Gość: alka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 12:13 szukam czegoś do codziennego czyszczenia blatów granitowych. Do tej pory czyściłam je wyłącznie wodą z płynem do naczyń, ale może są jakieś skuteczniejsze środki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: czym czyścić blat granitowy 04.03.12, 13:32 mam impregnat i plyn do codziennej pielegnacji firmy Lithofin-easy clin. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zadumanaa Re: czym czyścić blat granitowy 14.03.12, 18:08 Waham się co do zakupu takiego blatu. Ma być niby niezniszczalny, ale wymaga chyba jednak dość uciążliwej opieki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi Re: czym czyścić blat granitowy IP: *.aster.pl 14.03.12, 22:00 Nic bardziej mylnego. Cała pielęgnacja polegała na zaimpregnowaniu blatu po zamontowaniu. Było to dwa lata temu. Jak go upaćkam, wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką, czasem z odrobiną płynu do naczyń. I tyle. Blat wygląda jak nowy, choć jeżdżę po nim garami, również gorącymi, kładę różne twarde przedmioty i w ogóle się z nim nie cackam. On jest niezniszczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: czym czyścić blat granitowy 14.03.12, 22:32 nie wymaga specjalnej opieki.Najwazniejsza jest impregnacja.Ja uzywam easy clin z lithofina bo dostalam go razem z kuchnia.A ze granit wyglada po nim jak lustro to bede go kupowac nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
kalan Re: czym czyścić blat granitowy 29.03.12, 15:35 Tak, blat trzeba zaimpregnować, a po tym można na nim robić wszystko. Super nadaje się do kuchni i jest łatwy w utrzymaniu czystości, nie wymaga specjalnych zabiegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek_kam Re: czym czyścić blat granitowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 14:39 jak impregnować to tylko fila mp90, a do codziennej (no może bez przesady żeby używać codziennie) ale do mycia polecałbym fila refresh (skutecznie czyści i odnawia powłokę impregnatu). ale nie wiem czy ktoś w Polsce sprzedaje refresh - stosowałem to w jak pracowałem u Niemca. tam kosztował około 20E - starczał na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
martynsss Re: czym czyścić blat granitowy 10.01.15, 17:07 Widzę że ktoś po długim czasie też się przyłączył do postów. Więc też postanowiłam dodać swoją opinię. Co do płynu to kupowałam jakiś szwedzki i tez jest warty polecenia ładnie pachnie i podobno ma w sobie impregnat co ma zapobiec impregnacji blatu w przyszłości. Nie wiem czy to będzie działało ale zobaczymy. Natomiast sklep warty polecenia i solidny. Sabina z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś