Dodaj do ulubionych

lodówka LIEBHERR

04.11.05, 13:06
Witam, moje pytanko brzmi, mieliście (wy albo wasi znajomi, rodzina)z nimi do
czynienia?? Jeśli tak to jak je oceniacie? Często się psuja?? Dokładnie
chodzi o model CU 32520 (nad takim duma moja mam), ale i ogólnie o firmę. Z
góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: allija Re: lodówka LIEBHERR IP: 217.153.29.* 04.11.05, 13:33
      Ja mam lodówke tej firmy i oceniam ja tak sobie. Majac dzisiejszą wiedze na
      temat tej marki na pewno zdecydowalabym sie na inną. Tym bardziej, że wnetrze
      jest takie sobie, mało urozmaicone /obecnie widziałam duzo atrakcyjniejsze/,
      ale zrezygmowałam z czegos innego na rzecz marki.
      Przede wszystkim przeszkadza mi duza wilgotnotność w lodówce, warzywa, wędlina
      stosunkowo szybko pleśnieją z jej powodu, nie wysychają a pleśnieją, czegos
      tskiego nie było w poprzedniej mojej lodówce /którą był zwyczajny Mińsk, do tej
      pory słuzy mojej matce bezawaryjnie/.
      Pojemniki z pokrywkami wkrótce po wstawieniu do lodówki maja skrplona parę od
      wewnątrz pokrywy. Lodówkę mam 4 lata i przprowadzałam juz różne eksperymenty
      ale nic nie pomaga.
      Poza tym tez trudno tak naprawdę stwierdzić, która półka jest najchłodniejsza,
      tak naprawdę to najzimniej jest przy ściance tylnej, na innych półkach nie
      dostrzegam jakiejś specjalnej różnicy choć wg instrukcji powinna być.
      Przy czym nie mam zatkanych odpływów czy tp, wszystko sprawdzałam.
      Dla mnie ten sprzęt /przynajmniej na naszym rynku/ jest mocno przereklamowany,
      jeszcze raz stwierdzam, ze mój poprzedni Mińsk był lepszy.
      • Gość: Mat Re: lodówka LIEBHERR IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 04.11.05, 13:56
        Ehm, zarówno spływająca po tylnej ściance woda jak i wyrównana temperatura na
        półkach to są cechy normalne i poządane! Mam Liebherra KiKv 3143 i jestem z
        niego BARDZO zadowolony. I nic mi nigdy nie spleśniało, może warto czasem
        lodóweczkę umyć, co?
      • mowika Re: lodówka LIEBHERR 04.11.05, 14:47
        A woda to nawet na Antarktydzie paruje, że nie wspomnę o Twojej lodówce ;-] W
        dodatku jeśli wsadzisz do niej w tym pojemniku produkt, który ma zdecydowanie
        wyższą (np. kotlety, które nie zdążyły wystygnąć), to nie wiem, czemu tu się
        dziwić.
        Woda, obojętnie ile będziesz ją prosić i przekonywać, ma tendencję do parowania
        i skraplania. Ot, durne prawa fizyki. ;-]

Proponuję "odkazić" lodówkę - to a propos pleśni.
        • Gość: allija Re: lodówka LIEBHERR IP: 217.153.29.* 04.11.05, 15:07
          Ludzie, prowadze własny dom juz od 18 lat i wiem, ze lodówke sie myje, wiem, ze
          nie wkłada sie do nie gorących czy cieplych potraw a plesnieje nie lodówka
          tylko żywność, i zeby była jasność, wkładam nie nadpsutą tylko świeżą żywność
          czyli prosto ze sklepu czy po przyrzdzeniu. Od razu wyprzedzam - wiem jak
          otwiera i zamyka sie lodówke, wiem jak ustawic w niej temperaturę, potrafie
          policzyć w niej półki, wiem gdzie jest dół a gdzie góra lodówki, gdzie jest
          zamrażalnik i do czego służy, potrafie przeczytać instrukcję itd, itp.
          Porównuje ja tylko z poprzednia, w ktorej takie rzeczy nie działy sie w tak
          krótkim czasie a jeśli gdzieś zabłąkał sie kawałek wędliny to wyjmowałam ja co
          najwyżej wyschniętą a nie spleśniałą. A szynka wytrzymywała dłużej niz 3 dni
          bez "obśliźnięcia". Dodatkowo warzywa w przeznaczonej dla nich szufladzie także
          nie miały w zwyczju pleśnieć, ot, durne jakies, praw fizyki nie znały.
          I na koniec zeby była jasność, jestem szatynką.
          • Gość: gosć Re: lodówka LIEBHERR IP: 193.28.230.* 04.11.05, 15:16
            brawo !!

ps może miałaś pecha i ci sie felerny egzemplarz trafił
            • Gość: allija ps IP: 217.153.29.* 04.11.05, 15:22
              A, no i chetnie poczytam w tym to cudo ma byc lepsze od każdej innej
              przecietnej lodówki.
          • mowika Re: lodówka LIEBHERR 04.11.05, 16:33
            Też miałam problem z pleśnią w lodówce, trzeba grzyba wytrzebić, inaczej będzie
            sobie radośnie rosnąć gdzie popadnie. I może go nie być widać, ale gdzieś te
            zarodniki (czy jak tam) sobie buszują po lodówce.

I na koniec - a ja blondynką ;-] Jakoś nie widzę związku z lodówkowym tematem ;-
            P
          • Gość: henry Re: lodówka LIEBHERR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 19:03
            kup z powłoką antybakteryjną!!!
            • Gość: JAGUSIA Re: lodówka LIEBHERR IP: *.acn.waw.pl 04.11.05, 20:07
              a plesn to bakterie??

ps.jestem ruda
              • Gość: misia Re: lodówka LIEBHERR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.05, 23:41
                A ja mam i polecam!!!Drugi raz tez bym taka kupila.Hej.
    • 76kitka Re: lodówka LIEBHERR 05.11.05, 13:27

to świtne lodówki, my dostalismy taką w prezencie, potem zafundowalismy taką teściowej, obie chodzą już kilka lat i jak dotąd bezawaryjnie.
      • Gość: allija Re: lodówka LIEBHERR IP: 217.153.29.* 05.11.05, 16:54
        nadal jednak nie widze czym różnia sie one od innych lodówek. Bo to, że pracują
        i nie psuja się to jakby żadna rewelacja, troche mało jak na polecaną markę.
        Może coś więcej?
        • Gość: swistak Re: lodówka LIEBHERR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:08
          liebherr -liebherrowi nie jest rowny. kiedyś był produkowany w Chinach a
          uzupełniany w sprężarkę i kompleksowo sprawdzany w Niemczech .
          Dzisiaj niektóre modele produkowane są w Bułgarii....?????????
          • Gość: sk Re: lodówka LIEBHERR IP: 81.219.113.* 12.11.05, 16:06
            ciekawe skąd masz takie informacje......
            zastanów sie a potem napisz....
            • Gość: gospodarz Re: lodówka LIEBHERR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 13:09
              Początkowo też mnie zdziwiła wiadomość świstaka ale sieć potwierdza
              www.eurocapital.bg/public/weekly_newsletter%2001.12-05.12.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka