Dodaj do ulubionych

cieknąca bateria

19.08.14, 20:07
Męska część mojej familii ponad 2 lata temu przeforsowała wbrew mojej woli zakup stylizowanej baterii łazienkowej:

kuchinox.pl/produkt/bateria-umywalkowa-z-odcieciem-odplywu-pl-1

Obecnie to "cudo" kapie. Kapie coraz bardziej intensywnie. Mam pytanie do osób światłych, czy ta bateria zawierająca w sobie ponoć głowice ceramiczne nadaje się do naprawy?
Czy należy kupić nową (wrrr...)?
Obserwuj wątek
    • Gość: maro Re: cieknąca bateria IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 22:10
      Sprawdź po prostu gwarancję tej baterii. Innej drogi nie ma. Nie znam tej firmy, która produkuje baterie, nie wiem czy są dobrej jakości. Osobiście też mi się z wyglądu nie podoba. Jak będzie trzeba kupić nową to pomyśl o Roca, 10 lat gwarancji na elementy ceramiczne baterii. Które fakt faktem są słabym punktem tego typu produktów.
      • kol.3 Re: cieknąca bateria 31.08.14, 18:12
        Jest po gwarancji. Sprawa zakupu nowej baterii nie jest prosta, ponieważ wszystkie elementy metalowe w łazience są w kolorze mosiądzu - wieszaki na ręczniki, uchwyty półeczki na kosmetyki, bateria wannowa. Siłą rzeczny następna bateria umywalkowa też musi być mosiężna, tyle że będę unikać głowic ceramicznych.
        • trypel Re: cieknąca bateria 01.09.14, 09:19
          unikaj po prostu goownianych firm.
          A nie głowic ceramicznych. Moi rodzice eksploatują takowe już 16 rok. Bez żadnych awarii.
          • kol.3 Re: cieknąca bateria 01.09.14, 14:27
            Ano to to ja wiem, tylko męska część moje rodziny uznała, że jeśli chcę kupić zwykłą baterię np. Grohe, to jestem po prostu bez fantazji. I zakupili to co zakupili. Z fantazją. Fachman dzisiaj powiedział, żebym kupowała nową baterię, bo on nie ręczy za naprawę. I teraz muszę kupić mosiądz, żeby pasował do pozostałych gadżetów.
            • trypel Re: cieknąca bateria 01.09.14, 16:36
              a przejscie na jednouchwytową?
              www.omnires.pl/oferta/baterie_%C5%82azienkowe/omnires/art_deco/art_deco_ad5111/
              tu przynajmniej serwis jest na miejscu a głowica sprawdzona
              • kol.3 Re: cieknąca bateria 01.09.14, 18:50
                O coś podobnego i nawet cena dobra. Dzięki serdeczne.
            • inalazienkowska Re: cieknąca bateria 23.09.14, 09:54
              Grohe bije kuchnioxa na głowę pod każdym względem :) Więc nie mam pojęcia dlaczego zarzucili Ci brak fantazji przy wyborze grohe bo na pewno jeżeli kupiłabyś grohe do tej pory cieszyłabyś się jej nie zawodnym działaniem :)
    • dud-eek Re: cieknąca bateria 22.09.14, 21:28
      Na bateriach nie warto oszczedzać, szczególnie nie polecam kupowania ich w marketach, iż żywotność jest wątpliwa, a cena wcale nie jest niższa od ceny baterii takich producentow jak Grohe czy Roca.
    • nipoflexlazienki Re: cieknąca bateria 20.10.14, 15:22
      Oczywiście, że baterię można naprawić , należy zgłosić się do serwisanta danego producenta. Czasami trzeba przekalkulować czy faktycznie naprawić baterię czy może kupic nową!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka