Dodaj do ulubionych

Zmywarka- malutki BOSCH

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 17:08
CZy warto wydać na maleńką zmywarke BOSCH-a 1599 zł. Bardzo dla mnie ważna
jest właśnie kwestia rozmiarów. mam w kuchni miejsce tylko na taka małą
szer.65 cm i wys. max 50 cm. Znalazłam taką w sklepie ale nit nie potrafił mi
powiedziec czy jest warta zakupu. Czy to nie jest aby gadżet pod nazwą
zmywarka???
Obserwuj wątek
    • Gość: aaga Re: Zmywarka- malutki BOSCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:58
      Wydaje mi się, że szkoda pieniędzy na takie maleństwo! Szybciej i duuużo taniej
      pozmywasz ręcznie (mam na myśli ilość rzeczy, która wejdzie Ci jednorazowo do
      tej dziupli). Również miałam dylematy "rozmiarowe". Moja kuchnia do wielkich
      nie należy (2.5 x 1.5 metra), ale po wielu przymiarkach zdecydowałam się na
      szer. 60cm! Wyrzuciłam jedną wąską szafkę, zmniejszyłam tę pod zlewem i weszła.
      I nie żałuję tej akurat decyzji. Przy okazji zrobiłam generalny przegląd
      zalegających "przydasi".
      Szerokość 45cm dla jednej/dwóch osób jest w sam raz. Najwyżej mycie będzie szło
      co drugi dzień.
      Tak mi się wydaje, że nie będziesz mieć specjalnego pożytku z malutkiej
      zmywareczki. Ciekawa jestem opinii innych osób.
      • Gość: azaa Re: Zmywarka- malutki BOSCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:23
        problem w tym, że ja naprawdę nie mam miejsca gdzie mogłabym ustawic
        standardową zmywarke... co do zmywarek o szer 45 cm słyszałam raczej
        niepochlebne opinie. Ta o opinie na temat której pytam to model: Bosch SKT 5102
        EU www.rtvagd.sklep.pl/?m=p&prod_id=3453. ceny tego mogelu są
        zróżnicowane, ostatnio w zykłym sklepie spotkałam sie z ceną 1199, tylko czy
        naprawdę warto? proszę o opinie
        • Gość: Roxi Re: Zmywarka- malutki BOSCH IP: *.neting.com.pl / *.neting.com.pl 16.11.04, 13:32
          hej - moja mama ma ta zmywarke i jest baaaardzo zadowolona :)
          tez ma mala kuchnie i nie bylo mozliwosci ,zeby wsadzic tam inny model;zmywarke
          ma juz ok 7 lat i nigdy sie nie zepsula,dalej swietnie chodzi,myje i suszy,nam
          przez jakis czas starczala na 4 osobowa rodzine :) (tyle ze garnkow tam nie
          myjemy ,a w rekach -ona jest za mala),jak jest wiecej naczyn to nastawia sie ja
          2 razy
          naprawde polecam-do zmywarek uzywamy tylko i wylacznie porduktow calgonitu ,sa
          najlepsze
          ja tez teraz maialm ten dylemat,ale zdecydowalam sie na duza 60x60 (mam miejsce
          w kuchni),tez boscha (wieksza - bardziej przyszlosciowo myslalam :)),jakosc ta
          sama - naprwde jesli kupowac zmywarke to tylko bosch lub ariston (sa
          niezawodne),a w sklepie nam powiedzieli ,ze pod wzgledem "silnika" bosch jest
          nie do przebicia
          acha porownuj ceny w roznych sklepach-ja swoja chcialam kupic za 1799 a, w
          innym sklepie znalezlismy ten sam model za 1599-wiec warto pojedzic i poszukac
          (200 zl piechota nie chodzi :))
          pozdrawiam i zycze milego uzytkowania (jak masz jakies pytania to prosze na
          roxi2703@yahoo.de-jesli bede potrafila odpowiedziec :))
        • ajaskolski Re: Zmywarka- 45cm 19.11.04, 10:09
          Jakie negatywne opinie słyszalas o zmywarkach 45cm?
          Nawet dla 3-4 osob taka zmywarka wystarcza do codziennego mycia.
          Czasami tylko jest właczana 2 razy dziennie,
          szczegolnie po uzywaniu 5 garnków ;)
      • Gość: abc Re: Zmywarka- malutki BOSCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:02
        czyli jesli chodzi o ekonomicznosc to lepiej kupic duza zmyware tak? czy ja
        dobrze myslę ze mala zmywarka na jedno mycie zuzywa tyle samo wody i energii co
        duza, ktora myje w tym czasie dwa razy wiecej naczyn?
    • bju Re: Zmywarka- malutki BOSCH 16.11.04, 14:04
      Witaj.
      Nie poradzę Ci czy warto kupić tą zmywarkę - ale mogę napisać jak działa w
      ekstremalnych warunkach jakie stwarza zakład pracy i ponad 10 ludzi.
      Obsługują ją różne osoby, każdy coś tam wrzuca. Przeważnie szklanki i sztućce,
      ale zdażają się też większe rzeczy i większe zabrudzenia. Jak dotąd nie było z
      nią żadnych problemów - ja jestem tu od ponad dwóch lat, zmywarka jeszcze
      dłużej. Wszystko jest czyste i domyte (zdarza się, że nie jest dobrze
      wypłukane, ale to już problem ludzi i tego jak ułożą coś do mycia). Działa
      kilka razy dziennie, 5 razy w tygodniu z maksymalnym wypełnieniem - generalnie
      nie odpoczywa.
      Oczywiście nie włożysz w nią wielkich garków ani całej zastawy - ale na pewno
      nie jest to zabawka.
      • Gość: azaa Re: Zmywarka- malutki BOSCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:16
        Dziekuje za odpowiedzi. Chodzi mi jeszcze o aspekt ekonomiczny tej zmywarki. Wg
        opisu tej zmywarki zużycie wody wynosi 12 l. Zmywarki o wym. 60x60 tez tyle
        zuzywają... tylko, że do nich miesci się dwa razy taka ilość naczyń... uff juz
        sama nie wiem co wybrać. Jesli naczyń jest wiecej to podwójne mycie? Co
        wychodzi ekonomiczniej dwa mycia w zmywarce czy recznie?
        • Gość: jap Re: Zmywarka- malutki BOSCH IP: 195.136.36.* 17.11.04, 10:01
          Jeśli masz miejsce w kuchni, kup większą. Cena podobna, koszt eksploatacji też,
          Jeśli kuchnia mała, ta zmywareczka nieźle się sprawdza. Ja miałem do niedawna
          małą kuchnię, oddałem za darmo kuchenkę z piekarnikiem i na tej samej
          powierzchni postawiłem szafkę. Na górze płyta kuchenna, niżej mikrofalówka,
          jeszcze niżej zmywarka. Chodziła idealnie od chyba ponad 6 lat. Tylko pojemność
          jest mała i przy gościach robi się "kolejka", bo najkrótszy cykl zmywania to
          chyba ze 40 minut. Na codzień przy 3 osobach - idealnie. Teraz się
          przeprowadzam, ale sprzętu nie zmieniam na większy, skoro sprawny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka