Dodaj do ulubionych

Expres do kawy

IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 06.05.05, 10:01
Szukam niedrogiego cisnieniowego expresu do kawy. Co możecie doradzić??
Obserwuj wątek
    • celkra Re: Expres do kawy 06.05.05, 11:07
      Gość portalu: franki napisał(a):

> Szukam niedrogiego cisnieniowego expresu do kawy. Co możecie doradzić??

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=21280627
      I ja dołączam się do prośby. Szukam ekspresu ciśnieniowego (15 bar),
      posiadającego funkcję do spienienia mleka, z wyciąganym zbiornikiem na wodę, w
      miarę cichego, dobrze by też było, żeby robił dwie kawy jednocześnie. No i żeby
      nie kosztował więcej niż 800-900 ...
      Napiszcie, proszę, jakie macie ekspresy i jak się one Wam sprawują.
      Pozdrawiam
      celkra
      • ada1 Re: Expres do kawy 06.05.05, 13:19
        Jeśli expres ciśnieniowy do kawy to tylko Saeco. Produkty tej firmy to
        takie "mercedesy" wśród expresów do kawy ;-) Wszystkie mają min. 15 bar, ceny
        zróżnicowane, najtańsze kosztują tak od 380 zł najdroższe do kilku tysięcy. Za
        sumę ok. 1000 zł można nawet kupić expres z wbudowanym młynkiem do kawy - ja
        właśnie marzę o takim, ale ze względów finansowych muszę poprzestać na
        marzeniach ;-)
        Natomiast nie polecam expresów firmy DeLongi, mają bardzo ładne nowoczesne
        wzornictwo, ale jakość kiepściutka, po 1,5 roku użytkowania expres przeciekał,
        a na jedną kawę trzeba było czekać całą wieczność.
        Na tej stronie można pooglądać i poczytać o produktach Saeco
        www.cafemania-ekspresy.prv.pl/
        • Gość: Dziecko A ja mam DeLonghi i jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:01
          Mam go już zdecydowanie ponad rok, kosztował chyba ze 400 czy coś koło tego, a
          jest super - robi zarówno kawę espresso jak też tą zwykłą filtrowaną w dzbanku,
          pieni mleko na Cappucino i można robić dwie kawy naraz. Niestety nie mieli kawy
          (a szkoda...) ale teraz w sklepach naprawdę jest duży wybór dobrych,
          aromatycznych, odpowiednich dla poszczególnych typów parzenia kaw, więc można
          bez tego wytrzymać.
          Ja osobiście ze swojego doświadczenia - polecałabym właśnie DeLonghi, który
          robi naprawdę dobrą kawę i kosztuje rozsądne pieniądze.
          • ada1 Re: A ja mam DeLonghi i jest super 09.05.05, 14:03
            Mam pewne porównianie, wcześniej użytkowałam express DeLongi, teraz mam Saeco i
            muszę przyznać, że z tego drugiego czarna kawa expresso ma zawsze wianuszek z
            brązowawej pianki - w DeLongi bywało różnie, druga kwestia ubijanie mleka do
            cappucino, w expresie Saeco robi się to błyskawicznie, w poprzednim trzeba było
            mocno się napracować aby mleko takie spienić i ostatnia rzecz - ceny obu tych
            ekspresów były porównywalne, ale tak jak wspomniałam wcześniej, nie wykluczam
            że tylko ten mój DeLongi był taki kiepski, a inne modele są całkiem, całkiem.
            Co do wyboru firmy to każdy sobie sam zdecyduje, natomiast obojętnie jaki
            expres ciśnieniowy się kupuje to trzeba zwrócić uwagę na następujące rzeczy:
            - ciśnienie, expres musi mieć min. 15 bar
            - moc min. 950 W
            - wygodną w użyciu dyszę do spieniania mleka (dla miłośników cappucino)
            i oczywiście każdy expres trzeba odkamieniać, w zależności od twardości wody,
            raz na trzy miesiące lub rzadziej.
            Pzdrawiam wszystkich kawowych smakoszy :-)))
            • Gość: azjab Re: A ja mam DeLonghi i jest super IP: 83.238.15.* 09.05.05, 14:29
              polecam cremissimo Ariete, zapłaciłam ok. 500 zł, do kupienia w
              Makro, nawet niezła firma, dużo punktów serwisowych. Na szczęście jeszcz z nich
              nie korzystałam. Ekspres mam już 2 lata, spełnia wszystkie wymagania
              domorosłego smakosza kawki i wszystkich jej pochodnych :)
              Pozdrawiam
    • Gość: Magik Re: Expres do kawy IP: *.crowley.pl 10.05.05, 14:44
      Dla smakoszy kawy polecam ekspresy Saeco. Ekspresy przelewowe to szajs, musi
      być ciśnieniowy żeby poczuć prawdziwy aromat i smak oryginalnej arabiki. Ja
      kupiłem ten ekspres w promocji za niecałe 600 zł, te ceny producenta to chyba
      biorą z kosmosu ;-)
      www.saeco.com.pl/saeco_gran_crema.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka