje się
        swój biust i dobrze się czujemy bez stanika to czemu nie? spacer, impreza, kino
        jak najbardziej jestem za:)ja do pracy zakladam stanik, bo czulabym sie
        niekomfortowo rozmawiajac z kolega, ktorego spojrzenie kierowaloby sie ponizej
        moich oczu, ale na imprezie bylam bez i czulam sie ok:)
      • veriita Re: bez stanika? 21.06.07, 17:38
        bez stanika , nie ma problemu. Jak komu wygodnie. osobiście lubię koszulki z
        podwójnym materiałem które dobrze wszystko ukrywają i trzymają "maleństwa" (C/D)
        na miejscu. najlepsze są sportowe -polecam np.firmy H&M.
        ^-^;
      • mloda99 Re: bez stanika? 21.06.07, 19:55
        Osobiscie nigdy bym nie wyszla z domu bez stanika nawet jakbym miala maly
        biust,czulabym sie troche dziwnie.
      • jusste23 Re: bez stanika? 26.06.07, 09:57
        ja niestety nie moglam bym chodzic bez stanika gdyz mam duzy biust poza tym nie
        byloby wygodni mi. co tym myslicie. Czy kobiety o mis. D moglyby chodzic bez
        stanika?
        • kadarkaa Re: bez stanika? 28.06.07, 03:15
          >Czy kobiety o mis. D moglyby chodzic bez stanika?

Nie wiadomo, bo nie ma "mis. D" i to, co napisałaś nic nie mówi o wielkości
          biustu. 70D, 80D, 65 D - to są zupełnie różne rozmiary piersi (mówimy oczywiście
          o biuście w staniku dobrze dobranym, a nie kupionym na zasadzie "duży biust =
          D+szerszy obwód"). Ale w żadnym wypadku nie będzie do duży biust, co najwyżej
          dość średni.
      • justi54 Re: bez stanika? 26.06.07, 10:08
        Bez stanika w upały pod warunkiem pięknego jędrnego biustu jest OK. Sama tak
        chodzę od lat, a już w czasie urlopu to wszystkie staniki mają wakacje. Do
        pracy tylko w staniku niezależnie czy coś widać czy nie.
      • lilianna82 Ja chodze mimo ze maly biust - 70B :)))n/t. 28.06.07, 18:14
        • titta Re: Ja chodze mimo ze maly biust - 70B :)))n/t. 11.07.07, 17:54
          Nie "mimo", tylko "dlatego". Z 70 D sie juz nie bardzo da.
      • kamisiunia Re: bez stanika? 28.06.07, 23:49
        Jeśli tylko bluzka ładnie wygląda to latam bez stanika ile się da. Chodzi o
        upały oczywiście ;) Całe szczęście, że mam "ładne B" xDDD
      • lora34 Re: bez stanika? 03.07.07, 11:21
        Są koszulki z wszytymi wewnętrznymi biustonoszami, mała sprawa a poprawia
        samopoczucie
      • totally_insane Re: bez stanika? 03.07.07, 20:28
        ja nie widzę w tym nic złego, chociaż mam rozmiar D i bez stanika nie lubię
        chodzić.Sama mam teraz problem bo idę do klubu ze znajomymi i chcę założyć
        bluzkę, do której biustonosz jest nie wskazany(dekolt na plecach)no i nie wiem
        jak to będzie wyglądalo jak będę choćby tańczyła...
        • swierszczowa1 Re: bez stanika? 11.07.07, 18:57
          Znowu to samo. Rozmair D i rozmair D. Jakby 70D nie bylo mneijsze do 75C.
          Przeciez nei ma czegoś takiego jak rozmair D. Ja mam rozmiar 60FF/G ale
          oczywiscie zmieszcze się też w 75C (tyle za będzie mi sie ten obwód podnosił na
          plecach i z funkcji stanika nici) To mogę mówic o sobie ze mam roizmiar C jeśli
          jestem w stanie się w taki zmieścić?( w sumei każdy jest w stanie, jak
          odpowiednio za szerkoki obwód sobie kupi). To moge waszym zdaniem chodzic bez
          stanika?
          • totally_insane masz jakiś problem? 19.07.07, 18:25
            gdybym nosiła stanik 75C to bym napisała, a że nosze 70d to też o takowym
            wspomniałam.Jak sama zauważyłaś 75c jest szerszy w obwodzie, więc jak ktoś jest
            szczuplejszy to nie ma sensu się męczyć.
            • bajgla hmm 19.07.07, 21:17
              napisałaś, że masz D, a nie 70D. A swoją drogą, 70D to mały biust (mam 65E, więc wiem co mówię) i jeżeli uważasz, że jest duży i ciężki, to najprawdopodobniej nosisz zły rozmiar...

polecam zapytać tu
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
              • totally_insane Re: hmm 20.07.07, 19:15
                fakt napisałam samo D(bije się w pierś), ale że duży i ciężki to nigdzie nie
                widzę.Nie uważam że jest mały(może w porównaniu z Twoim),ale biorąc pod uwagę
                że jestem szczupła to z większym biustem wyglądałabym karykaturalnie...Ale
                nigdy nic nie wiadomo,jestem jeszcze młoda więc może urosnąc, czego się boję,
                na przykładzie mojej mamy...
                • bajgla ale ja mam mniejszy biust :) 20.07.07, 19:37
                  bo w 65E miseczka jest mniejsza niż w 70D.
                  Cóż, widocznie opacznie zrozumiałam Twoją pierwszą wypowiedź, odnośnie ciężkości biustu :)
      • disa nie nosze czesto 03.07.07, 20:39
        ale ja to nawet w pidzamie potrafie isc na spacer z psem i do sklepu pod blokiem :D
      • mailenstwo Re: bez stanika? 10.07.07, 23:13
        oo, mój wątek wrócił na pierwszą stronę:-) Cieszę się, że aż tyle osób się
        wypowiedziało. Z Waszych odpowiedzi wynika jednoznacznie - kto chce niech sobie
        nosi staniki, a kto chce i ma warunki- niech nie nosi:-D Ja mam tzw.
        "mikrobiust" ale nie mam kompleksów, więc w upały zamierzam chodzic bez stanika.
        Żeby tylko te upały wróciły, bo mam dosyć zimna!
        Pozdrawiam.
        • patrycja855 Re: bez stanika? 16.07.07, 23:58
          > nosi staniki, a kto chce i ma warunki- niech nie nosi:-D Ja mam tzw.
          > "mikrobiust" ale nie mam kompleksów, więc w upały zamierzam chodzic bez
          >stanika

Trzeba mieć biust żeby biustonosz był potrzebny
      • zula2 Re: bez stanika? 23.07.07, 23:09
        bez stanika to normalne ale w prawdziwy upał to najfajniej się chodzi bez
        majtek,warunkiem jest jednak odpowiednio długa i nieprzezroczysta sukienka
        • ppg7 Re: bez stanika? 28.07.07, 08:55
          > bez stanika to normalne ale w prawdziwy upał to najfajniej się chodzi bez
          > majtek,warunkiem jest jednak odpowiednio długa i nieprzezroczysta sukienka

A jak wiatr zawieje i podniesie sukienke?
      • nuova do bluzeczek bez pleców 17.08.07, 13:53
        nie noszę.
        Też mnie drazni ten ucisk ;)
      • mazzere Re: bez stanika? 21.08.07, 16:44
        Jeżeli prawo grawitacji Cię nie dotyczy i nie grozi ci gwizdnięcie biustu o
        podłogę, to po jaką cholerę masz się męczyć?? Ja z moim skromnym "B" rzucam
        stanik w kąt jak tylko robi się ciepło. Poza tym o dreszcze przyprawia mnie
        widok ramiączek od stanika zaraz obok ramiączek od bluzki - ohyda, nawet jeśli
        są to ramiączka silikonowe. Do pracy też możesz sobie pozwolić na zdjęcie
        uprzęży, ale tylko pod warunkiem, że siedzisz w pokoju z babką w stadium
        klimakterium, masz klimę rozkręcona na full i ukrywasz brak stanika pod żakietem:).
      • szadoka Re: bez stanika? 22.08.07, 15:41
        Do pracy nigdy bez stanika, czulabym sie bardzo dziwnie. Po domu i okolicach,
        czemu nie, biust mam maly i nie najpiekniejszy ( zwlaszcza zaraz po miesiaczce,
        przed nawet nie jest zle ;)). "Do ludzi" jednak w staniku. Bez stanika jest po
        prostu nieelegancko. Tak jak bez rajstop do kostiumu. Lub jak kto woli z
        rajstopach do sandalkow.
        Wystajace ramiaczka mi nie przeszkadzaja, zwlaszcza jesli staniczek fikusny ,
        kolorowy. Gorzej jak szaro-bury i brudny brrrr.
        Za to nie podoba mi sie jak bluzka biala a stanik czarny i odwrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka