Dodaj do ulubionych

piekarnik obok lodówki

02.11.05, 09:34
hej, moja mama szykuje sie do remontu kuchni, tzn właściwie jest gotowa, ma
już projekt i poszła zamówić meble, a tu pan jej powiedział że piekarnik
elektryczny nie może być zamontowany obok lodówki, czy to prawda? Jeśli tak ,
to dlaczego tak jest?? A może to dotyczy jakiś konkretnych rodzajów ww.
sprzetu?? z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Malgosia Re: piekarnik obok lodówki IP: 10.202.6.* 02.11.05, 10:42
      Ja mam piekarnik "w słupku" obok lodówki - piekarnik siemensa, lodówka nie jest
      w zabudowie, LG. Nowoczesne pieksarniki niemal nie emituja ciepła na zewnątrz,
      lodówka ma wyświetlacz LCD na panelu, na którym jest podana temperatura w
      pokoju, piekłam ciasto, pizze itd. i tremp. nie podniosła się ani o stopień...
      Moja tesciowa też ma piekarnik obok lodówki i nic się nie dzieje....
      • Gość: sooniia Re: piekarnik obok lodówki IP: 193.28.230.* 02.11.05, 11:13
        dzięki, tak myślałam że facet ściemnia, bo w końcu ktoś kto robił ten projekt
        podobno się zna, ale moja mama nabrała wątpliwości.
        • arorat4 Re: piekarnik obok lodówki 03.11.05, 14:38
          ja wiem, że piekarnik obok lodówki stac nie morze i już.
          • Gość: sooniia Re: piekarnik obok lodówki IP: 193.28.230.* 04.11.05, 12:50
            mimo iż piekarniki teraz mają specjalne izolujące obudowy?? dlaczego??
    • sooniia Re: piekarnik obok lodówki 04.11.05, 13:08
      dokładnie chodzi o piekarnik Amiki EB 2,8 Tps KDe 0Sr, a może rodzaj lodówki
      tez ma znaczenie??
    • Gość: sooniia Re: piekarnik obok lodówki IP: 193.28.230.* 07.11.05, 12:30
      i co nik mi więcej nikt nie powie :(
    • margie Re: piekarnik obok lodówki 07.11.05, 13:19
      pierwsze slysze.
    • Gość: lukrecja Re: piekarnik obok lodówki IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 07.11.05, 14:22
      a ja wlasnie robie kuchnie, mialam projekty z 3 roznych studiow kuchennych i
      wszedzie odradzali lodowke obok piekarnika / i w koncu uleglam;-)/, podobno
      lepiej dmuchac na nomen omen zimne i nie dopuszczac do tego zeby na lodowke cos
      intensywnie grzalo bo mimo izolacji obudowa lodowki moze tego nie wytrzymac i
      po kilku latach zaczyna wyraznie gorzej pracowac....jesli masz mozliwosc i
      jestes tak asekurancka jak ja to przestaw jedno albo drugie, co Ci zalezy....
      • Gość: pysiaczka Re: piekarnik obok lodówki IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 07.11.05, 15:34
        mam ten sam problem, co autorka postu, ale wymyslilam, ze zabuduje lodowke, to
        znaczy z plyty mdf, z ktorej beda robione szafki wstawie miedzy lodowke i
        kuchenke plyte- czy to w ogole ma sens?
        • Gość: rriittaa Re: piekarnik obok lodówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 19:48
          Piekarnik obok lodówki. jak najbardziej TAK. Moja kuzynka ma tak urządzone, a
          po za tym sama jest projektantką kuchni więc na pewno mozna tak urządzić. myślę
          jednak że piekarnik musi być ten z najwyższych półek czyli taki który nie
          nagrzewa boków. To się fachowo jakoś tam nazywa. W sklepach powinni wiedzieć....
          • sooniia Re: piekarnik obok lodówki 09.11.05, 10:36
            dzięki serdecznie za wszystkie opinie, powinnam była od razu dodać że lodówka i
            piekarnik będą zabudowane, a w studiu mebli kuchennych nam poradzono żeby
            między nie (płytę obudowy lodówki i piekarnika) wstawić jeszcze jedną
            listwę/płytę tzn takie coś jak bok tylko "głębokie" na 10 cm więc dalej bedzie
            ruch powietrza a z przodu nie bedzie szpary. Pomysł mojej mamie się spodobał i
            tak bedzie, mam nadzieje ze bedzie ok działało i wyglądało jak w końcu to
            zamontują - pewnie początek grudnia albo poźniej to dam znać jak to wyszło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka