artpaj 07.01.05, 09:24 Proszę o opinie czy lodowki tej firmy są dobre. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk Re: Whirpool 07.01.05, 11:20 jesli za jakis czas bedziesz sie zastanawiac, dlaczego nikt ci nie odpowiedzial, to juz teraz wiedz, ze przygody z whirlpoolem (nie tylko z lodowkami) zostaly juz wielokrotonie tutaj opisane - skorzystaj z wyszukiwarki, tam znajdziesz szzegoly dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
nenuphar77 Re: Whirpool 07.01.05, 12:00 ja mam duza ladowke Whirpool z zamrazarka bardzo jestem zadowolona :) model 5500 (chyba:) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: Whirpool 07.01.05, 18:41 a ja mam pralke juz kilka lat tej firmy i tez sie nic nie zepsulo. wszystko chodzi ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Whirpool IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 16:48 Moja jedna lodówka chodzi bezproblemowo od ok. 10 lat (obecnie podana dalej do rodzinki), a aktualnie posiadana w domu chodzi też bezproblemowo od półtora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ask2 Re: Whirpool 10.01.05, 09:08 Ja mam zamrtażarkę tej firmy, która dział już 15 lat i NIC SIĘ NIE ZEPSUŁO. Teraz od dwóch lat mam lodówkę i też dział bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
paulos32 Re: Whirpool 10.01.05, 09:13 a ja mam lodówkę od roku i jest wszystko o.k. oprócz tego, że jest głośna tzn. wydaje niekontrolowane dźwięki podczas pracy agregatora alo to jest przypadłość wszystkich lodówek o klasie energetycznej A, gdyż stosuje się w nich od pewnego czasu taki gaz, który nie zawiera freonu ale niestety przez to jest głośny :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Whirpool 10.01.05, 14:49 paulos32 napisał: > a ja mam lodówkę od roku i jest wszystko o.k. oprócz tego, że jest głośna tzn. > wydaje niekontrolowane dźwięki podczas pracy agregatora alo to jest przypadłość > > wszystkich lodówek o klasie energetycznej A, gdyż stosuje się w nich od pewnego > > czasu taki gaz, który nie zawiera freonu ale niestety przez to jest głośny :(( Trzeba było kupić mniej nowoczesną lodówkę bez freonu. przecież jeszcze jest takich lodówek mnóstwo produkowanych. Wiem że łatwo pisać "trzeba było" Mój Polar z freonem (zanim trafił pod skrzydła szmelcwhirlpoola) chodzi bez zarzutu. Kilka miesięcy temu minęła 50-miesięczna pełna gwarancja. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Whirpool 10.01.05, 09:27 _Nowe_ lodówki Whirlpoola są kiepskie. Mają o wiele większe zużycie energii niż deklarowane, są głosne i mają tanie (pękające) plastiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artpaj Re: Whirpool IP: .1.* / 157.25.122.* 10.01.05, 10:09 A co to znaczy,że daja 7 letnia gwarancje na perforację obudowy. czyli na plastik? Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 do ZAYZAYERA 10.01.05, 10:41 smiesza mie ludzie ktorzy podejmuja tematy energooszczednosci przez lodowki. moim zdaniem wogole nie oplaca sie inwestowac w lodowke o klasie A. wystarczy wziasc kartke i olowek i policzyc. wyjdzie ze wydane na zakup lodowki klasy A pieniadze zwroca sie dopiero po kilku ladnych latach. tak wiec jest to bezsens przejmowac sie energooszczednoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: do ZAYZAYERA 10.01.05, 10:53 qqryq77 napisał: > smiesza mie ludzie ktorzy podejmuja tematy energooszczednosci przez lodowki. > moim zdaniem wogole nie oplaca sie inwestowac w lodowke o klasie A. wystarczy > wziasc kartke i olowek i policzyc. wyjdzie ze wydane na zakup lodowki klasy A > pieniadze zwroca sie dopiero po kilku ladnych latach. tak wiec jest to bezsens > przejmowac sie energooszczednoscia. Najgorsze, że w tanich markach te klasy A to jeden wielki blef. Dobrze jak niektóre zbliżają się do klasy B. Nie istnieją lodówki tanie, żywotne i z klasą A. To tak jakby jakaś firma zareczła, że samochód przez nich produkowany ma takie same parametry jak Mercedes, a kusztuje jak Fiat. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: do ZAYZAYERA 10.01.05, 16:27 chodzi mi o to ze nawet te klasy B zuzywaja malo energi. przy takich ilosciach pradu jakie zuzywaja lodowki nawet jakby ta o klasie A zuzywala dwa razy mniej to i tak wyzszy koszt jej zakupu zwroci sie dopiero po paru latach. wiec nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Whirpool 10.01.05, 10:45 Gość portalu: artpaj napisał(a): > A co to znaczy,że daja 7 letnia gwarancje na perforację obudowy. czyli na > plastik? 7 letnia gwarancja to pic na wodę. Plastików nie obejmuje. Perforację obudowy, czyli korozję można reklamowac pod warunkiem, że powstała od środka, a nie np. w wyniku uszkodzenia powłoki lakierniczej. Coś podobnego jak z samochodami. Gwarancja na perforację nic nie daje. Z kolei 7 letnia gwarancja na agregat też mało daje, bo jeżeli w tym okresie strzeli spreżarka to owszem za cześc nie płacimy, ale za robociznę i za dojazd jak najbardzej. Przy czy ta usługa tak jest skalkulowana, że pokrywa im też koszt tej spreżarki:) Zamawiajac wymianę sprężarki w porządnej firmie usługowej placisz za wszystko tyle samo co u Whirlpoola na 7 letniej gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Whirpool-dno i tandeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:08 moja lodówka popsuła się zaraz po kupnie-wizyty panów z serwisu to szczyt niekompetencji. W końcu naprawa skończyła sie wycięciem chyba czegos co pełniło rolę tłumika-bo od tej pory bardzo głosno pracuje ale mrozi.Nigdy więcej tego badziewia. Znajoma tez ma to cudo i stoi popsute - nie opłaca się jej tego reperować i zresztą nie ma do tej firmy już serca. Zmieniła na nowego boscha. Odpowiedz Link Zgłoś