Dodaj do ulubionych

Jaka ZMYWARKA ? (60cm)

19.09.05, 14:21
Jakiej firmy zmywarki najlepsze ? Jakie macie doswiadczenia ? Bosch czy
Whirpool ? moze inne? Z gory dziekuje za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: nana Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:26
      ja mam elektrolux i jest ok. w rozsądnej cenie i b dobry
      • xadam30 Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 17.02.06, 17:58
        Gość portalu: nana napisał(a):
        jaki to elekrolux (wolnostojący?) i za ile?
        > ja mam elektrolux i jest ok. w rozsądnej cenie i b dobry
    • Gość: Joanna Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:20
      Jestem szczęśliwą użytkowniczką zmywarki Ariston LD 87, nie należy do tanich,
      ale jak masz dużą rodzinę to zastanów się na zmywarką CAndy do której wchodzi
      15 kompletów a nie jak w większości 12.
      • Gość: Kasja Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.powiat.bielsko.pl / 212.160.152.* 21.09.05, 08:11
        Bosch - ktory jest zaraz po siemens'ie - sprzet nie do zdarcia
    • Gość: aaga Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:34
      Mam Whirpoola, moja mama Boscha. Oba z automatycznymi programami. Do swojego
      nie mogę się doczepić, ale gdybym miała jeszcze raz kupować, to bym wybrała
      Boscha.
      • klaudekk1 Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 21.09.05, 18:55
        Mam Siemensa - 60, ktory jest troche drozszy od Boscha, chociaz poza nazwa firmy
        niczym sie od niego nie różni. Miałem wcześniej whirpoola tyle że 45, gdybym
        mial jeszcze raz kupowac, to wybralbym whirpoola - ale 60 bo jest tanszy,
        bardziej "wypasiony" i przynajmniej dosusza naczynia... czego niestety nie mozna
        powiedziec o siemensie
        • katewalker Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 25.09.05, 20:26
          Skoro kupiles w nizszej klasie suszenia to czego sie spodziewasz?
      • Gość: Marta Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: 212.33.144.* 15.11.05, 12:37
        Hej, a co mozesz powiedziec na temat dosuszania naczyc? Tez jestem
        zainteresowana kupnem zmywarki (45) tylko, ze z klasa suszenia A jest bardzo
        roznie, choc jest najwyzsza.
      • rafal_miko Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 16.11.05, 23:39
        jeśli zmywarka to tylko BOSCH
    • Gość: henrry Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:18
      ..i gorenje ,bo kupują od boscha.
      a wogóle to tylko bosch.
    • Gość: Groszek77 Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:50
      Wszyscy rozpływają się nad Boshem ,że taki wspaniały.Mam kolegę ,który pracuje
      w serwisie Bosha i powiedział że nikomu tego g...na nie poleca.Sam nie ma w
      domu nic tej firmy.Ciekawe prawda? Sprzęt agd różnych firm a w podobnej cenie
      musi działać podobnie.Wszystko jest ocenione na 5-8 lat i zmiana .Firma
      produkująca bezawaryjny sprzęt dawno poszłaby z torbami/jak ludzie mieliby
      kupować jedną lodówkę czy kuchenkę na 20 lat/.
      • wronki12 Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 26.10.05, 10:16
        Gość portalu: Groszek77 napisał(a):

> Wszyscy rozpływają się nad Boshem ,że taki wspaniały.Mam kolegę ,który pracuje
        > w serwisie Bosha i powiedział że nikomu tego g...na nie poleca.Sam nie ma w
        > domu nic tej firmy.Ciekawe prawda? Sprzęt agd różnych firm a w podobnej cenie
        > musi działać podobnie.Wszystko jest ocenione na 5-8 lat i zmiana .Firma
        > produkująca bezawaryjny sprzęt dawno poszłaby z torbami/jak ludzie mieliby
        > kupować jedną lodówkę czy kuchenkę na 20 lat/.

To ciekawe, bo dzięki tym g... sprzętom Twój kolega ma pracę, więc niech lepiej
        się cieszy. Jeżeli zaczniemy kupować inny sprzęt on nie będzie miał co robić.
        Ja osobiście polecam Boscha - mam zmywarkę i jest świetna.
        • Gość: happycow Re: Jaka zmywarka? (60cm) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 16:02
          a ja mam znajomego ktory pracuje w mcdonalds

tez powinien zachwalac to zarcie bo tam pracuje? to chyba jakas specyficzna
          logika, co wronki?
      • moniek Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 16.11.05, 10:58
        Popieram.
        Troje z moich znajomych ma Boscha. Dwoje z nich narzeka. W jednym przypadku juz
        w ciągu pierwszego miesiąca po uzytkowaniu nagle zmywarka przestała odprowadzać
        wodę. A to była właśnie osoba, która mówiła "tylko Bosch i nic innego". Za duża
        w niektórych chyba wiara w tą markę.
        Ja mam Whirpoola i jestem zadowolona.
        • Gość: mła Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.crowley.pl 16.11.05, 12:08
          a ja mam mastercook / w reklamach : nadaje ton/, a u mnie normalnie pracuje,
          jak trzeba to i 2 razy dziennie - 45 cm- tylko.
          nie narzekam - stosuję osobno proszek, nabłyszczacz i sól zmiękczającą /nie 3 w 1/
          pozdrowionka
    • spad_ukp Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 16.11.05, 15:34
      Polecam Amicę. Użytkuję ją dopiero od 3 miesięcy, ale jestem bardzo zadowolony.
      Zmywarka jest bardzo cicha i nie miałem jeszcze sytuacji, żeby czegoś nie
      domyła. A często zdarza się, że naczynia leżą 2-3 dni, w tym również patelnie
      po smażeniu, czy też blacha po pieczeniu kurczaka.
    • jadwiha Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 17.02.06, 16:40
      Ja odradzam Anistona - jeszcze na gwarancji zepsuła mi sie cała elektronika.
      Następnie kupiłam gorenje która po 2 latach ma problemy z pompą. Też odradzam.
      Zastanawiam sie właśnie nad kolejną...
      • vvoollvvoo Re: Jaka zmywarka ? (60cm) 15.04.06, 12:36
        moim zdaniem dużo zależy od kwoty którą przeznaczysz na zmywarkę. przez 10 lat
        używałem włoską zmywarkę indesit, ale była przy zakupie stosunkowo droga -
        nawet przy bosch-u. oddałem koledze i dalej gania u niego. była trochę głośna.
        teraz mam electroluxa 45 cm, takiego średnio drogiego. nie dosusza naczyń - to
        kłopotliwe, ale mam w domu też ścierki. im więcej dasz tym więcej masz! marka
        sprzętu obecnie nie jest najważniejsza.
        • aski68 Jaka zmywarka ? 17.04.06, 13:03
          Już niedługo muszę się zdecydować , ala najpierw wybrać zmywarkę
          Teraz siedzę w necie czytam i szukam:)
          Kochani... podajcie konkretne nazwy modeli , z tymi cyferkami i literkami obok
          nazwy producenta :)
          Te których używacie, które są ok i te które kupicie tylko teściowej :)

dzięki wielkie i pozdrawiam
    • Gość: xyz Jaka zmywarka ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.04.06, 18:41
      My kupiliśmy Boscha i polecamy tylko tą firmę. Bosch robi świetnie zmywarki i
      pralki, są niezawodne, solidne i godne polecenia. Whirpool
      • Gość: aga28 Re: Jaka zmywarka ? IP: 80.54.117.* 17.04.06, 21:28
        mam Boscha pralkę(10 lat) i zmywarkę(od ponad roku). Spisują się
        niezawodnie.Zmywarka doskonale suszy naczynia(tylko przy wyciąganiu
        naczyń, "bucha" zeń para, ponieważ jest w klasie susz. B (nie ma wymiennika
        ciepła), ale pomimo tego naczynia są doskonale suche. Gdy włączam na noc to gdy
        rano wyciągam nie ma już żadnej pary a naczynia są idealnie suche i chłodne.
        pozdrawiam.
    • elektra13 Bosch! 19.04.06, 22:35
      Ja mam od jakichś 3 lat Boscha i ciągle jestem w niej zakochana.
      • qr700 Re: Bosch! 20.04.06, 08:14
        Nie ma marek niezawodnych ale są bardziej lub mniej udane modele. Gdyby
        wszystko w temacie zmywarek było dopracowane to taka marka jak Miele nie
        wydawałaby kasy na nowe konstrukcje. Ja przekonałem się o tym na własnej
        skórze , pomimo swojej wiedzy okazyjnie kupiłem Aristona model "Elixia" i
        powiem że nie jestem zadowolony.
        www.alternatywna.pl
    • Gość: aaga Re: Ja Whirlpool'owi już dziękuję! IP: 87.207.39.* 20.04.06, 16:20
      Od prawie 2 lat mam Whirpoola 6 Zmysł Max- wtedy i obecnie najdroższy model z
      wolnostojących tej firmy (dostępny we wszystkich sklepach- bo może Whirpool ma
      jeszcze coś droższego dla wtajemniczonych). Beznadzieja!!! Nie jest prawdą, że
      za ceną idzie jakość! Zmywarka miała usterkę już w trakcie gwarancji, poszła do
      wymiany. Ponad miesiąc bujałam się z firmą Whirlpool, dwa razy przysłali mi
      uszkodzone, zniszczone modele. Totalne lekceważenie klienta! Teraz mam inny
      problem: odnoszę wrażenie, że nie działa "6 zmysł". W poprzedniej rożnica czasu
      mycia była nawet do 45 min. w zależności jak brudne i tłuste były naczynia i
      gary. Teraz rożnica to najwyżej 10 minut. I gdzie ta reklamowana oszczędność?!
      W tej chwili kupiłabym Boscha, niekoniecznie z programami "auto", bo tylko
      nabija cenę. A już na pewno nie kupiłabym zmywarki, która ma wyłącznie
      automatyczne programy.
      • hsonscyk Re: Ja Whirlpool'owi już dziękuję! 22.04.06, 22:59
        Ja mam taka ewabymail.pl/product_info.php/cPath/31_3/products_id/12945
        nawiasem mowiac kupilam ja wlasnie w tym sklepie internetowym, zmywarka swietna,
        same plusy, ja siedze sobie teraz przy kompku a ona wlasnie konczy mycie
        brudnych garow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka