Dodaj do ulubionych

Lodówka... zakup...

IP: *.chello.pl 27.12.05, 18:43
na co zwracać uwagę kupując lodowko-zamrazarkę?
czym sie kierowac przy wyborze?
Jakie marki polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Peter Re: Lodówka... zakup... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:17
      Osbiście polecam markę ARDO, bo sam posiadam takiej firmy lodówkę(ma ona
      funkcję "Super mrożenie",auto-odszranianie,elektron.sterowanie i kontrola
      wilgotności).Polecam!!!!!!

Pzdr.
      • Gość: ja Re: Lodówka... zakup... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 27.12.05, 22:08
        Tylko nie Ardo. Ja niestety mam bardzo słaby model, w którym wewnętzrna obudowa
        pęła po dwóch latach. Już chyba Amica jest lepsza bo u moich rodziców chodzi
        bardzo dobrze i nawet jest ładna.
        • Gość: Peter Re: Lodówka... zakup... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 23:32
          To cholerstwo?!Moja siostra ma AMICĘ(podali 38dba ma chyba z 55db,mimo że jest
          wypoziomowana) ; chodzi głośniej niż moja ARDO (40db)Zdecydowanie odradzam!!!!!!
          Kup ARDO, a się przekonasz.
        • Gość: ziaro Re: Lodówka... zakup... IP: *.energomar / 213.241.37.* 19.01.06, 13:42
          Ja mam Amice 3 miesiące (AGK3222IX) i ODRADZAM!!!! no chyba, że lubicie różne
          dziwne dzwięki przy otieraniu drzwi np., no i samej pracy (bulgotanie, tarcie
          zgrzytanie).
          Serwis jest koszmarny, zgłosiłam i najpierw usłyszałm w słuchawce żebym
          odsuneła lodówkę i sprawdziła czy parownik jest dokręcony - spytałam wtedy Pani
          na infolini czy nie żartuje (nie żartowała).W końcu przyjechał serwis i Pan "na
          ucho" stwierdził, że jest OK i wystawił fakturę za tz. nieuzasadnione wezwanie
          serwisanta...pełen profesionalizm i dodał mogła sobie Pani w sklepie sprawdzić
          jak pracuje ta lodówka (może wiecie gdzie są sklepy w których lodówki są
          podłączone? bo ja takich nie znam). Ja osobiście nie polecam lodówek Amicia!!!!
          Jest strasznie głośna!!!!
    • kw31 Re: Lodówka... zakup... 28.12.05, 14:39
      Zdecydowanie Boscha:
      www.ceneo.pl/7561#productLevel
    • zielony_listek Re: Lodówka... zakup... 28.12.05, 15:38
      Też się przymierzam do wymiany lodówki (ok. 150-170 cm wysokości).

Myślę, że warto kupic taką z oddzielnymi drzwiczkami do chłodziarki i do
      zamrażalnika. Dla mnie bardzo ważne jest, żeby zamrażalnik był na dole, a
      chłodziarka na górze (sprawdziłam to w praktyce - tak jest mi dużo wygodniej).

Znajoma kupując koniecznie chciała odobne agregaty do chłodziarki i zamrażarki,
      ale to podraża, a ja nie widzę wielkich korzyści (lodówki z których korzystałam
      w życiu były raczej długowieczne i bezawaryjne :-)

Jest taki wynalazek bodajże u Whirlpoola (ale nie jestem pewna) jak specjalna
      komora w części chłodziarkowej, w której jest niższa temperatura niż normalnie
      w lodówce (ale nadal powyżej zera) - taki model był dużo droższy, ale jeśli
      komuś się to przyda... Mnie osobiście chyba nie bardzo.

Niektóre lodówki maja nieprzestawialne półki - dla mnie to wada, lubię sobie
      podopasowywać.

Można kupić ze zwykłym (manualnym) ustawianiem temperatury, albo z
      elektronicznym. Pewnie, że elektroniczne jest wygodniejsze i precyzyjniejsze,
      ale jaeśli różnica w cenie byłaby duża (powiedzmy między porównywalnymi
      modelami z manualnym i elektronicznym), to jednak wybrałabym z manualnym.

Z tych, które oglądałam (a patrzyłam na takie raczej tańsze), to już chyba
      wszystkie mają odmrażanie chłodziarki (fachowo to się chyba inaczej nazywa :-),
      ale odszranianie zamrażalnika tylko drogie modele.

No bo wolnostojąca czy do zabudowy to juz kwetia gustu i mabli.

Pozdrawiam
      zielony_listek
      • zielony_listek kryteria wyboru 28.12.05, 15:43
        zielony_listek napisała:

> No bo wolnostojąca czy do zabudowy to juz kwetia gustu i mabli.

Oczywiście chodziło mi o kwestię gustu i mebli kuchennych :-)
        Pozdrawiam
        zielony_listek
    • Gość: y-ola Re: Lodówka... zakup... IP: *.chello.pl 29.12.05, 10:50
      która wybrac???
      gorenje -
      www.divix.com.pl/lodowki/gorenje_rk_4295_e.php
      www.megamedia.pl/agd-wolnostojace-chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe/gorenje-rk-4295-e.php
      Samsung -
      www.divix.com.pl/lodowki/samsung_rl_36_sbms.php
      www.megamedia.pl/agd-wolnostojace-chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe/samsung-rl36ebns.php
      • kret24 Re: Lodówka... zakup... 29.12.05, 11:06
        Gorenje ma dobrą opinię, a Samsunga nie znam.
        • Gość: caro36 Re: Lodówka... zakup... IP: *.drzewna / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:11
          ja mam beko i bardzo sobie chwalę cichutka i ładna
    • Gość: ja Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 20:10
      Ja znalazłam taką mniej znaną Vestfrost, to duńska produkcja, wg mojej znajomej
      która ma tę markę jest super od 8 lat działa bez zarzutu i podobno ma
      zabudowany tył, i jest dlatego cicha i czysta. nie wiem jak cenowo, ale to
      chyba taki droższy sprzęt
      • Gość: olivka Re: Lodówka... zakup... IP: *.chello.pl 04.01.06, 16:48
        Ladne, ale ta cena...
    • Gość: y-ola Re: Lodówka... zakup... IP: *.chello.pl 11.01.06, 10:48
      Podnosze - hoop...
    • Gość: magjug Re: Lodówka... zakup... IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.06, 11:42
      ja mam lodówkę Electoluxa ERB 3544 i jestem z niej bardzo zadowolona:) fakt, ze
      wielka (200 cm wysokosci), ale taką chciałam.. cicha (sprawdzone, przez rok
      mieszkałam z nią w jednym pokoju:)), szklane półki, 2 agregaty... 3 kosze w
      zamrażalniku, regulujesz temepraturę sama, ma funkcje extra mrożenia:) drugi
      raz tez bym ją wybrała:) no i jest śliczna:)
      • Gość: JK Re: Lodówka... zakup... IP: *.crowley.pl 11.01.06, 12:07
        A moje panie się uparły w domu na model Whirlpool ARC 4190IX
        www.megamedia.pl/agd-wolnostojace-chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe/whirlpool-arc-4190ix.php

Jednak chyba zamrażalnik byłby lepszy na dole, ale cóż, jak tak ccą to tak
        będize. Sama lodóweczka jest wogóle bardzo fajna :-)
        Co o niej sądzicie ????
        • Gość: lomas Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 15:14
          Od kilku miesięcy mamy takiego whirpoola, jeszcze się nie przyzwyczaiłam że
          lodówka jest na dole:(,mało wygodne rozwiązanie, mamy problem z ustawieniem
          temp, na min. jakiś wskaźnik tem. krzyczy że za ciepło a na średniej wszystko w
          lodówce zamarza nawet w tej cieplejszej części.
          Właściwie to jest cicha, czasem tylko wydaje z siebie takie dziwne dźwięki-
          dokładnie jakby ktoś zamknął w niej krowę;)
          Nie zdecydowalibyśmy się chyba drugi raz na nią.
          • Gość: JK Re: Lodówka... zakup... IP: *.crowley.pl 24.01.06, 10:39
            Do Lomas:
            dzięki za info o tym Whirlpoolu. Na razie go nigdzie nie ma (będzie w marcu z
            Brazyli) poza media marktem gdzie kosztuje prawie 2800. A o media słyszałem
            różne opinie, ze przepakowują sprzęt z serwisu czy wystawy itp. Takie tam
            plotki.
            Za tylę moge kupić od reki inny model tj 8140IX www.whirlpool.pl/?
            nodeid=produkt&cat_id=6&prod_id=2073
            właśnie z zamrażalnikiem na dole. Co o niej sądzisz ???
            • lomas Re: Lodówka... zakup... 25.01.06, 14:52
              UUU to drogo, my zapłaciliśmy 2200, w MM nic nie kupuję, nie lubię tego sklepu,
              obsługa niezbyt miła, a już po ostatnich aferach to zupełnie nie mam ochoty
              robić tam zakupów. Na dodatek musiałąbym jechać 30 km do najbliższego MM.
              Zwykle kupujemy taki sprzęt u lokalnych sklepikarzy, znają się doradzą i na
              dodatek wiedzą ze jak wepchną komuś bubla to w małym miasteczku szybko się to
              rozniesie i stracą klientów.
              • Gość: JK Re: Lodówka... zakup... IP: *.crowley.pl 25.01.06, 15:23
                No i teraz mam dylemat bo wyczaiłem fajnego aristona, ale się waham bo zbiera
                jako fimra dużo negatywów
      • Gość: ada Re: Lodówka... zakup... IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.06, 16:45
        Potwierdzam też mam Elektroluxa i jestem b. zadowolona no i jest śliczna!
      • Gość: uzytkownik Re: Lodówka... zakup... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.06, 11:22
        Niestety ja mam tez lodówke electrolux. I ja w przciwienstwie do ciebie nie
        jestem zadowolony. Podczas gdy pracuje sprezarka lodowka gwizdze. Dla mnie jest
        to nie do zniesienia, aserwis mowi, ze tak mam byc. Nie kupujcie lodowek
        Electrolux model ERB 3641.
    • ellizabeta Re: Lodówka... zakup... 11.01.06, 12:32
      ja również zwracam uwagę na zużycie energii no i jednak na markę.
      Niespełna 2 lata temu kupiliśmy lodówkę Aristona, pierwsze problemy zaczęły się
      niespełna po 4 miesiacach użytkowania.
      Po kolejnych naprawach serwis zdecydował, że może nam ją wymienić na inny
      model, my po tych wszystkich "przygodach" nie chceliśmy juz Aristona.
      Dogadaliśmy się z nimi, że możemy wymienić na inną markę w sklepie, w którym
      zakupiliśmy towar czyli w Mediamarkcie. No i chyba zdecydujemy się na Boscha
      KGM39390, tylko ta cena.....
    • Gość: Dziecko Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:11
      Ja mam BOSCH KGP 36360. POLECAM!!! Jest bardzo cichutka, pojemna, szybko
      chłodzi i mrozi, a jeśli chcemy, żeby zrobiła to bardzo bardzo szybko ma
      funkcję "super chłodzenie", dwa kompresory, powłoka antybakteryjna, żre w miarę
      mało prądu i jest zwyczajnie ładna:-)
      Tu można ją sobie zobaczyć:
      www.agdrtv.com/lodowki/bosch_kgp_36360.php
      Fakt - jest dość droga - ale moim zdaniem warto.
      • Gość: ziaro Re: Lodówka... zakup... IP: *.energomar / 213.241.37.* 20.01.06, 13:04
        Mam pytanie do "Dziecko". Czy ta lodówka BOSCH KGP 36360 którą posiadasz stoi w
        oddzielnym pomieszczeniu czy w aneksie kuchennym? Bo mi chodzi o naprawdę cichą
        lodówkę (mam amice i tak jak wcześniej pisałam jest koszmarna a kosztowała tyle
        samo co Twoja).
        • Gość: Dziecko Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:51
          Stoi w takim trochę aneksie, a trochę pomieszczeniu - ale raczej bym
          powiedziała - aneks (mamy kawałek ściany między pokojem a kuchnią, ale nie jest
          to ściana pełna - oddziela tylko część kuchni, a część jest normalnie otwarta
          na pokój).
          Lodówka jest cicha - stoi obok wyjścia z kuchni na korytarz - w kuchni nie ma
          drzwi, w sypialni też nie mam drzwi (w sumie narazie starczyło już kasy tylko
          na drzwi do łazienki:-)) i w ogóle nie przeszkadza mi ona spać - nie słysze jej
          wcale, a mam do niej od głowy jakieś 7-8 metrów. Duuuuużo głośniejszy jest piec
          gazowy (a i tak ma zamkniętą komorę spalania - słyszę go nawet przy zamkniętych
          drzwiach od łazienki).
          Tą lodówkę - jeszcze raz polecam:-)
      • Gość: mowika Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:30
        Też mam tą lodówkę i jestem z niej bardzo zadowolona :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka