Dodaj do ulubionych

Aranżacja kuchni.

IP: *.4web.pl 18.07.12, 15:55
Niebawem czeka Nas remont.
Chcielibyśmy jakoś fajnie zaplanować kuchnię,jednak jej wielkość sprawia że mamy z tym problem..(2,80x1,80)
Chcemy czerwone meble, a reszta kuchni w odcieniach szarości.
Byłabym wdzięczna o jakieś rady,projekty.
Sama próbowałam się bawić programami ale z marnym skutkiem.
img836.imageshack.us/img836/7046/kuchniad.png
Obserwuj wątek
    • clas_sic Re: Aranżacja kuchni. 18.07.12, 17:48
      Mało precyzyjny ten rzut...
      Żeby rozplanować kuchnię musisz dokładnie podać wymiary. Czy cała ściana ma 2,8m czy do drzwi, do okna? Jak szerokie są drzwi i okno, jak wysoko okno nad ziemią (czy da się zaplanować pod nim szafki czy nie). Gdzie są przyłącza wody/gazu? Gdzie wentylacja do okapu? Czy planujesz tam jakieś miejsce do siedzenia/jedzenia? Czy wolisz tradycyjny układ (szafki dolne + szafki górne) czy na przykład popularne ostatnio ciąg dolnych szafek a jedna ściana zabudowana do samego sufitu "kominami"

Tu masz np. zdjęcie (nasze wykonanie) kuchni o podobnych do twojej wymiarach:
      fotoforum.gazeta.pl/photo/1/oa/sb/yc8c/OBOn27mbSBYVthaWBB.jpg
      fotoforum.gazeta.pl/photo/1/oa/sb/yc8c/b22QDnBJ9Aedcf5ZRB.jpg
      Taka ilość intensywnego koloru w małym pomieszczeniu może przytłaczać, i kuchnia może wydawać się ciasna.
    • malankowa Re: Aranżacja kuchni. 04.10.12, 11:21
      Najlepiej urządzić ją samemu, zeby nam się podobała. My przecież mamy się w niej czuć dobrze.
    • karol.karski Czerwone fronty 12.10.12, 15:28
      Widziałem kiedyś czerwoną kuchnię a raczej w odcieniach wiśni.
      Szafki biały wiśniowe fronty na wysoki połysk, boki białe a uchwyty czarne.
      Ściany kuchni były białe a wszystko było oświetlone LEDami.
      Widok bardzo cieszył oko, zwłaszcza jak delikatne światło odbijało się od frontów szafek.
      ---
      Ogłoszenia Zlecenia
    • bemarta Re: Aranżacja kuchni. 13.10.12, 12:17
      Czy w kuchni, która jest dość wąska, dobrze będą wyglądały ciemne meble...? Myślę, że to należy przemyśleć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka