08.12.14, 14:23
Witam.
Kupiłam zmywarkę Amica, jest to moja pierwsza i nie wiem za bardzo jak uzywac tych soli , nabłyszczaczy i tabletek dlatego zwracam sie do was o pomoc.
Powiedzcie mi czy uzywajac tabletek do zmywarek powinnam miec w zbiorniczkach sol i nabłyszczacz czy nie trzeba. W instrukcji pisze tylko ze przy uzyciiu tabletek i wybraniu opcji tabletka sól i nabłyszczacz nie jest uzywany. A co gdy nie włacze tej funkcji "tabletka" .
Poradzcie i doradzcie bo juz sama nie wiem czy sypac czy nie sypac.
Dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Re: zmywarka IP: *.ists.pl 08.12.14, 18:10
      Sól syp. Każda, która jest opisana do zmywarek będzie dobra. Co do nabłyszczacza w płynie to już sama ocenisz, po wyglądzie talerzy i szkła, czy potrzebny. Dowiedz się jeszcze jakiej twardości wodę dostarczają wodociągi tam gdzie mieszkasz (telefon, internet) i ustaw odpowiednio dozowanie soli (w instrukcji na pewno jest napisane jak).
      • klaudynka2013 Re: zmywarka 09.12.14, 12:19
        dzięki , nasypałam soli zrobiłam test twardosci wody bo dołaczyli mi listek taki specjalny do sprawdzania i ustwiłam dozowanie soli. Sol zawsze powinna byc w zmywarce? A jak jest z tymi funkcjami co pisza ze przy uzyciu tabletki sol i płyn nie jest pobierany?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka