Dodaj do ulubionych

Magic corner

06.04.05, 12:02
Zamierzam zamontowac w kuchennej szafce tzw. magic corner.
Czy macie takie "ustrojstwo" w swoich kuchniach ? - jestem ciekawa
jak się sprawuje, czy się nie psuje, jakiego producenta polecacie, moze
pamiętacie cenę.
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: Magic corner 06.04.05, 12:43
      Cena od ok 2000zł w góre w zależności od wielkości.
      Przy takiej cenie zrezygnowałam z zakupu, więc nie wiem jak się spisują, ale
      mam nadzieję,że odpowiednio dobrze do swej ceny.
      • Gość: ale jaja .... Re: Magic corner IP: *.acn.waw.pl 13.04.05, 12:30
        to gdzie ty zamawiałaś swoją kuchnie?!!! Koszt tej zabawki to około 1200 - 1500
        zł w zależności od producenta.
        Nie rób nikomu wody z mózgu .....
        • klubiale1 Re: Magic corner 13.04.05, 12:33
          No niestety pytałam o cenę w salonie meblowym a nie u producenta. Może
          bezpośrednio jest taniej, faktycznie salony mogą mieć niezłe narzuty.
          A jakiś producentów polecasz?
    • jonta Re: Magic corner 07.04.05, 08:23
      nikt nie ma magic cornera?
      • zayzayer Re: Magic corner 07.04.05, 13:29
        jonta napisała:

> nikt nie ma magic cornera?

Ja nawet nie wiem co to jest, a co dopiero mieć.
        • jonta Re: Magic corner 07.04.05, 14:08
          Jest to system wysuwanych koszy do szafki naroznej. Fajna rzecz zwłaszcza w
          małych kuchniach. Niestety dosc droga i obawiam się jak to będzie działało po
          upływie kilku lat.
          • kulka85 Re: Magic corner 13.04.05, 15:45
            witam
            jeśli chodzi Ci o obrotowe kosze do narożnych szafek to takie kosze są do
            kupienia do szafek Ikea narożnych stojących. Kosztuje to jakoś tak ok 300zł .
            Nie wiem jak to działa po upływie lat,ale mam inne metalowe kosze w szafkach z
            ikei i po 8 latach działaja tak samo jak na początku.
            • Gość: Yosemite Sam Re: Magic corner IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.05, 18:03
              chyba nie o takie cos chodzi KULKA85.
              to nie jest szafka polokragla tylko zwyczajna postawiona w rogu z jednymi
              drzwiczkami przez ktore wysuwaja sie dwa kosze.
              nie mam osobiscie ale widzialem w sklepach. fajne rozwiazanie ale dosyc drogie.
              fajnym rozwiazaniem jest tez szafka z polokraglymi jednymi drzwiami z metalu
              ktore aby je otworzyc trzeba wcisnac. ale takie urzadzenie jest jeszcze drozsze
              od tego pierwszego.
              osobiscie w rogu kuchni planuje postawic szafke pod ukosem na ktorej bedzie
              plyta grzejna a nad nia okap. mozna tez wstawic w takim rozwiazaniu zlewozmywak
              narozny.
              • kulka85 Re: Magic corner 13.04.05, 22:30
                Szafki narożne z Ikei nie są półokrągle tylko prostokątne lub sześciokątne.
                • jonta Re: Magic corner 14.04.05, 11:27
                  Oczywiscie,ze magic corner to nie to samo co tzw. karuzela z Ikei. Nie mam
                  miejsca na taka duza narozna(2-drzwiowa)szafke (musze obok wepchac kuchenke i
                  plyte, a sciana ma 155 cm.). Mi podali ceny magic ok. 1500 polskie, 1600
                  wloskie i ponad 2000 niemieckie. Nie wiem czy warto wydac taka forse za takie
                  udogodnienie.
                  A moze ktos ma w takiej szafce karuzele 1/2 koła? Widzialam takie na fotkach w
                  internecie.
                  dziekuje za wszytkie odpowiedz.
                  • mari_paz Re: Magic corner?wiesz? Nie wiem czy nie uzyska 14.04.05, 17:49
                    uzyskałabyś więcej miejsca montując zwykłe półki. Tez sie napaliłam na magic
                    corner ale nie przekonuje mnie powierzchnia do zagospodarowania.
                    • kasiapro1 Re: Magic corner?wiesz? Nie wiem czy nie uzyska 17.04.05, 21:36
                      bede miala MC u siebie w meblach z firmy cassabumer czy jakos tak,cena z szafka
                      ok.2500,w hurtowni Dacter w stolicy ceny zroznicowane,od 1200 w gore
    • Gość: sylwia Re: Magic corner IP: *.eranet.pl 22.04.05, 11:11
      Mam MC i jestem bardzo zadowolona. Zdecydowałam sie na nie, ponieważ nie mam
      dużej kuchni i musiałam wykorzystać w pełni każde miejce. Urządzenie jest
      bardzo praktyczne. W szafce narożnej, po otwarciu jednoskrzydłowych drzwiczek
      wysuwa się jeden podwójny kosz (regulowana wysokość koszy), a za nim drugi
      podwójny. Wykorzystane jest całe miejsce w szafce, w przeciwieństwie do koszy
      półokrągłych. MC jest bardzo wygodne, dostęp do produktów jest ułatwiony, w
      przeciwieństwie do zwykłych półek.
      W hurtowni DAC-TER (Warszawa) jest spory wybór MC, można kupić u nich w detalu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka