blablanie
05.08.14, 03:50
Chcemy dokonać niewielkich zmian w kuchni, a konkretnie wymienić fronty na inne, bo obecne są już mocno zniszczone, szczególnie dolne; oraz wymienić blat. Mamy kuchnie FORTE (BTW nie polecam) taką jak ta w katalogu KIRKE www.forte.com.pl/katalog/ForteStyle_Katalog_Kuchnie_2009-2010.pdf
Czyli korpus to orzech, a fronty wiśnia akademia, blat też ciemny.
Kafle są jasne - na podłodze żółte, a na ścianie pomiędzy szafkami dolnymi i górnymi w takim odcieniu budyniu - ściany pomalowane również na taki budyniowy - jasny żółty - generalnie byłam wtedy miłośniczką żółci. Kafli nie chcę ruszać - ściany są do przemalowania.
Obecnie podoba mi się jasny front - tak jak ten klon górski z forte (CERES). Oczywiście nie będzie to kuchnia forte, bo mocno mnie rozczarowali, ale fronty można dokupić gdziekolwiek (taką mam nadzieję)...
Czy ten klon górski/lub inny zbliżony jasny kolor będzie dobrze wyglądał z żółcią kafelek na ścianie i na podłodze??
A może macie jakiś ciekawy pomysł na fronty szafek pasujące do korpusa orzech i żóltych ścian i podłogi...
Byłabym niezmiernie wdzięczna za porady, bo już się zgubiłam w gąszczu tych kolorów, a remoncik kuchni i remont łazienki ( w osobnym wątku) musi się skończyć w październiku, bo pojawi się nowy lokator i zostaniemy z rozpadającymi się szafkami i starą, zużytą, niefunkcjonalną łazienką...
Jutro w świetle dziennym zrobię zdjęcia kuchni i załączę.
pozdrawiam