Dodaj do ulubionych

Meble Wrzosowa i ABC Design Group - UWAGA

20.09.09, 21:09
Chciałabym przestrzec wszystkich przymierzających się do zakupu mebli kuchennych przed firmą Meble Wrzosowa oraz ich warszawskim dystrybutorem ABC Design Group. Na forum istnieje już wątek dotyczący tego producenta, ale został zarchiwizowany. Kłopoty z ww. firmami zaczęły się w dniu montażu mebli w kwietniu i trwają do dzisiaj.
Moje meble w dniu montażu cechowały się wieloma wadami. Aluminiowe uchwyty szafek były wyszlifowane całkowicie niedbale, każdy inaczej, niektóre tak ostre że groziły zranieniem. Dodatkowo krzywy front szafki, bok jednej z szafek pokryty białym, niemożliwym do usunięcia nalotem, szafka piekarnikowa niedostosowana do sprzętu oraz brakujące odbijacze w drzwiach szafek.
W fabryce kontrola jakości zatem chyba nie istnieje, maile, telefony i listy są ignorowane.
ABC nie było w stanie sprowadzić sprzętu pomimo faktu że mieli na to 3 miesiące.
Część kupiłam sama, na właściwy zlewozmywak przyszło mi jeszcze czekać 3 miesiące. Oczywiście przez ten czas kuchnia stała w połowie zmontowana.
Po pierwszej reklamacji dostałam bok szafki w zupełnie innym, nie pasującym do reszty kolorze, większość uchwytów poprawili, natomiast szafka nadal nie pozwalała na montaż zaprojektowanych drzwi pod piekarnikiem. Niezliczone próby dowiedzenia się o stan mojej reklamacji nie przynosiły żadnych informacji. W międzyczasie przyszedł właściwy zlew oraz ... podkładki pod piekarnik oraz kuchenkę mikrofalową wykonane z surowej, rzucającej się w oczy sklejki!
Przy okazji okazało się, że siłowniki szafek wiszących źle dobrane, front drzwi zmywarki niewłaściwie zamontowany a klejona szyba posiada rysy na wewnętrznej stronie oraz krzywo polakierowane krawędzie. Moja kolejna reklamacja spotkała się z arogancką odpowiedzią w stylu "W trosce o satysfakcję klientów odrzucamy reklamację" oraz propozycja dostarczenia przyklejonej szyby do ABC celem oględzin! Łaskawie wymieniono siłowniki oraz mocowanie frontu zmywarki.
W rezultacie, po czteromiesięcznych perturbacjach, mam kuchnię z drewnem w kilku kolorach, prowizoryczną sklejką oraz stukającymi drzwiami niektórych szafek
z powodu braku zamontowania odbijaczy. ABC ma natomiast sprawę u Rzecznika Konsumentów.
Przestrzegam potencjalnych klientów przed stratą nerwów, pieniędzy i wiary w uczciwość sprzedawców.

Oszukana klientka
Obserwuj wątek
    • Gość: user12341 Fotografie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 22:18
      Zrobilismy stronę, gdzie można zobaczyć "kuchnię marzeń" jaką nam sprzedano.
      uwaga-na-meblewrzosowa.appspot.com
      • Gość: j Re: Fotografie IP: 195.85.249.* 18.11.09, 16:10
        Jaki jest kontakt do Was?
        • bolekialek Re: Fotografie 19.11.09, 21:56
          upasaspi@gmail

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka