Dodaj do ulubionych

Robot Phillips Essense - polecacie? A może inny?

IP: *.core.hp.com 17.02.05, 13:37
Przymierzam się do kupna robota kuchennego. Narazie nie miałam czasu pobiegać
po sklepach, więc wertuję strony www producentów.
Bardzo mi się spodobał robot Philipsa Essence de Luxe - przede wszystkim ze
względu na szeroki wybór funkcji (nawet z maszynką do mielenia - której mi
brakuje).
Czy ktoś jest użytkownikiem robotów tej marki?
A może polecacie jakiś inny. Zależy mi przede wszystkim na jakości i
wszechstronności

Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • karola_w_gazecie Re: Robot Phillips Essense - polecacie? A może in 06.03.05, 19:54
      Mam ten model chyba trzeci rok, zdecydowałam się na niego przede wszystkim ze
      względu na duży wybór funcji i dużą moc, ale muszę przyznać że nie kupiłabym go
      drugi raz, ponieważ wg. mnie:
      - cena nieadekwatna do funcjonalności
      - guziczki z funcjami to tylko bajer, myślę że inne roboty które poprostu mają
      pokrętło zmieniające moc są tak samo funkcjonalne
      - koszmarny do mycia
      - przy mocowaniu rączek blendera i miski miksera są szczeliny przez które woda
      dostaje się do środka i nie umiem tego doczyścić (stojąca tam woda tworzy
      ochydne ciemne zacieki)
      - blender bede musiala chyba wymienic po jest juz popekany
      - od poczatku mam problemy z przystawka do ubijania bialek itp., chwile sie
      pokręci i potem się zacina
      - sokowirówka tragedia - koszyk w którym zostaja odpady trzeba czyścić
      praktycznie po każdym 1 jednym jabłku (zrobie szklanki soku trwa wieki), teraz
      gdybym kupowała, kupiłaby taką z osobnym pojemnikiem na odpady

Ogólnie robot jest mocno zajeżdżony ponieważ używam go intensywnie, ale
      wykonanie, funkcjonalność i wytrzymałośc elementów nie są jak dla mnie warte
      prawie 900 złotych.

pozdrawiam serdecznie
      karola
      • Gość: Beataa Re: Robot Phillips Essense - polecacie? A może in IP: *.future-net.pl 09.03.05, 11:27
        generalnie nie mam dobrych doświadczeń z Philipsem - elektr. szczoteczka do
        zębów padła po 2 latach podobnie jak lokówka, a obecnie siadły mi wysokie
        obroty w suszarce i muszę wcześniej wstawać żeby zdążyć wysuszyć włosy przed
        wyjściem do pracy ;-)- malakser który mam od 2 lat już po roku wyglądał na
        bardzo zużyty (używam średnio 2 razy w miesiącu)- plastikowe elementy po prostu
        pękają. A żeby było "śmieszniej" to mam wrażenie że Philips robi wszystkie
        swoje produkty na jeden raz tak aby potem nie można było nic zreperować w
        serwisie bo nie ma juz części. Obecnie przerzuciłam się na Boscha (2 letnia
        szczoteczka jeszcze działa ;-))
        Jeśli chcesz mieć sprzęta na lata to raczej sugeruję inną firmą.
        pzdr
    • Gość: nacia Re: Robot Phillips Essense - polecacie? A może in IP: *.autocom.pl 09.03.05, 11:40
      a ja wlasnie kupiłam czajnik Phillips Cuccina i zaraz przy pierwszym wlączeniu
      uslyszalam dziwne dzwięki, buczy jakby mu sie jakis tranzystor wlaczal.
      Poprzedni czajnik innej firmy tak nie robil. Slychac go bylo dopiero jak woda
      zaczynala szumic.
      czy ktos z was ma taki czajnik? czy to buczenie jest normalne? czy leciec o
      sklepu go reklamowac?
      • Gość: karola_w_allegro Re: Robot Phillips Essense - polecacie? A może in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 15:41
        witaj,
        mam wlasnie taki czajnik i moj nie buczy, jesli niedawno go kupiłaś to warto go
        wymienić.
        Wogóle jakoś tak sie złożyło że wszyskie małe agd mam philipsa dopietro teraz
        sobie z tego zdałam sprawe i faktycznie nie są to najlepsze urządzenia.

pozdrawiam serdecznie
        karola
    • Gość: misiek Re: Robot Phillips Essense - polecacie? A może in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 16:46
      Sądząc po opisie dobry wybór.
      www.hoopla.pl/product_info.php?products_id=1194
      żona uzywa zelmra phenomen, na razie się nie zepsół
    • Gość: mif Re: Robot Phillips Essense - polecacie? A może in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 17:04
      To może Ci się podobać
      www.fide.pl/pl/kitchenaid/artisan_mikser_planetarny_z_uchylna_glowica__artisan/259/
    • Gość: delaware Re: Robot Phillips Essense - polecacie? A może in IP: 2.5.2.* / 217.167.123.* 14.03.05, 10:05
      Osobiscie jestem posiadaczka robota kuchennego Boscha i szczerze polecam. Jego
      glowne plusy to latwy montaz, latwe mycie i bardzo dobra trwalosc
      poszczegolnych elementow. Dodatkowo Bosch prowadzi taka polityke, iz czesci do
      nowych modeli pasuja do starych, takze masz gwarancje, ze gdy za 10 lat posuje
      ci sie jakas czesc to bedziesz mogla sobie ja kupic bez wiekszych problemow.
      Przed kupnem przestudiowalam wszystkie mozliwe testy w internecie i zawsze
      Bosch zajmowal 1 miejsce. Jego jedyna wada jest chyba wylacznie dosyc wysoka
      cena, ale chyba lepiej wiecej zaplacic i miec funkcjonalny sprzet,
      niz "zaoszczedzic" i za dwa lata kupowac nowego robota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka