Dodaj do ulubionych

odjazdowa glazura do łazienki?

17.04.05, 11:11
Witam, jestem na etapie urządzania swojego nowego mieszkanka i nie mogę
znaleźć żadnej ciekawej glazury do łazienki. Pomieszczenie ma ok. 5m2 ,
wannę, umywalkę i wc. Bardzo mi się NIE podobają standardowe glazury opoczna
czy paradyżu - wszystko jest jakieś takie mdłe i nieciekawe.
Marzy mi się jakaś odjazdowa łazienka, trochę zakręcona, soczysta
kolorystycznie....
Może znacie jakieś fajne glazury godne polecenia ?
Mogę wydać do ok 100 pln/m2 więc nie musi być polska... (zresztą polską
ofertę już chyba przetrzepałam na maksa...)

będę bardzo wdzięczna za Wasze propozycje - pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Yosemite Sam Re: odjazdowa glazura do łazienki? IP: *.aster.pl 17.04.05, 12:48
      A mnie podobają się płytki polerowane ułożone bez fug na ścianie i podłodze.
      Fajne jest też zastosowanie wielkiego lustra nawet na całą ściane bo to
      optycznie powiększa łazienke.
      Ostatnio w jakiejś gazetce promocyjnej widziałem oferte Praktikera z takimi
      soczystymi płytkami.
      Ja osobiście polecałbym bardziej stonowanego.
    • Gość: jj marazzi IP: 217.153.125.* 18.04.05, 07:50
      Miałam ten sam problem i znalazłam glazurkę marazzi. Mnóstwo soczystych
      kolorków, bez porównania z polskimi. Ja wybrałam intensywny zółty. Koszt
      (jeszcze przed podniesieniem vatu w zeszłym roku), to ok. 62zł/m2, więc teraz
      może dojść do 70zł.
    • Gość: monia76 Re: odjazdowa glazura do łazienki? IP: *.u.mcnet.pl 18.04.05, 08:50
      tez polecam marazzi. maja ogromny wybor wzorow, kolorow i faktur. napewno cos
      znajdziesz
      • anneau Re: odjazdowa glazura do łazienki? 18.04.05, 23:38
        Właśnie jestem na stronach marazzi i nie mogę się przestać zachwycać. Macie
        pojęcie gdzie to kupić ???

pozdrawiam
        • Gość: jj Re: odjazdowa glazura do łazienki? IP: 217.153.125.* 19.04.05, 08:32
          Ja kupiłam w hurtowni glazury (chyba) w Piasecznie. Na 100% widziałam też na
          Bartyckiej.
        • della69 Re: MARAZZI 21.04.05, 12:38
          Mam płytki szare z serii Architektura. Pierwsza partia kupowana na Bartyckiej po
          90 zł, druga - również na B. kilka budek dalej - 60 zł, aż trafiłam do magazynu
          na jakimś zadupiu (okolice Domaniewskiej), błoto po kolana, gdzie te płytki były
          po... 40 zł.
          Dodam, że to ta sama firma.
    • Gość: asiulek Re: odjazdowa glazura do łazienki? IP: 195.47.201.* 18.04.05, 11:21
      ja polecam cerkolor osobiście mam serię rustykalną niebieską ale w dziale
      nowości są super kolorowe płytki www.cerkolor.com.pl
      • Gość: Qaz Re: odjazdowa glazura do łazienki? IP: 80.55.28.* 19.04.05, 10:45
        a ja polecam TUBĄDZIN...właśnie skończyłam remont i jestem b. zadowolona z
        efektu!
        www.tubadzin.com.pl/--
        pozdrawiam
        • tripper Re: odjazdowa glazura do łazienki? 20.04.05, 17:13
          tez bede polecal TUBĄDZIN - maja bardzo ladne plytki i cale kolekcje z
          dodatkami fajnymi
    • pisz_na_berdyczow Re: odjazdowa glazura do łazienki? 19.04.05, 11:17
      proponuje slate brazylijski
      ogromna gama kolorystyczna
      zrealizowalem juz pare projektow z tym kamieniem

limetree@o2.pl
    • Gość: ulciaj Re: odjazdowa glazura do łazienki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:36
      a ja proponuje ruszyc kapke glowa, bo skoro chcesz miec cos ciekawego to sama to sobie wymysl,troszke inwencji tworczej.a moze plytki tylko na czesci sciany,albo do jakiejs tylko wysokosci,albo schodkowo...i polecam duze lustro-optycznie powiekszy pomieszczenie.pobaw sie kolorami, a wybor plytek jest tak ogromny-takze tych polskich,ze na pewno bys cos wybrala.ja mam lazienke w kolorze bialo-zoltym-plytki matowe(kazdy odradzal),nierowno polozone na scianach,wielkie lustro- wszystko sama zaprojektowalam a efekt jest uderzajacy.
      • anneau Re: odjazdowa glazura do łazienki? 20.04.05, 20:02
        no właśnie artystka ze mnie kiepska... Ale już znalazłam - będę miała łazienkę
        po części wyglądającą jak spodnie jeansowe... znalazłam bardzo fajne płytki
        benettona :-)))

dzięki za wszystkie rady i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka