Dodaj do ulubionych

Jaką wannę wybrać?

27.06.05, 23:52
Witam,
chcę kupić wanne i zastanawiam się nad wyborem pomiędzy wanną emaliowaną a
akrylową. Która jest lepsza?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:23
      dobra akrylowa jest lepsza od blaszanej, najlepsza zaś żeliwna
      ale i najdroższa
      pozdrawiam
      piotr
    • Gość: gościówa Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.future-net.pl 28.06.05, 11:32
      ja też nie wyborażam sobie wanny innej niż żeliwna - owszem są drogie ale w
      zasadzie porównywalne cenowo z niektórymi akrylowymi - no i niestety trudno je
      znaleźć w sklepie (argumentów przeciw że wanny żeliwne są zimne w ogóle nie
      uznaję bo nigdy bym na to nie wpadła dopóki gdzieś o tym nie przeczytałam ;-)))
      pytanie czy chcesz mieć jakiś wymyślny kształt tej wanny bo w takim wypadku
      raczej kieruj się ku akrylowej - żeliwne pod tym względem są uboższe choć
      wiadomo, co kto lubi (ja akurat wolę proste formy)
      o stalowych się nie wypowiadam bo nigdy nie korzystałam więc nie wiem jakie są
      w użyciu - jakby nie patrzeć są tanie
      wszystko więc zależy od tego co jest dla ciebie najważniejsze - trwałość,
      jakość, cena, kształt itp itd
      pozdrawiam
      • marekmd Re: Jaką wannę wybrać? 29.06.05, 15:41
        A co takiego jest w wannie żeliwnej, że jest lepsza od stalowej czy akrylowej?
        • Gość: piotr Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 16:43
          ma wszystkie zalety wanny akrylowej, a nie ma wad stalowej, jedyna wada to że
          jest droga no i kształty ,ale co kto lubi, bardzo dobrze trzyma ciepło
          (żeliwo) ,lepiej niż akrylowa, jest stabilna dzięki swojej wadze ,(spróbuj nie
          obudować wanny akrylowej- wszysko bedzie się chybotać chyba że zamontujesz
          porządny stelaż) , jest trwalsza, nie dudni, nie porysuję się jak akryl (akryl
          jest mniej odpormy na zarysowania)emalia nie obtłukuję się tak łatwo jak z
          blaszanej.
          To właśnie ma w sobie wanna żeliwna, czego nie mają stalowa i akrylowa
          pozdrawiam
          piotr
          ps. czy wiesz jakiej grubości akryl mają na sobie wanny akrylowe z budowlanego
          supermarketu?
          pozdrawiam
          piotr
          • lw73 Re: Jaką wannę wybrać? 29.06.05, 17:10
            Witam
            O wannach i innych marketowych produktach nie powinniśmy nawet rozmawiać bo to co oni proponują jest delikatnie mówiąc podłej jakości.
            Fakt żeliwo jest dobre tylko cena odstrasza klientów, i myślę że jednak aby było dobrze i nie drogo to to powinienaś zostać przy akrylu.
            Pozdrawiam
            • yomama Re: Jaką wannę wybrać? 30.06.05, 09:08
              No to gdzie mozna kupic te wanny, porzadnej jakosci (w Poznaniu)??
              Pozdrawiam
              • Gość: piotr Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:33
                tam gdzie handlują firmą roca wejdź tu: www.roca.pl/?
                id=dystrybutorzy&idr=wielkopolskie
                pozdrawiam
                piotr
                • yomama Re: Jaką wannę wybrać? 30.06.05, 14:42
                  Dziekuje:)
                  A oprocz firmy Roca jakie jeszcze sa polecane??..oczywiscie zeliwne:)
                  Pozdrawiam
                  • Gość: piotr Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:58
                    witam! nie polecam innych bo nie znam niestety więcej firm które sprowadzaja
                    hurtowo wanny żeliwne , kiedyś były do do dostania wanny francuskiej firmy
                    jacob dela coś tam (troche tańsze) ,ale jak firmę wykupił amerykanski kohler (
                    potentat łaziekowy z USA) to skończyło sie ściąganie wanien żeliwnych z
                    francji, została tylko roca ., poszukaj na allegro może ktoś sobie
                    indywidualnie importuję, ale to loteria szczególnie z gwarancją
                    pozdrawiam
                    piotr
    • trosia Re: Jaką wannę wybrać? 30.06.05, 19:45
      Ja ostatnio tez kupowałam wannę i nie była to prosta sprawa. Zdecysowałam się
      na stalową ponieważ mam psa, którego kąpię w wannie i wanna akrylowa by tego
      nie wytrzymała. Wybrałam wannę Roca Contesa, bo juz taką mam w starym
      mieszkaniu 5 lat i sprawdza się rewelacyjnie (nic nie odprysnęło) a po
      obudowaniu styropianem jest cichutka i cieplutka :) Problem jest w tym, ze juz
      niewiele firm produkuje ładne wanny stalowe, bo wszyscy przerzucili się na
      akryl. Oczywiście jakbym miała wiecej pieniążków to kupiłabym żeliwną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka