Gość: gonia IP: *.zetosa.com.pl 30.11.04, 14:13 Mam pytanie czytam wlasnie o meblach fornirowanych i nie wiem jak to wyglada i jaka jest tego cena.Moze mnie ktos oswieci??????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewaes Re: co to jest fornir 30.11.04, 15:03 Fornir to cieniutka warstwa drewna naklejona na zwykłą płytę wiórową lub MDF. Cena zależy oczywiście od tego jaki fornir (z jakiego drewna) wybierzesz. Fornir jest znacznie droższy od zwykłych płyt "meblowych" a tańszy od litego drewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: co to jest fornir IP: 212.244.29.* 02.12.04, 14:27 a czy fornir nadaje sie do kuchni - drzwiczki szafek kuchennych czy lepiej dać te nowoczesne materiały - mdf? wanda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: co to jest fornir IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 17:35 nie zrozumialas, fornir na MDF tez moze byc; MDF byl nowoscia 30 lat temu, a nie teraz jak zle trafisz, to fornirowane fronty (tansze) kupisz jako masyw czyli lite drewno, ktore jest sporo drozsze, natomiast cena frontow fornirowanych i lakierowanych jest zblizona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alusz Re: co to jest fornir IP: *.sycomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:12 Witam.Jest to drewno pocięte w taki sposób że ma grubość kartek papieru no może tektury około milimetra .Służy miedzy innymi do oklejania różnego rodzaju płyt wiórowych stolarskich i.t.p. z ktorych produkuje się meble . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fornir Re: co to jest fornir IP: *.acn.waw.pl 16.01.05, 05:29 koledze coś takiego wcisneli jako drewno, a wyszło zupełnie przypadkowo Odpowiedz Link Zgłoś