Dodaj do ulubionych

jasna podłoga lepsza?

05.09.05, 13:06
Chodzi o kuchnię, łazienkę, wc? Wydaje mi się, że na jasnych płytkach nie
widać tak (paradoksalnie) kurzu i paprochów. Mylę się? Macie jakieś
porównanie w tej kwestii z autopsji? Tylko plisss poradźcie coś...
Obserwuj wątek
    • Gość: ryba Re: jasna podłoga lepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 12:53
      nie koniecznie. Ja mam w kuchni średni brąz z przechodzącymi jasnymi brązowymi
      paskami - ten kolor sprawdza się świetnie, bo nawet jak się coś rozleje to tak
      bardzo tego nie widać (pod warunkiem że płytki są matowe, a nie błyszczące), w
      łazience będę miała podobny kolor tylko bez wzorków, a w przedpokoju mam jasne
      płytki - takie biało-kremowe (bardziej białe) z lekko czerwonymi wzorkami, są
      to takie żyłki przechodzące przez płytkę. Mam psa o ciemnej sierści. W okresie
      jego lnienia wszystko widać, poza tym każdą plamkę, praktycznie wszystko. Tak
      więc do kuchni i łazienki nie polecam bardzo jasnych oraz białych.
    • Gość: ryba Re: jasna podłoga lepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 13:42
      www.paradyz.com.pl/?s=16&a=7&lang=pl&collID=53 - taką mam w kuchni,
      www.paradyz.com.pl/?s=16&a=7&lang=pl&collID=145 - taką w łazience,
      www.paradyz.com.pl/?s=16&a=7&lang=pl&collID=31 - coś w stylu tych mam w
      przedpokoju. Niestety nie mogę znaleźć dokładnie takich samych. Jak znajdę to
      umieszczę linka.
    • Gość: ryba Re: jasna podłoga lepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 14:00
      udało się. Znalazłam. www.paradyz.com.pl/index.php?
      s=26&a=7&lang=pl&collID=139 - taką mam w przedpokoju, o kolorze beige, ale w
      rzeczywistości troszkę inaczej wygląda. Do tego fundnęłam sobie ciemną wiśnię -
      fugę. Wygląda super. na środku mam taki dekorek, jak widać na tej stronie.
      • lolajna7 Re: jasna podłoga lepsza? 07.09.05, 07:17
        Kochana rybo!Ja do kuchni myślałam dokładnie o takich samych!I dokładnie te na
        ścianę!Czy Ty na ścianie masz również takie płytki (tzn.te małe 10x10) czy
        tylko podłogę robiłaś w płytkach?Jak się sprawdzają?No i jaką masz kolorystykę
        w kuchni?Meble...ściany...Bardzo proszę o szybką w miarę możliwości odpowiedź
        bo może jutro pojadę je już zamówić bo czas mnie nagli
        Pozdrawiam gorąco :-) i niecierpliwie czekam (może jakieś zdjęcia?)
        • lolajna7 Re: jasna podłoga lepsza? 07.09.05, 07:18
          A i jeszcze zapomniałam zapytać jaką dałaś fugę do tych płytek?
          • lolajna7 Re: jasna podłoga lepsza? 07.09.05, 07:20
            Ja do łazienki chcę dać takie:
            www.paradyz.com.pl/index.php?s=15&a=7&lang=pl&collID=24
            a do WC:
            www.paradyz.com.pl/index.php?s=15&a=7&lang=pl&collID=125
        • Gość: ryba Re: jasna podłoga lepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 08:45
          Na ścianie mam właśnie takie płytki jak w linku. Póki co dobrze się sprawdzają.
          Są matowe, więc nie widać na nich żadnych zacieków. Ja jeszcze kupiłam sobie
          ten dekorek z dzbankiem itd., ale bez tych obramówek do niego, bo to już drogo
          wychodziło. Mam też trzy pojedyńcze dekorki z owocami: gruszki, jabłka i
          truskawki. Płytki są ok. Naprawdę polecam. Układał mi je mój wujek, który
          naprawdę dobrze to robi i powiedział, że bardzo dobre płytki sobie wybrałam.
          Ściany w kuchni mam zielone, nie jest to ciemna zieleń, ale też nie jest taka
          delikatna, można powiedzieć, że średnia zieleń, wiem, że ciężko jest sobie to
          wyobrazić, ale może Ci się uda. Szafki mam w kolorze ciemny orzech. Do tego
          jeszcze dodatki zielone (wazonik, obrus, dywanik itd.). A fugę mam jasny beż
          (taka kawa z mlekiem). Nie brudzi się. Zdjęcia oczywiście, ale mogę je
          zamieścić dopiero w przyszłym tygodniu.
          Miłych i udanych zakupów.
          • lolajna7 Re: jasna podłoga lepsza? 07.09.05, 09:32
            Bardzo ale to bardzo Ci dziękuję za odp. :-)
            Ja myślałam o meblach w kolorze wanilia, blat olcha i ścianach pomarańcz-morela
            (coś w tym stylu) ale ściany może kiedyś będę chciała w innym kolorze więc
            chciałam meble i płytki wybrać tak uniwersalnie żeby pasowały do wielu kolorów
            i mam nadzieję, że tak właśnie wybrałam :-)
            Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
            • Gość: ryba Re: jasna podłoga lepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:53
              Mi też o to chodziło, żeby można było do nich bez problemu dopasować kolor
              ścian itd. Ciekawa aranżacja. Ja jakoś nie bardzo przepadam za jasnymi kolorami
              szafek. ciągle mam wspomnienie moich dawnych białych szafek, które pożółkły i
              były obrzydliwe. Ale teraz oczywiście są już inne szafki, inne materiały z
              których są wykonywane itd. Ale coś we mnie z tego zostało i nie mogę się
              przełamać, chociaż widziałam wiele kuchni z takimi szafkami, które mi się
              bardzo podobały. Twoja na pewno będzie super. Jak już ją zrobisz to zamieść
              jakieś fotki. Ja oczywiście też swoją pokażę.
              Powodzenia.
              • lolajna7 Re: jasna podłoga lepsza? 07.09.05, 12:32
                Dzięki za pomoc :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka