Dodaj do ulubionych

Cokół w łazience - niezbędny ?

22.05.05, 23:53
Wlasnie mi panowie kafelkarze zadali pytanie czy kłaść kafelki w podłodze w
łazience z cokołem, czy bez? Mam problem, bo tylko na dwoch fragmentach ścian
kafelki na scianie dochodzą do podłogi i są w kolorze białym. Jeśli na
resztcie ścian położe cokół z tych samych kafelków co podłoga (tzn. brązowych)
to bedę miała brazowe kawałki paski - bez sensu. Ale przyjaciółka mi radzi,
zeby położyć cokół, bo praktycznie ( ja sie zahaczy mopem ścianę podczas
mycia). Czy moze ktoś ma bez cokołu i może się podzielić opinią na ten temat?
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: limon Re: Cokół w łazience - niezbędny ? IP: 62.233.154.* 24.05.05, 17:52
      nie musisz robić cokołu. jeżeli ściany w łazience pomalujesz zmywalną farbą (np.
      dulux kuchnia i łazienka) to nic się im nie stanie. przy tej farbie ściany można
      normalnie myć mokrą szmatką. Natomiast przy normalnej farbie na ścianach cokolik
      jest raczej przydatny, bo nawet myjąc podłogę mopem można zabrudzić ścianę. Ja u
      siebie nie robiłam cokołów - w łazience tam gdzie farba zmywalna - jest OK i
      wcale mi cokołów nie brakuje, natomiast w przedpokoju - zwykła farba - już
      zafajdałam ścianę.
      • Gość: Maryc Re: Cokół w łazience - niezbędny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:13
        Ale cokół wygląda zdecydowanie lepiej, no i farba zmywalna tez nie jest
        zmywalna w nieskończoność, weź to pod uwagę.
    • Gość: ab Re: Cokół w łazience - niezbędny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:44
      A może cokół z glazury, anie z terakoty, a na ścianę zmywakna farba lateksowa, matowa.
    • Gość: Gonia Re: Cokół w łazience - niezbędny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 08:19
      Jak się kafelki zabrudzą od mopa to jaki problem je wytrzeć. Bez przesady - jak
      bardzo musiałabyś mieć brudną podłogę i mopa aby nim zafajdać białe kafelki. Ja
      nie mam cokołow w łazience ani kuchni i nie przysparza mi to problemów. Mam
      cokoły w przedpokoju gdzie jest ściana malowana Duluxem - ochrania przed mopem
      i zadrapaniem przez odkurzacz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka