Dodaj do ulubionych

wanna z kabiną

02.08.05, 12:05
Chciałam kupić do łazienki wannę narożną (asymetryczną ok.60-70 na 170)i na
nią kabinę (taką jak na prysznic tylko na wannę-nie prostą tylko taką
półokrągłą).Mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzi :) w każdym razie
chciałam zapytać czy ktoś z Was poleca jakąś firmę i jakie są ceny, czy to
musi być specjalna wanna czy taka kabina pasuje na każdą wannę?
Obserwuj wątek
    • Gość: inna57 Re: wanna z kabiną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:03
      Mam coś takiego u siebie. Są generalnie dwie firmy polskie które robią takie
      wanny, sanplast i rawak, możesz obejrzeć sobie na ich stronach. Ja mam sanplast
      bo w rawaku nie mieli takiego wymiaru jaki był mi potrzebny. Podstawową wadą
      mojej wanny jest to że jest bardzo głęboka a co za tym idzie wysoka i bez
      stopnia przed wanną niska osoba ma trudności z wejściem. No i myje się dobrze
      to ustrojstwo wchodząc do środka albo mając specjalną myjkę na długiej rączce
      (mam taką z quelle).
      • lolajna7 Re: wanna z kabiną 04.08.05, 10:40
        Ale z tego co się orientuję to boki kabiny są zamocowane na stałe do ściany
        (jak w prysznicu)i czy nie przeszkadza to w choćby myciu wanny?I czy wygląda
        ładnie?Miałabyś możliwość przesłania zdjęcia z Twojej łazienki?
        • inna57 Re: wanna z kabiną 04.08.05, 11:03
          Faktycznie boki są umocowane na stałe do ścian, daje to poprostu dużą kabinę
          prysznicową z bardzo głęboką kabiną. Ja jestem dość nikczemnego wzrostu więc
          mycie bez specjalnej myjki na przedłużce byłoby trudne. Wanna wygląda ładnie i
          estetycznie, do wyboru jest kilka opcji szkła. Postaram się w przyszłym
          tygodniu wrzucić do galerii zdjęcia mojej łazienki. Niestety nie da rady
          wcześniej bo będę miała dwa dni urlopu a w domciu nie mam netu.
          Pozdrawiam
          • lolajna7 Re: wanna z kabiną 04.08.05, 11:20
            Dzięki :) daj znać jak wrzucisz zdjęcia.
            Jeszcze tylko jeśli mogłabyś mi napisać ile wydałaś na wannę i tą kabinkę
            chociaż mniej więcje to byłabym wdzięczna :)
            • inna57 Re: wanna z kabiną 04.08.05, 11:32
              Zapłaciłam niedużo bo korzystalam z rabatów developera (27%) jak liczyłam po
              cenach sklepowych to razem z obudową wychodziło poniżej 2500 zł. Zresztą o
              rabaty wszędzie trzeba się starać. Mnie udaje się coś urwać z ceny nawet w M1.
              Wannę kupowaliśmy w Warszawie w hurtowni BiMS mają bardzo duży wybór i niezłe
              ceny, często lepsze niż to co oferuje producent. Generalnie jak się robi
              większy remont albo tak jak my wyposaża nowy dom (mieszkanie) to warto
              ograniczyć liczbę dostawców, im więcej kupujesz w jednym miejscu tym większy
              możesz dostać rabat, na samych gresach dostaliśmy 15% od cen producenta.
              • lolajna7 Re: wanna z kabiną 04.08.05, 11:35
                Dzięki :)
                Czekam na zdjęcia
                • Gość: guciaa Re: wanna z kabiną IP: *.media4.pl 07.08.05, 14:16
                  czy jednoczesciowy parawan nawannowy wystarczy do tego zeby zainstalowac panel
                  kabinowy, czy on tak mozno chlapie ze nie ma sensu?
    • Gość: fiołek Re: wanna z kabiną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 21:57
      My kupiliśmy Rosę z parawanem - na razie jesteśmy na etapie montażu wanny, więc
      trudno mi ocenić walory wizualne parawanu, ale wklejam link do strony Rosy - są
      tam odnośniki do parawanów (z prawej strony). Z tego co widzę interesuje Cię
      raczej mniejsza wanna, ale tak dla porównania warto popatrzeć:)

www.ravak.pl/?page=rosa
      • Gość: xp Re: wanna z kabiną IP: 193.111.174.* 08.08.05, 09:06
        Zwroć uwagę na panel do rosy gość na allegro sprzeda nową nie używaną za pół
        ceny z dowozem na poludniu polski, myslę że warto jeżeli się zastanawiasz i do
        tego szklo z zabezpieczeniem anticalc - myślę że warto bo sam jestem zadowolony
        z posiadania takowego.
      • lolajna7 Re: wanna z kabiną 08.08.05, 10:04
        Dzięki za link :-)
        • lolajna7 Re: wanna z kabiną 09.08.05, 07:34
          Po przejrzeniu cen na stronie ravak i sanplast astanawiam się czy nie lepiej
          byłoby jednak kupić prostokątną wannę z kabiną (kolosalna różnica w cenie)
          chociaż mój Młody uparł się na wannę narożną. Czy ktoś z Was miał może
          porównanie wzrokowe, któa lepiej wygląda?
    • gabon32 Re: wanna z kabiną 11.08.05, 15:31
      Ja kupiłam wannę Ravak Rosa z kabiną - taką do połowy wanny 140x105. I żałuję.
      Zapewniano mnie, że taka wanna zajmuje mniej miejsca w łazience niż
      prostokątna, a to nieprawda. Stoi na pół łazienki. Poza tym umycie jej w środku
      to prawdziwa gimnastyka. Wanny narożne są duże, ale tylko zewnątrz. W środku
      jest relatywnie mało miejsca. Kiedy siedzę w środku, patrzę na tą
      niewykorzystaną przestrzeń i co wieczór przeklinam, że zachciało mi się wanny
      narożnej.Kabina zabezpiecza, ale z racji tego, że jest tylko do połowy, to i
      tak trzeba uważać z prysznicem, bo wystarczy nieostrożny ruch i chlapiesz na
      całą łazienkę. Lepiej zdecydowanie kupić prostokątną wannę z kabiną na całej
      długości!
      • lolajna7 Re: wanna z kabiną 12.08.05, 08:20
        Gabon32 mogłabyś przesłać zdjęcie swojej łazienki (np.na mój adres gazetowy)?
        • czerwcowaa Re: wanna z kabiną 12.08.05, 14:14
          my też planujemu zakup rosy z kabina, ale coraz częsciej rozważam zakup samej
          kabiny bez wanny, czy i ja mogłabym prosić o zdjęcia łazienki z tą wanna????
          Pomoże mi to w podjęciu decyzji, z góry bardzo dziekuję

yenefeer@wp.pl---

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka