monika_2002 23.06.05, 12:28 Zamierzam kupić kabinę koła i chciałam się dowiedzieć czy są dobre, czy łatwo utrzymać je w czystości Proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lw73 Re: Kabina Koła - pilne 23.06.05, 13:19 Witam Jeśli chodzi o kabiny koła to są całkiem przyzwoitej jakosci. Jeśli chciałabyś dowiedzieć sie więcej to zapraszam na gg lub do mojego salonu który mieści sie na ul Grochowskiej 333a Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Kabina Koła - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:01 Mam kabinę półokragłą z Koła całą szklana. Nie wiem jaki model ale ma bardzo mało plasstikowych złączy tylko łapki przychwytujące szkło. Kosztowała ok.2000 + brodzik. Szkło jest b.łatwe w utrzymaniu czystości,lepiej niż plastik. Jeśli chodzi o jakość:niestety szkło na dole kabiny jest za krótkie i woda odbijając się od brodzika pyrska na kafelki poza kabiną. Po prostu maja jeszcze niedopracowane. A poza tym trzeba bardzo uważać przy montażu. bo nie wiem czy to nasz błąd czy wina kabiny ale przecieka na uszczelkach. Musiałabyś sobie zamówić monterów z Koła ale za to pewnie słono zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_2002 Re: Kabina Koła - pilne 23.06.05, 16:00 Może ktoś jeszcze ma jakieś ciekawe uwagi dot. kabin tej firmy Pozdr. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kabina Koła - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:16 a który model chcesz kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
lw73 Re: Kabina Koła - pilne 23.06.05, 16:31 Witam Jest kilka ładnych modeli kabin które produkuje koło tak więc wybór bedzie należał do Ciebie. Dodatkowo jeszcze na ten rok wypuściło koło kilka nowych modeli. Jest z czego wybrać. Jeśli są w magazynie to w moim salonie są z dnia na dzień a jeśli klient przyjdzie rano to i tego samego dnia. Proponujemy klientom tylko ceny z oficjalnego katalogu koła i ewentualnu jakis upust Zapraszam moje gg9206661 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kabina Koła - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 13:27 bardzo dobra kabina (nie było na nie reklamacji), projekt techniczny powstał szwecji , dodatkowe uszczelki na bokach kabiny (profile)sprawiają że uzyjesz mniej silikonu sanitarnego (mniej niż zwykle ale uszczelnić musisz),dobrze się ją składa (w miarę czytelna instrukcja)to ważne, bo nawet majstrzy mają problemy z prawidłowym złożeniem kabin - raz musieliśmy składać kabinę sanplasta u klienta zamiast bolka który nie umiał jej złożyć, a kabina jest na rolkach co ważne (te półokągłe) , przy szkle czystym można zamówić powłokę reflex plus (dopłata katalogowo 244zł ), co goąco polcam, dodatkowo nowość profil srebrny półmat ale wtedy cena wyższa,no i można zamówić częsci zamienne jak szyby i inne pierdułki co nie jest oczywiste np . w super okazjach z chin sprzedawanych za 999zl np. na allegro to tyle od sprzedawcy pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kabina Koła - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:38 Witam! powłoka reflex plus, powoduje że szkło jest bardziej śliskie dla wody, tworza sie balę kuleczki wody które łatwiej spływają ,woda nie rozmywa sie tak jak na zwykłym szkle, dzięki temu powstaje mniej plam i osadów , przy wodzie zażelazionej takiej ja w wa-wie, jest to dosyć ważne, oczywiście to nie zwalnia od czysczenia kabiny (profile, inne miejsca) , jednak czyni pracę lżejszą. powłokę tą należy co jakiś czas odświerzyć - koło propnuje dokamieniacz i conditoner do pielegnacji powłok reflex plus . Nadmienam też że taką powłokę stosuje czeski ravak w swoich produktach za darmo w standarcie a i środki do pielegnacji tej powłoki są tańsze, ale akurat w tym przedziale cenowym ravak proponuje kabiny na ślizgaczach ,co jest jednak rozwiązaniem mniej komfortowym od łożysk , np SKCP 4-80 za 1560 brutto kataalogowo w szkle przeżroczystym kolor profili biały pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
onnade Re: Kabina Koła - pilne 24.06.05, 14:51 Dzięki za info. Akurat też kabinkę Akord zamówiłem do chałupki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kabina Koła - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:56 pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Kabina Koła - pilne IP: *.acn.waw.pl 24.06.05, 16:02 To się cieszę, bo zamówilam akord swing z powloką i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Kabina Koła - pilne IP: *.crowley.pl 06.07.05, 19:52 ile kosztuje akord z Kola?? dlaczego na www Kola nie ma cennika>?? czy ktos ma jakis cennik kabin?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kabina Koła - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:29 jest cennik w PDF trzeba sobie go zciągnąć i mieć zaistalowany acrobat jakiś tam reder patrz tu: www.kolo.com.pl/kolo/kolo_pliki.html pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OZZ Re: Kabina Koła - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:25 nie warto kupować koła - przepłaca się za "markę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kabina Koła - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:30 witam! co przez to rozumiesz ? dla mnie cena końcowa produktu = cena produktu+ marka+ serwis gwarancyjny i pogwarancyjny + dostępnośc części zamiennych + szeroko rozumiana jakość (czyli gdy ktoś jest zadowalony z produktu lub nie)+ marża sprzedawcy, rzeczywiście można kupić tak zwany sprzęt nie markowy , np 28 calowe telewizory po 699zł lub dvd po 149zł, ale jakoś mnie bardziej cieszy mieć telewizor sony niż royal lux pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san simin Re: Kabina Koła - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:37 jesli uwazasz ze za nalepke sony warto wydawac kase to rob co chcesz twoja forsa itwoja decyzja Odpowiedz Link Zgłoś