Dodaj do ulubionych

pozycja lodówki

IP: *.81.radiotel.com.pl 26.11.12, 15:25
Mam nietypowe pytanie. Czy istnieje jakaś zasada dotycząca optymalnego kąta wychylenia drzwi lodówki przy otwarciu? Chce ją umieścić blisko parapetu i zastanawiam się, jaka odległość koniecznie trzeba zachować dla wygodnego wysuwania szuflad. Tak na moje oko to będzie gdzieś 135 stopni, ale jestem laikiem i się nie znam...
Obserwuj wątek
    • Gość: kubus Re: pozycja lodówki IP: *.81.radiotel.com.pl 26.11.12, 18:22
      Ech, święta racja, ale problem jest taki, że meble są robione na wymiar i odsunięcie lodówki od ściany i parapetu wiąże się z zabudową wolnej przestrzeni kolo ściany (co trzeba wcześniej przewidzieć) i tym samym zmniejszeniem miejsca na pozostałe szafki z drugiej strony lodówki. Kombinuję więc ile najmniej można zostawić, żeby dało się spokojnie użytkować a od czasu do czasu wyjąć też półki i je umyć.
      • piegoosek Re: pozycja lodówki 26.11.12, 18:37
        wazne tez, jaki model lodowki to bedzie.
        osobiscie wolalabym odsunac i nie miec pozniej niespodzianki..
        • Gość: kubus Re: pozycja lodówki IP: *.81.radiotel.com.pl 26.11.12, 18:50
          Myślę o Bosch KIS 34A51, albo czymś w tym guście tylko bez sterowania elektronicznego (nie miałam i nie wiem czy to potrzebne, a jest kolejny element, który może się zepsuć), do zabudowy. Pewnie odsunę, teraz tylko pytanie o ile muszę, żeby nie tracić cennej powierzchni szafek na naczynia.
          • Gość: lollo Re: pozycja lodówki IP: *.net.e-net24.pl 28.11.12, 14:59
            dziwne to pytanie, jezeli pochodzi ono od klienta poniewaz to nie powinien byc jego problem a producenta mebli . abstrachujac jednak od tego powiem tak ..... z tego co wygooglowalem mozna stwierdzic iz opisany model to chlodziarka do zabudowy a te modele maja tak skonstruowane zawiasy oraz wnetrze iz szuflady zamrazarnika mozna spokojnie wyciagnac podczas kata otwarcia drzwi 90 stopni , nawet mniejszego. sam posiadam chlodziarke zabudowana w szafie przytulonej do sciany i bez problemu moznna wyjac wszystkie szuflady coprawda uchwyt lekko uderza w sciane ale dla mnie to nie problem.najprosciej sie o tym przekonac na zzywo w jakims porzadnym studio gdzie na ekspozycji mozna znalezc chlodziarke w zabudowie ....... pozdrawiam
            • Gość: vvv Re: pozycja lodówki IP: *.ists.pl 28.11.12, 19:45
              Gość portalu: lollo napisał(a):

> a te modele maja tak skonstruowane zawiasy oraz wnetrze iz szuflady zamra
              > zarnika mozna spokojnie wyciagnac podczas kata otwarcia drzwi 90 stopni , nawet
              > mniejszego.

Przy kącie otwarcia mniejszym niż 90 st? To chyba tylko w erze :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka