Dodaj do ulubionych

Wysokość blatu w łązience

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:11
Witam,
chcę zrobić w łazience blat z płyty gipsowej obłożonej kafelkami, natomiast
pod ten blat chciałbym wsunąć pralkę. Jej wysokość to 85cm + 3cm szparka no i
ok. z 10 cm blat z kafelkami. Czy wysokość na której będzie zamontowana
umywalka tj ok 100cm od podłogi jest do przyjęcia (dodam , że nie jesteśmy
wysocy - 170 cm wzrostu :-) )
Dzieki za wszelkie odp.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ela.tu-i-tam Re: Wysokość blatu w łązience 15.08.05, 12:32
      My jestesmy wyzsi (panowie 190 i 192, panie od 174 do 178). Mam tego typu blat
      w lazience, na wysokosci 95 cm, moja decyzja 20 lat temu - po trzech ciazach
      moje plecy sie mecza gdy blat za nisko. Te 95 cm to jest zupelny max, wiecej
      bym nie dala (dla nas).

O ile wiem, te standartowe wysokosci blatow : 85 cm i 90 cm od jakis parenastu
      lat (przynajmniej tu we Francji) to odpowiadaja na jakiestam srednie wzrosty
      lokalnej ludnosci, 85 cm - 170 cm, 90 cm - 180 cm.
      • Gość: Jacek Re: Wysokość blatu w łązience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:58
        No to chyba tak zrobię, tym bardziej, że nie mam wyjścia bo na tym blacie chcę
        zrobić dodatkową wnękę z płyty g-k i obłożyć ją glazurką a nie było by to
        możliwe na wierzchu pralki :-). No nic, najwyżej skorzystam z taborecika :-)
        Pozdrawiam
        • aankaa Re: Wysokość blatu w łązience 15.08.05, 19:08
          jestem najniższą osobą w domu (164), górna krawędź umywalki jest na wysokości
          100 cm. Nie odczuwam żadnego dyskomfortu myjąc zęby czy ręce :)
          • Gość: Jacek Re: Wysokość blatu w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:48
            No to mnie uspokoiliście bo moja koncepcja projektu nie padła w gruzach :-)
            Patrzyłem na "fabryczne" szafki łazienkowe i wszytskie mają blat na wys 85cm
            więc te 100cm wydawało mi się nieco nienaturalne, ale trzeba się będzie
            przyzwyczaić. Hm gorzej tylko z wszelkimi zabawami na blacie .... :-)
            Pozdrawiam
            • aankaa ... zabawy ... na blacie ;) 15.08.05, 22:03
              kuchenne mam podwyższone do 95 cm
              • Gość: Jacek Re: ... zabawy ... na blacie ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 22:31
                hm trochę wysoko. Zazwyczaj jest chyba 82cm + blat - załżżmy 4cm. Czy to celowo
                na jakieś ekstrawaganckie figle ? Ale mówisz, że da radę ? :-)))
                • aankaa blat 15.08.05, 22:38
                  po latach schylania się przy siekaniu pietruszki/turlania ciasta na kopytka/itp
                  podobne kuchenne zabawy: wysoki blat w kuchni jest
                  _dużo_wygodniejszy_od_standardowego_

a co do figlów ... <opuszczamy zasłonę>

---
                  aankaamałpagazetakropkapeel
                  • Gość: Jacek Re: blat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 22:57
                    Ok :-)
                    Ale słuchaj, przy Twoim wzroście ciężej Ci chyba wałkowac ciasto na wyższym
                    blacie ? Mniejszy nacisk itp , chyba trudniej ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka