sylkos-80 22.10.14, 19:49 czy stosujecie filtry wody w domu? jak tak to dzbanki czy odwrócona osmoza? będę wdzięczna za opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nawalonych7krasnali Re: filtry wody 23.10.14, 02:19 zorientuj się co "robi" odwrócona osmoza i potem zdecyduj czy taka wodę powinno się pić. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkapoterka Re: filtry wody 23.10.14, 13:41 my mamy zmiękczacz do wody także dzbanka już nie potrzebujemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
marekkowal781 Re: filtry wody 25.10.14, 11:06 Ja mam taki filtr do wody, ale stoi bezuzyteczny. Wklady szybko sie koncza a wiekszej roznicy jakos nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
frytka67 Re: filtry wody 18.02.15, 12:56 No właśnie, ja też mam dzbanek, ale te wkłady szybko się zużywają... Może lepiej zainstalować taki filtr na stałe? Moja siostra w całym domu ma jakieś filtry zamontowane, a może to zmiękczacze, nie wiem, ale jak się myje ręce, to jest wrażenie, jakby nie były spłukane - są takie śliskie i miękkie jak namydlone... Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszyn Re: filtry wody 27.10.14, 14:17 Ja mam w domu zmiękczacz i filtr w piwnicy - filtruje on wodę w całym domu tak że i do prania i mycia się mam miękką wodę. Dzięki temu nie mam w ogóle osadu na bateriach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisiu Re: filtry wody IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.14, 00:07 moja opinia jest taka iż dzbanki sa daremne i moczą ten spiprany zanieczyszczeniami wklad w wodzie która wypijemy (na surowo bym się nie skusił) natomiast osmoza jest bezkonkurencyjna ja mam 5 lat filterek i czajnik po obejrzeniu go od środka wygląda na 5 dniowy a nie 5 letni i cieszę się że ten cały syf nie przewalił mi się przez nery i całą resztę a poza tym smak herbaty (bez kożucha) zupy itd a storczyki nie chcą przestać kwitnąć no i na osmozie akwariowe skalary wyrosły jak latawce więc zachecam Odpowiedz Link Zgłoś
maciejus81 Re: filtry wody 18.02.15, 12:32 Witam Zajmuje się od nie dawna sprzedażą filtrów działające na zasadzie osmozy odwróconej. Natomiast piję wodę z takiego filtra już około 15 lat i nie narzekam na mój stan zdrowia. Z nerkami nie mam kłopotów, a także z wątrobą. Wiele osób zarzuca, że woda z tego typu filtrów jest zła a nawet szkodliwa bo jest pozbawiona jakichkolwiek wartości. Moje zdanie jest takie na ten temat, są to osoby które nie mają wystarczającej wiedzy na ten temat i doświadczenia z tymi filtrami, kierują się tylko opiniami innych. Ja mogę z czystym sumieniem tego typu filtry polecić, ponieważ woda jest wzbogacana na różne sposoby w tych filtrach. Zdecydowanie wolałbym pić taką wodę niż przegotowaną, przefiltrowaną w dzbanku lub butelkowaną które i tak nie pozbawią metali ciężkich i innych szkodliwych związków. Natomiast tak i tak najwięcej wartości odżywczych oraz pierwiastków uzyskujemy z pożywienia, a nie wody. Odpowiedz Link Zgłoś