Dodaj do ulubionych

Nolte vs Nobilia

IP: *.centertel.pl 22.08.12, 22:59
Mam do zabudowy niezbyt duża kuchnię. W tej chwili mam wycenę Nobilii i Nolte, róznica 5% tansza Nobilia. Co jest jakościowo lepsze?
Mysle jeszcze nad zrobieniem wyceny w haeckerze, zobaczymy jak wyjdzie
Z tych trzech : czy ktoś ma jakies doświadczenie i mógłby bez reklamy polecić którąś z tych firm?
Kuchnia w wielkości
Zabudowa wysoka -laminat ciemny typu wenge
-60x215 lodówka do zabudowy
-60x215 pierkarnik mikrofala do zabudowy
-60x215
Zabudowa niska - lakier, półmat,
-60 : płytka,
-120 : lemans
-60:zlew
-60 : zmywarka
-60 pralka
-15 : cargo
Zabudowa górna - lakier, półmat
4 szafki 60x72
Podstawka części niskiej ,blaty, widoczne elementy zabudowy w kolorze ciemnym jak zabudowa wysoka
Ewentualnie połączenie zabudowy niskiej z zabudową górną takim samym laminatem jak zabudowa wysoka i blaty
Całość wyszła w obu firmach trochę poniżej 20k
Czy gdzieś jeszcze zrobię w dobrej jakości a w miarę taniej? Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: KaśkaW. Re: Nolte vs Nobilia IP: *.swic.dialup.inetia.pl 01.10.12, 16:50
      Właśnie znalazłam ten post. Być może już się Pan zdecydował na kuchnię, ale i tak odpiszę. Kilka miesięcy temu sama szukałam kuchni, pewnie jak wszyscy wyceniałam meble w wielu salonach. Trafiłam też na nolte - i wybrałam tą firmę. Jeśli mam doradzić to na Pana miejscu nie zastanawiałabym się nad tym czy wybrać nolte czy nobilię - zwłaszcza przy tak małej róznicy cenowej. Bo różnica w jakości jest bardzo duża. Śmiało każdemu mogę polecic nolte, jakość tych mebli jest naprawdę rewelacyjna. Mam rodzinę w Niemczech i oni "testują" te mebelki od około 10 lat w swoim domu i słysze od nich same dobre opinie i sama też mogę to teraz potwierdzić
      • Gość: MariuszL Re: Nolte vs Nobilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 11:21
        Pani Kasiu,
        miałbym dla Pani pewną propozycję (interesującą finansowo) - chcę zapłacić za kserokopię faktury za meble Nolte
        jeżeli byłaby Pani zainteresowana to więcej informacji chętnie wyślę na Pani maila, ale go nie znam
        mój mail to m.lozuk@gmail.com

pozdr

PS jeżeli ktoś inny odezwie się kto ma meble nolte lub nobilia to ta oferta jest aktualna również dla niego (maks. kilka osób)
      • Gość: Hubert Re: Nolte vs Nobilia IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 10:21
        Witam,

Pani Katarzyno, czy mogłaby Pani podzielić się informacją, która firma sprzedała/instalowała Pani meble Nolte. W Warszawie jest 4 partnerów w sumie 3 bo jeden właściciel ma 2 punkty.
        Brak jest jakichkolwiek informacji/opini w internecie na ich temat. Co do mebli jestem zdecydowany tylko po spotkaniach z partnerami Nolte mam różne odczucia....

Sprzedać to jedno a zamontować to drugie, teraz każdy korzysta z podwykonawców, a czasami to robi dużą różnice.

Proszę również innych o opinie dotyczące partnerów Nolte w Wawie....

Dziękuje

Pozdrawiam

Hubert
    • Gość: Julka Re: Nolte vs Nobilia IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.12, 10:51
      Od kilku lat użytkuję meble marki nolte i jestem naprawdę bardzo zadowolona, nie ma z nimi najmniejszych problemów. Teraz dokładnie widzę za co zapłaciłam i nie żałuję tej decyzji w żadnym stopniu. Na Pana miejscu nie zastanawiałabym się ani chwili nad wyborem pomiędzy nolte a nobilią, tym bardziej, ze różnica w cenie jak Pan podaje jest naprawdę niewielka.
    • Gość: Polish Re: Nolte vs Nobilia IP: *.net.e-net24.pl 19.11.12, 17:09
      Boze uchowaj ? dlaczego ??? prosze nie straszyc, czekam na dostawe z hackera :-(
      • Gość: Andrzej Re: Nolte vs Nobilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.12, 09:23
        Moim zdaniem Nobilia jest najsłabszą marką z wymienianych marek w tym wątku.
        Nolte i Haecker mają większą ofertę i mocniejszą pozycję na rynku.
        Ostatni rok spędziłem na szukaniu firm do wykończenia mojego mieszkania wybór mebli kuchennych był zdecydowanie najtrudniejszy. Ostatecznie zdecydowałem się kupić meble niemieckie i jestem bardzo zadowolony. Różnice cenowe między firmami są dość spore nawet jeśli w grę wchodzą te same marki przy takim samym projekcie i wyposażeniu. Jak się dobrze poszuka to niemieckie meble można kupić w cenie niższej od naszej polskiej marki Mebel Rust.
        Zauważyłem że chcąc uzyskać dobre warunki cenowe warto pojechać osobiście do danej firmy. Wysłałem sporo maili z zapytaniem o koszty zabudowy i bardzo mało firm przesłało mi wstępne wyceny.
    • Gość: route66 Re: Nolte vs Nobilia IP: 176.111.230.* 22.08.13, 21:36
      A czy może ktoś polecić studio mebli Nolte w Warszawie?
      Marka marką ale ekipa montująca też pewnie ma znaczenie. Jestem zdecydowana na te meble ale nie chciałabym się denerwować potem że trafili się amatorzy.
      Ktoś pomoże?
      • Gość: Hubert Re: Nolte vs Nobilia IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.13, 19:19
        Witam,

od 14 lipca czekam, aż ktoś mi odpowie na podobne pytanie........

Jakby miała już Pani sprawdzonego wykonawce bardzo proszę o informacje.....ja mam termin na luty / marzec więc na razie nie mogę pomóc

Pozdrawiam
    • dwolanin Re: Nolte vs Nobilia 26.02.15, 16:30
      To chyba nie wiele mebli kuchennych Pan widział.
      Nolte to normalna jakość - nic nadzwyczajnego.
      • wyplukiwaczka Re: Nolte vs Nobilia 08.04.15, 15:48
        Mam szczerą i ogromną nadzieję, że niedługo rzeczywiście wszystkie meble będące w polskich domach będą miały taką właśnie "NORMALNĄ" jakość jak NOLTE ;) Póki co.... wiele jeszcze czasu upłynie, zanim przestanie to być nadzwyczajne.
        Kuchnie Nolte są w czołówce i pod względem jakości i wzornictwa.. Wystarczy poczytać niemieckie opinie konsumenckie czy prześledzić badania rynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka