Gość: bmyn IP: *.warynski.net / *.warynski.net 28.12.04, 11:13 Warto w ogóle tam jechać na wyprzedaż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Jak tam wyprzedaż w IKEI? IP: *.devs.futuro.pl 28.12.04, 22:45 tak, zależy co cię interesuje, oświetlenie jest fajne tanie i dywany nie wpsominając o zasłonach i miseczkach tudzież talerzach........ Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: Jak tam wyprzedaż w IKEI? 29.12.04, 07:40 ogolnie to smiesza mie rzeczy sprzedawane w ikei. meble zrobione sa ze skleiki albo surowego drewna ktore nie jest niczym zabezpieczone. schociaz wiekszosc produktow pochodzi z polski (film w tv o ikei) to ceny nie sa za niskie za to co oferuja. jedyne co mozna kupic to drobne dodatki ktore maja oryginalne ksztalty. napewno nie kupowalbym tam mebli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony_listek Oj, to chyba dawno nie byłeś w IKEA. IP: 212.160.172.* 29.12.04, 08:43 Kiedyś były tam faktycznie "surowe" meble, ale teraz jest calkiem spory wybów i różne materiały, wcale niekoniecznie drewniane. Jakość to sprawa dyskusyjna, jednym to odpowiada, drugim nie. Pamiętam jak była kiedyś wyprzedaż materiałów zasłonowych, to wszystko poszło w jeden dzień :-) Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
aogiel Re: Oj, to chyba dawno nie byłeś w IKEA. 07.01.05, 20:56 Ogólnie rzecz ujmując uważam, że nie było jakiś super ofert w trakcie tej wyprzedaży. Spodobała mi się jednak bardzo promocja 24-12-2004, która miała miejsce na Targówku w Warszawie: każda osoba o imieniu Adam lub Ewa mogła wówczas zrobić zakupy z 15% rabatem...Kupiłam sofę TOMELILLA, gdzie 15% to ok.420,00 PLN taniej. Dodam jeszcze, że z tego, co wiem podczas wyprzedaży na Tomelillę nie było żadnej promocji :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomik Re: Oj, to chyba dawno nie byłeś w IKEA. IP: *.kwadratowa.waw.pl / 213.17.162.* 13.01.05, 19:38 A nie napisali na tej sofie, że 3 dni temu kosztowała 20% mniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aogiel Re: Oj, to chyba dawno nie byłeś w IKEA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:18 Nie napisali, bo tyle nie kosztowała ;) "Polowałam" na nią od pewnego czasu, więc wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Oj, to chyba dawno nie byłeś w IKEA. 12.02.05, 11:52 aogiel, a jesteś zadowolona z tej sofy? Mnie też od dawna się podoba ale wątpliwości budzą fotele z kompletu, które też chciałabym kupić ale jakoś dziwnie się się w nie "wpada". A jak z sofą? Wygodna? Czy twoja jest rozkładana? Napisz coś, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusc Re: Oj, to chyba dawno nie byłeś w IKEA. 12.02.05, 13:39 na wyprzedaży (w katowicach) były prawie same meble. tylko je opłacało sie kupić. szczególnie stolik nocny za 35 złotych i komode za 300 zł. dużo obniżyli cene fotela poang a ta sofa też była przeceniona. mnie sie ona zawsze marzyła, ale kosztuje majątek. i do tego jeszcze 2 fotele za 2000... ten wypoczynek jest przeznaczony z pewnością dla bogaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziew Re: Jak tam wyprzedaż w IKEI? IP: 80.72.38.* 08.01.05, 13:50 Nom, tylko tym jednym drobnym elementem o którym zapomniałeś/aś - jest design samego mebla, a tu Ikea jest o lata świetlne z przodu w porównaniu z polskimi firmami (chociaż na pewno nie wszystkimi). Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 do ZIEWA 08.01.05, 17:57 nie znam sie coprawda na wygladzie mebli produkowanych przez inne firmy a tych produkowanych przez IKEA ale kiedys ogladalem o nich film w TV. wiekszosc mebli do IKEI robiona jest wlasnie w POLSCE no i nie mozna zapomniec ze rowniez i w CHINACH gdzie do pracy zatrudniane sa dzieci. tak wiec jakis stolarz wyprodukuje szafke albo jakis inny mebel za grosze a potem ludzie kupuja to w IKEI za grube pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
zoraz Re: do ZIEWA 13.01.05, 09:59 Na cene prócz stolarza wpływ ma projekt, materiał i jakość wykonania. Niby ta jakość zależy od stolarza, ale..... kupiłam ikeiowska komodę produkowaną w Polsce w innym sklepie meblowym. Fakt, było taniej, ale już wiem dla czego komoda nie trafiła do firmowego sklepu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody materac IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.02.05, 17:36 jakość mabli ikea jest moim zdaniem fatalna kupiłam kilka rzeczy (chciałam taniej...): -szafa, tragedia "szczerbata" po kilku miesiącach, drzwi się nie domykaja , szuflady również, drązek spada non stop (bo ma plastikowe wzmocnienia) -materac sultan TRAGEDIA spręzyny które rzekomo maja gwarancję 10 lat po roku powyłaziły szczególnie z boków, na górze też (będę sładała reklamację) -komoda (za 300 zł) tez do nieczego, szuflady nie są wzomcnione i przez 4 ksążki które włożylam do jednej z nich tektura tak się wygięła że do wymiany bo nie można otworzyc szuflady -stolik z lacku zaczęły tworzyc sie pęcherze a później pękać-a nie miał kontaktu z wilgocią i jeszcze kilka drobnych rzeczy,wszystko straszy, także nic juz tam nie kupię bo szajs straszny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: materac IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 20:14 To masz jakiegoś koszmarnego pecha. Mój materac Sultan i najtańsze łóżko działa od 10 lat bez problemu i nadal jest w dobrym stanie, to samo fotele (fakt, trochę się rozciągnęły, ale jeszcze spokojnie ich używamy). Komoda, regały, nowe najtańsze łóżko z droższym materacem Sultan, sofa, meble kuchenne, stół i stoliki oraz szafy działają też bezproblemowo od półtora roku. Jedyne, co mi się szybko zepsuło to lampki do szafy (muszę je oddać do sklepu) i jakoś nie miałam szczęścia do foteli na kółkach (problemy ze skręceniem - oddałam z powrotem). Kolega swoje kilkuletnie szafy rozkręcał do przeprowadzki, nie wierzyłam, że się dadzą złożyć ponownie, ale jednak się dały, dalej działają już w nowym mieszkaniu. Chyba nie jest tak źle. Ja nie mówię, że to jest super jakość i tego się nie spodziewam, ale moje doświadczenia są raczej pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia702 Re: a jaki masz model materaca Sultan IP: *.warynski.net / *.warynski.net 14.02.05, 21:06 piankowy czy sprezynowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: a jaki masz model materaca Sultan IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.05, 23:52 Jeśli to było pytanie do mnie, to oba (i ten 10-letni, i obecny) są spręzynowe (jakoś nie ufam piankom w żadnej postaci). Odpowiedz Link Zgłoś