Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie moge się powstrzymać

01.07.07, 21:10
    Stwierdzam że absolutnie uzależniłam sie od kupowania kosmetyków!
    W wyniku czego zaniedbuje i olewam inne swoje potrzeby typu np. ubrania.W
    szafie mam deficyt ,potrzebuje wielu rzeczy,pasowało by uzupełnic garderobe
    ale kazdy przypływ gotówki wciąz trwonie na nowe kosmetyki. Nie umiem sie
    powstrzymać.Dzis np pojechałam po ciucha a wróciłam z maskarą HR której BTW
    nie potrzebuje bo dobry tusz do rzes posiadam.Czy miewacie cos podobnego?
    Lubicie kupowac konkretne rzeczy mimo ze są Wam nie do konca potrzebne i np
    cierpicie na jakies inne braki??Yhhh :-/
    Obserwuj wątek
      • lunalovelight Re: Nie moge się powstrzymać 01.07.07, 21:12
        hmm, co prawda nie powoduje to powstawania brakow, ale nalogowo kupuje torebki,
        skutkiem czego mam chyba z 10 w kolorze gorzkiej czekolady, nie mowiac o innych
        odcieniach brazu i innych kolorach w ogole ;)...
      • eirenne Re: Nie moge się powstrzymać 01.07.07, 21:14
        raczej tak nie mamy
      • paulinaa Re: Nie moge się powstrzymać 01.07.07, 21:15
        tak, kupuje ciągle perfumy:) i książki :)
      • ryfka81 Re: Nie moge się powstrzymać 01.07.07, 21:18
        Jeśli chodzi moje kosmetyki, to po odjęciu podstawowych rzeczy, takich jak
        szampon czy płyn do kąpieli, resztę można zliczyć na palcach jednej ręki :o)
        • stasia82 Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 14:30
          > Jeśli chodzi moje kosmetyki, to po odjęciu podstawowych rzeczy, takich jak
          > szampon czy płyn do kąpieli, resztę można zliczyć na palcach jednej ręki :o)
          >

ryfka mam tak samo :) prawie sie nie maluje, a z pielęgnacyjnych to tylko krem
          Nivea i balsam do ciała :) ale za to swego czasu duzo wydawałam na perfumy!
          Jednak wreszcie znalazłam takie, które mi odpowiadają i nie nudzą się po kilku
          psiknięciach, więc wyprzedałam prawie całą moją kolekcje na allego i zostawiłam
          tylko kilka flakoników.
      • nessie-jp Re: Nie moge się powstrzymać 01.07.07, 21:31
        Ja mam tak, że jeśli w drodze do sklepu z ciuchami wejdę do Empiku, to mogę
        zapomnieć o ciuchach... już nie starczy pieniędzy :) I nie żebym jakąś wielką
        literaturę kupowała, broń boże! Tylko w ogóle nie mam zahamowań - chcę coś
        przeczytać, to kupuję i już. Prędzej sobie pożałuję na buty niż na beletrystykę :))
      • tralalumpek Re: Nie moge się powstrzymać 01.07.07, 21:31
        nie mam takiego uzaleznienia
        zazwyczaj zakupy wprawiaja mnie w dobry nastroj ale w ostatni piatek raczej
        zdolowaly
        znalazlam fantastyczny kostium ale niestety nie znalazlam wlasciwego rozmiaru,
        wcisnelam sie wprawdzie w spodnice i nawet udalo mi sie zasunac zamek ale za
        bardzo w niej seksowna bylam, rozmiar 36 a 38 nie bylo
        zaraz rozpoczne poszukiwania tego rozmiaru, moze gdzies w innym sklepie maja ...
        • silencia22 Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 15:39
          skąd ja to znam - ostatnio mierzyłam swietną sukienkę czarna a'la tuba-ołówek -
          telegancka, miodzio! nosze rozmiar 36 ale nie było, wiec znalazlam 34 z
          nadzieją ze bedzie dobry:)sukienke jakos załozylam-fakt ze tez była zbyt
          obcisła i jakos tak ledwo sie usiąsc dało..ale juz zdjąc tą sukienke to byl
          dopiero problem..co ja sie nawyginałam,ale na szczescie obylo sie bez strat:)
          wyszlam bez sukienki zdołowana ze jak juz cos mi sie szalenie spodoba to
          rozmiaru nie ma:(( ale bede wytrwale szukac!
      • lilivampire Re: Nie moge się powstrzymać 01.07.07, 22:22
        nie mam tak z niczym, kupuję te rzeczy, których potrzebuję, może trochę częściejkupuję buty, ale jak wiadomo - one się zawsze przydają, kosmetyki tylko takie, których będę używać
        • campanellla Re: Nie moge się powstrzymać 01.07.07, 22:38
          U mnie królują torebki w różnych kolorach i odcieniach. A ostatnio musiałam
          kupić następną szkatułkę na biżuterię, - poprzednie 3 już się nie domykały :)
          • martina_wawa Re: Nie moge się powstrzymać 01.07.07, 22:47
            Ja mam tak z kosmetykami i rzeczywiście zaniedbuję inne potrzeby.I również w
            szafie *bida*.
            Ale jutro jadę juz na zakupy ciuchowe.
            Zobaczymy co kupię....:)
        • nessie-jp Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 16:19
          Lilivampire, podziwiam twoją dyscyplinę wewnętrzną :) Ja tak nie umiem...
      • jo-asiunka Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 08:01
        ja chyba dość sprawiedliwie dzielę wydatki na książki, kosmetyki i ciuchy. Na
        płyty mi zawsze nie starcza...
      • michalina_kowalczyk Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 08:54
        Oj to ja mam słabość do ładnej biżuterji. Mam dużo braanzolet łańcuszów i
        wisiorków a jak wyjdę na zakupy po coś innego to nazad łańcuszki kupuje. Aż
        mnie to złości ale nie umiem sobie odmówić jakiegoś ładnego wisiorka.
      • ryfka81 Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 09:52
        No, ok, mam takie jedno uzależnienie - zakupy w ciucholandach. Na szczęście mogę
        się mu oddawać z czystym sumieniem, bo nie jest to kosztowny nałóg :o) Zaraz
        właśnie lecę, bo dziś dostawa!
        • mmkl Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 12:16
          tylko ten nałóg nie mieści się potem w szafie:D ja się staram za często nie
          chodzić, bo zawsze coś fajnego jest no i za 5....8.....15 złotych.
        • ciuszek15 Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 12:32
          ja mam tak samo :) tylko też nie mieszczę już swoich "trofeów myśliwskich" w
          szafie :)
        • anio_i_takie_tam Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 14:43
          Ja tak samo Ryfka i z kosmetykami i z lumpeksami :)
        • klymenystra Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 14:56
          oj, tak ciuchy..
          a najbardziej to spodnice i sukienki (mam tego okolo 60 i dalej kupuje)
          brazowe i czarne rzeczy. nie wiem, po jaka cholere, bo potem jojcze, ze nie mam
          w czym chodzic np do rozowej spodnicy)
          ksiazki juz nie, bo dalam sobie szlaban, dopoki nie przeczytam wszystkich
          odlozonych. a jest ich spooooro.
          bizuteria, szczegolnie kolczyki.
      • kadanka Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 11:26
        o to nie tylko ja tak mam???:DD pensja marna, w szafie porozciagane starocia, a
        w lazience po kilka balsamow, kremow, smarowidel, fluidow, co miesiac perfumy
        (ktore potem sprzedaje na allegro bo sie zapach znudzil) apropos perfum - ze
        tez nie robia pojemnosci 10-15ml. 30 to zdecydowanie za duzo, jesli zapach
        nudzi sie juz po kilkunastu uzyciach
      • confused.girl Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 12:52
        Nie. Jak mogę sobie pozwolić na "przewalenie" kasy na ciuchy i akurat coś mi sie
        podoba to tak robie. Kosmetyków używam tyle ile trzeba, czyli mało, bo jestem
        zdecydowaną przeciwniczką wcierania w siebie dużych ilości chemii:P
        • kadanka Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 13:11
          albo masz skore, ktora nie wymaga wcierania, he he. ja nie wcieram dlatego, ze
          kocham chemie, ale dlatego ze mam bardzo sucha skore:P
          • confused.girl Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 13:53
            kadanka napisała:

> albo masz skore, ktora nie wymaga wcierania, he he. ja nie wcieram dlatego, ze
            > kocham chemie, ale dlatego ze mam bardzo sucha skore:P

Nie nie, no oczywiście, że przy suchej skórze trzeba:) Ale tak jak pisałam
            ograniczam się do minimum:) Mam jeden balsam, dwa rodzaje kremów a jak
            potrzebuje peelingu to wolę zrobić domowy z kawy. Unikam pachnących nowości,
            wolę podstawowe balsamy nawilżające:) Jest różnica między stosowaniem
            kosmetyków, które nasza skóra potrzebuje, a używaniem kilku różnych balsamów i
            wypróbowywaniu na sobie wszystkich nowości kosmetycznych:P Chodziło mi o ten
            drugi przypadek.
      • suziliu Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 14:22
        Zdecydowanie mam tak z książkami i bielizną. Hurtowo kupuję, co niestety
        portfel odczuwa bardzo
      • silencia22 Re: Nie moge się powstrzymać 02.07.07, 15:43
        miałam tak kiedys z kosmetykami(jak mialam moze 12-18 lat),ale potem mi
        przeszło..teraz mam faze na ciuchy(zwlalszcza na buty) i ksiązki:)ale mimo
        wszystko staram sie przewidziac co bedzie mi potrzebne i bezmyslnie nie
        kupuje..poza tym mam swoj styl, ktory lubie i automatycznie selekcjonuje
        sposrod ciuchow i butów ktore wybieram, wiec zawsze jestem zadowolona(ale
        musialam sie tego podejscie nauczyc-zanim wyrobilam sobie styl, z zakupami
        ciuchowymi bywało róznie-kupowalam a potem nie nosilam)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka