elzbietka_k 19.09.05, 14:21 Jakiej firmy zmywarki najlepsze ? Jakie macie doswiadczenia ? Bosch czy Whirpool ? moze inne? Z gory dziekuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nana Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:26 ja mam elektrolux i jest ok. w rozsądnej cenie i b dobry Odpowiedz Link Zgłoś
xadam30 Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 17.02.06, 17:58 Gość portalu: nana napisał(a): jaki to elekrolux (wolnostojący?) i za ile? > ja mam elektrolux i jest ok. w rozsądnej cenie i b dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:20 Jestem szczęśliwą użytkowniczką zmywarki Ariston LD 87, nie należy do tanich, ale jak masz dużą rodzinę to zastanów się na zmywarką CAndy do której wchodzi 15 kompletów a nie jak w większości 12. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasja Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.powiat.bielsko.pl / 212.160.152.* 21.09.05, 08:11 Bosch - ktory jest zaraz po siemens'ie - sprzet nie do zdarcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaga Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:34 Mam Whirpoola, moja mama Boscha. Oba z automatycznymi programami. Do swojego nie mogę się doczepić, ale gdybym miała jeszcze raz kupować, to bym wybrała Boscha. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudekk1 Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 21.09.05, 18:55 Mam Siemensa - 60, ktory jest troche drozszy od Boscha, chociaz poza nazwa firmy niczym sie od niego nie różni. Miałem wcześniej whirpoola tyle że 45, gdybym mial jeszcze raz kupowac, to wybralbym whirpoola - ale 60 bo jest tanszy, bardziej "wypasiony" i przynajmniej dosusza naczynia... czego niestety nie mozna powiedziec o siemensie Odpowiedz Link Zgłoś
katewalker Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 25.09.05, 20:26 Skoro kupiles w nizszej klasie suszenia to czego sie spodziewasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: 212.33.144.* 15.11.05, 12:37 Hej, a co mozesz powiedziec na temat dosuszania naczyc? Tez jestem zainteresowana kupnem zmywarki (45) tylko, ze z klasa suszenia A jest bardzo roznie, choc jest najwyzsza. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_miko Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 16.11.05, 23:39 jeśli zmywarka to tylko BOSCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henrry Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:18 ..i gorenje ,bo kupują od boscha. a wogóle to tylko bosch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groszek77 Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:50 Wszyscy rozpływają się nad Boshem ,że taki wspaniały.Mam kolegę ,który pracuje w serwisie Bosha i powiedział że nikomu tego g...na nie poleca.Sam nie ma w domu nic tej firmy.Ciekawe prawda? Sprzęt agd różnych firm a w podobnej cenie musi działać podobnie.Wszystko jest ocenione na 5-8 lat i zmiana .Firma produkująca bezawaryjny sprzęt dawno poszłaby z torbami/jak ludzie mieliby kupować jedną lodówkę czy kuchenkę na 20 lat/. Odpowiedz Link Zgłoś
wronki12 Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 26.10.05, 10:16 Gość portalu: Groszek77 napisał(a): > Wszyscy rozpływają się nad Boshem ,że taki wspaniały.Mam kolegę ,który pracuje > w serwisie Bosha i powiedział że nikomu tego g...na nie poleca.Sam nie ma w > domu nic tej firmy.Ciekawe prawda? Sprzęt agd różnych firm a w podobnej cenie > musi działać podobnie.Wszystko jest ocenione na 5-8 lat i zmiana .Firma > produkująca bezawaryjny sprzęt dawno poszłaby z torbami/jak ludzie mieliby > kupować jedną lodówkę czy kuchenkę na 20 lat/. To ciekawe, bo dzięki tym g... sprzętom Twój kolega ma pracę, więc niech lepiej się cieszy. Jeżeli zaczniemy kupować inny sprzęt on nie będzie miał co robić. Ja osobiście polecam Boscha - mam zmywarkę i jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happycow Re: Jaka zmywarka? (60cm) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 16:02 a ja mam znajomego ktory pracuje w mcdonalds tez powinien zachwalac to zarcie bo tam pracuje? to chyba jakas specyficzna logika, co wronki? Odpowiedz Link Zgłoś
moniek Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 16.11.05, 10:58 Popieram. Troje z moich znajomych ma Boscha. Dwoje z nich narzeka. W jednym przypadku juz w ciągu pierwszego miesiąca po uzytkowaniu nagle zmywarka przestała odprowadzać wodę. A to była właśnie osoba, która mówiła "tylko Bosch i nic innego". Za duża w niektórych chyba wiara w tą markę. Ja mam Whirpoola i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) IP: *.crowley.pl 16.11.05, 12:08 a ja mam mastercook / w reklamach : nadaje ton/, a u mnie normalnie pracuje, jak trzeba to i 2 razy dziennie - 45 cm- tylko. nie narzekam - stosuję osobno proszek, nabłyszczacz i sól zmiękczającą /nie 3 w 1/ pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 16.11.05, 15:34 Polecam Amicę. Użytkuję ją dopiero od 3 miesięcy, ale jestem bardzo zadowolony. Zmywarka jest bardzo cicha i nie miałem jeszcze sytuacji, żeby czegoś nie domyła. A często zdarza się, że naczynia leżą 2-3 dni, w tym również patelnie po smażeniu, czy też blacha po pieczeniu kurczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiha Re: Jaka ZMYWARKA ? (60cm) 17.02.06, 16:40 Ja odradzam Anistona - jeszcze na gwarancji zepsuła mi sie cała elektronika. Następnie kupiłam gorenje która po 2 latach ma problemy z pompą. Też odradzam. Zastanawiam sie właśnie nad kolejną... Odpowiedz Link Zgłoś
vvoollvvoo Re: Jaka zmywarka ? (60cm) 15.04.06, 12:36 moim zdaniem dużo zależy od kwoty którą przeznaczysz na zmywarkę. przez 10 lat używałem włoską zmywarkę indesit, ale była przy zakupie stosunkowo droga - nawet przy bosch-u. oddałem koledze i dalej gania u niego. była trochę głośna. teraz mam electroluxa 45 cm, takiego średnio drogiego. nie dosusza naczyń - to kłopotliwe, ale mam w domu też ścierki. im więcej dasz tym więcej masz! marka sprzętu obecnie nie jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Jaka zmywarka ? 17.04.06, 13:03 Już niedługo muszę się zdecydować , ala najpierw wybrać zmywarkę Teraz siedzę w necie czytam i szukam:) Kochani... podajcie konkretne nazwy modeli , z tymi cyferkami i literkami obok nazwy producenta :) Te których używacie, które są ok i te które kupicie tylko teściowej :) dzięki wielkie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Jaka zmywarka ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.04.06, 18:41 My kupiliśmy Boscha i polecamy tylko tą firmę. Bosch robi świetnie zmywarki i pralki, są niezawodne, solidne i godne polecenia. Whirpool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga28 Re: Jaka zmywarka ? IP: 80.54.117.* 17.04.06, 21:28 mam Boscha pralkę(10 lat) i zmywarkę(od ponad roku). Spisują się niezawodnie.Zmywarka doskonale suszy naczynia(tylko przy wyciąganiu naczyń, "bucha" zeń para, ponieważ jest w klasie susz. B (nie ma wymiennika ciepła), ale pomimo tego naczynia są doskonale suche. Gdy włączam na noc to gdy rano wyciągam nie ma już żadnej pary a naczynia są idealnie suche i chłodne. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elektra13 Bosch! 19.04.06, 22:35 Ja mam od jakichś 3 lat Boscha i ciągle jestem w niej zakochana. Odpowiedz Link Zgłoś
qr700 Re: Bosch! 20.04.06, 08:14 Nie ma marek niezawodnych ale są bardziej lub mniej udane modele. Gdyby wszystko w temacie zmywarek było dopracowane to taka marka jak Miele nie wydawałaby kasy na nowe konstrukcje. Ja przekonałem się o tym na własnej skórze , pomimo swojej wiedzy okazyjnie kupiłem Aristona model "Elixia" i powiem że nie jestem zadowolony. www.alternatywna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaga Re: Ja Whirlpool'owi już dziękuję! IP: 87.207.39.* 20.04.06, 16:20 Od prawie 2 lat mam Whirpoola 6 Zmysł Max- wtedy i obecnie najdroższy model z wolnostojących tej firmy (dostępny we wszystkich sklepach- bo może Whirpool ma jeszcze coś droższego dla wtajemniczonych). Beznadzieja!!! Nie jest prawdą, że za ceną idzie jakość! Zmywarka miała usterkę już w trakcie gwarancji, poszła do wymiany. Ponad miesiąc bujałam się z firmą Whirlpool, dwa razy przysłali mi uszkodzone, zniszczone modele. Totalne lekceważenie klienta! Teraz mam inny problem: odnoszę wrażenie, że nie działa "6 zmysł". W poprzedniej rożnica czasu mycia była nawet do 45 min. w zależności jak brudne i tłuste były naczynia i gary. Teraz rożnica to najwyżej 10 minut. I gdzie ta reklamowana oszczędność?! W tej chwili kupiłabym Boscha, niekoniecznie z programami "auto", bo tylko nabija cenę. A już na pewno nie kupiłabym zmywarki, która ma wyłącznie automatyczne programy. Odpowiedz Link Zgłoś
hsonscyk Re: Ja Whirlpool'owi już dziękuję! 22.04.06, 22:59 Ja mam taka ewabymail.pl/product_info.php/cPath/31_3/products_id/12945 nawiasem mowiac kupilam ja wlasnie w tym sklepie internetowym, zmywarka swietna, same plusy, ja siedze sobie teraz przy kompku a ona wlasnie konczy mycie brudnych garow. Odpowiedz Link Zgłoś