cenia5 01.03.05, 12:52 Czy mozna kupić okap nie do zabudowy, czyli wiszący ,recyrkulacyjny? Nie mam akurat w miejscu gdzie chce okap wylotu kominowego i zastanawiam się czy dostanę ładny w/w okap. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: okap recyrkulacyjny 01.03.05, 21:23 Chyba każdy okap ma możliwość albo przyłączenia do komina albo wmontowania filtra i służenia jako pochłaniacz zapachów. Przynajmniej ja się nie spotkałam z takim, którego by się nie dało zamontować jako recyrkulacyjny. Mam na myśli okapy wiszące, nie do zabudowy, eleganckie, nowoczesne i w naprawdę szerokiej gamie wzorniczej. na pewno coś dobierzesz pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
cenia5 Re: okap recyrkulacyjny 02.03.05, 10:17 Bardzo, bardzo dziekuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: okap recyrkulacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:09 Bez problemu kupisz taki okap - polecam przeglądnąć sklepy internetowe Wystarczy tylko zwrócić uwagę aby okap mial możliwość pracy w obiegu zamkniętym (wrew temu co mówila moja poprzedniczka - nie wszytkie okapy mają taką możliwość) Jednak jeśli chcesz zamontowac okap be zpodlączenia do wentylacji musisz pamiętać później o systematycznej wymianie filtów węglowych na nowe (minilanie raz na 3 m-ce) gdyż inaczej Twoj okap stanie się tylko atrapą (filtry węglowe pochlaniają zapachy) Jeszcze jedna ważna sprawa - rodzaj filtrów weglowych (nie każdy okap ma je takie same) - najlepsze są takie które nakręca się na silnik. A sdkąd to wszytko wiem? Kiedyś sam bylem z takim problemem jak Ty i pomogla mi bardzo Pani z jednego sklepu z okapami w necie (za co zresztą jestem jej wdzięczny do tej pory:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cenia5 Re: okap recyrkulacyjny 04.03.05, 12:53 no to poprosze o linka do tego sklepu Odpowiedz Link Zgłoś