IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 19.01.11, 15:10
Witam,potrzebuje rady jaki kolor blatu kuchennego bylby najlepszym rozwiazaniem- podloga koloru grafitowego,szafki kuchenne koloru koniak,czy powinnam zdecydowac sie na granit czy moze quartz .Jaki kolor scian do takiej kuchni?
Obserwuj wątek
    • clas_sic Re: kuchnia 20.01.11, 21:34
      albo tu:
      www.hoder.pl/granity.html
    • Gość: Magda Re: kuchnia IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 22.01.11, 12:29
      dzieki za rade wiem o tym ze granit to material tak samo jak quartz ,materialy te roznia sie tym ze granit stworzyla natura natomiast quartz-czlowiek,wlasnie z dobraniem koloru mam problem,czy zdecydowac sie na jasne odcienie szarosci ?jaki kolor scian?
      • oliwe Re: kuchnia 22.01.11, 15:21
        Widziałam taką kolorystykę na ekspozycji. Zestawienie piękne, podłoga grafit, ściany też, część frontów grafit i blat też reszta ocieplona palisandrem (koniak to taki ciepły w lekko pomarańczowawym odcieniu, czy tak? Drewno/fornir czy lakier?) I wiesz co ładne ale jednak drewno nie wystarczająco ociepliło surowość szarości. Ładnie ale ponuro i monotonnie to wyglądało. Lepsze byłyby chyba ściany jasne w odcieniu szarości złamanej beżem (wyobraź sobie że mieszasz kolory z podłogi z tym na szafkach i moooocno rozjaśniasz, takiego odcieniu powinnaś szukać, wyjdzie neutralny i nie gryzący się z tamtymi i blat też mógłby być w takiej tonacji tylko np. ciemniejszy.

Wypróbowałam ten sposób przy malowaniu ścian jednego pomieszczenia na dwa kolory. Kupiłam dwie farby ale na ścianach w ogóle do siebie nie pasowały, do jednej dodałam drugiej a do drugiej trochę pierwszej i powstały odcienie stworzone wprost dla siebie. Odtąd w ten sposób poszukuję właściwych tonacji kolorów.
        • topmozaiki Re: kuchnia 27.01.11, 16:59
          Do grafitowej podłogi ładnie pasuje szara ściana, dobry odcień ma Magnat.
          Do takiej kuchni konieczne dodatki w żywym kolorze np.pomarańcz albo roślinki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka