Gość: y-ola IP: *.chello.pl 27.12.05, 18:43 na co zwracać uwagę kupując lodowko-zamrazarkę? czym sie kierowac przy wyborze? Jakie marki polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peter Re: Lodówka... zakup... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:17 Osbiście polecam markę ARDO, bo sam posiadam takiej firmy lodówkę(ma ona funkcję "Super mrożenie",auto-odszranianie,elektron.sterowanie i kontrola wilgotności).Polecam!!!!!! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lodówka... zakup... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 27.12.05, 22:08 Tylko nie Ardo. Ja niestety mam bardzo słaby model, w którym wewnętzrna obudowa pęła po dwóch latach. Już chyba Amica jest lepsza bo u moich rodziców chodzi bardzo dobrze i nawet jest ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Lodówka... zakup... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 23:32 To cholerstwo?!Moja siostra ma AMICĘ(podali 38dba ma chyba z 55db,mimo że jest wypoziomowana) ; chodzi głośniej niż moja ARDO (40db)Zdecydowanie odradzam!!!!!! Kup ARDO, a się przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziaro Re: Lodówka... zakup... IP: *.energomar / 213.241.37.* 19.01.06, 13:42 Ja mam Amice 3 miesiące (AGK3222IX) i ODRADZAM!!!! no chyba, że lubicie różne dziwne dzwięki przy otieraniu drzwi np., no i samej pracy (bulgotanie, tarcie zgrzytanie). Serwis jest koszmarny, zgłosiłam i najpierw usłyszałm w słuchawce żebym odsuneła lodówkę i sprawdziła czy parownik jest dokręcony - spytałam wtedy Pani na infolini czy nie żartuje (nie żartowała).W końcu przyjechał serwis i Pan "na ucho" stwierdził, że jest OK i wystawił fakturę za tz. nieuzasadnione wezwanie serwisanta...pełen profesionalizm i dodał mogła sobie Pani w sklepie sprawdzić jak pracuje ta lodówka (może wiecie gdzie są sklepy w których lodówki są podłączone? bo ja takich nie znam). Ja osobiście nie polecam lodówek Amicia!!!! Jest strasznie głośna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kw31 Re: Lodówka... zakup... 28.12.05, 14:39 Zdecydowanie Boscha: www.ceneo.pl/7561#productLevel Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: Lodówka... zakup... 28.12.05, 15:38 Też się przymierzam do wymiany lodówki (ok. 150-170 cm wysokości). Myślę, że warto kupic taką z oddzielnymi drzwiczkami do chłodziarki i do zamrażalnika. Dla mnie bardzo ważne jest, żeby zamrażalnik był na dole, a chłodziarka na górze (sprawdziłam to w praktyce - tak jest mi dużo wygodniej). Znajoma kupując koniecznie chciała odobne agregaty do chłodziarki i zamrażarki, ale to podraża, a ja nie widzę wielkich korzyści (lodówki z których korzystałam w życiu były raczej długowieczne i bezawaryjne :-) Jest taki wynalazek bodajże u Whirlpoola (ale nie jestem pewna) jak specjalna komora w części chłodziarkowej, w której jest niższa temperatura niż normalnie w lodówce (ale nadal powyżej zera) - taki model był dużo droższy, ale jeśli komuś się to przyda... Mnie osobiście chyba nie bardzo. Niektóre lodówki maja nieprzestawialne półki - dla mnie to wada, lubię sobie podopasowywać. Można kupić ze zwykłym (manualnym) ustawianiem temperatury, albo z elektronicznym. Pewnie, że elektroniczne jest wygodniejsze i precyzyjniejsze, ale jaeśli różnica w cenie byłaby duża (powiedzmy między porównywalnymi modelami z manualnym i elektronicznym), to jednak wybrałabym z manualnym. Z tych, które oglądałam (a patrzyłam na takie raczej tańsze), to już chyba wszystkie mają odmrażanie chłodziarki (fachowo to się chyba inaczej nazywa :-), ale odszranianie zamrażalnika tylko drogie modele. No bo wolnostojąca czy do zabudowy to juz kwetia gustu i mabli. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek kryteria wyboru 28.12.05, 15:43 zielony_listek napisała: > No bo wolnostojąca czy do zabudowy to juz kwetia gustu i mabli. Oczywiście chodziło mi o kwestię gustu i mebli kuchennych :-) Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y-ola Re: Lodówka... zakup... IP: *.chello.pl 29.12.05, 10:50 która wybrac??? gorenje - www.divix.com.pl/lodowki/gorenje_rk_4295_e.php www.megamedia.pl/agd-wolnostojace-chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe/gorenje-rk-4295-e.php Samsung - www.divix.com.pl/lodowki/samsung_rl_36_sbms.php www.megamedia.pl/agd-wolnostojace-chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe/samsung-rl36ebns.php Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: Lodówka... zakup... 29.12.05, 11:06 Gorenje ma dobrą opinię, a Samsunga nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caro36 Re: Lodówka... zakup... IP: *.drzewna / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:11 ja mam beko i bardzo sobie chwalę cichutka i ładna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 20:10 Ja znalazłam taką mniej znaną Vestfrost, to duńska produkcja, wg mojej znajomej która ma tę markę jest super od 8 lat działa bez zarzutu i podobno ma zabudowany tył, i jest dlatego cicha i czysta. nie wiem jak cenowo, ale to chyba taki droższy sprzęt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivka Re: Lodówka... zakup... IP: *.chello.pl 04.01.06, 16:48 Ladne, ale ta cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y-ola Re: Lodówka... zakup... IP: *.chello.pl 11.01.06, 10:48 Podnosze - hoop... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magjug Re: Lodówka... zakup... IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.06, 11:42 ja mam lodówkę Electoluxa ERB 3544 i jestem z niej bardzo zadowolona:) fakt, ze wielka (200 cm wysokosci), ale taką chciałam.. cicha (sprawdzone, przez rok mieszkałam z nią w jednym pokoju:)), szklane półki, 2 agregaty... 3 kosze w zamrażalniku, regulujesz temepraturę sama, ma funkcje extra mrożenia:) drugi raz tez bym ją wybrała:) no i jest śliczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Lodówka... zakup... IP: *.crowley.pl 11.01.06, 12:07 A moje panie się uparły w domu na model Whirlpool ARC 4190IX www.megamedia.pl/agd-wolnostojace-chlodziarko-zamrazarki-2-drzwiowe/whirlpool-arc-4190ix.php Jednak chyba zamrażalnik byłby lepszy na dole, ale cóż, jak tak ccą to tak będize. Sama lodóweczka jest wogóle bardzo fajna :-) Co o niej sądzicie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomas Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 15:14 Od kilku miesięcy mamy takiego whirpoola, jeszcze się nie przyzwyczaiłam że lodówka jest na dole:(,mało wygodne rozwiązanie, mamy problem z ustawieniem temp, na min. jakiś wskaźnik tem. krzyczy że za ciepło a na średniej wszystko w lodówce zamarza nawet w tej cieplejszej części. Właściwie to jest cicha, czasem tylko wydaje z siebie takie dziwne dźwięki- dokładnie jakby ktoś zamknął w niej krowę;) Nie zdecydowalibyśmy się chyba drugi raz na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Lodówka... zakup... IP: *.crowley.pl 24.01.06, 10:39 Do Lomas: dzięki za info o tym Whirlpoolu. Na razie go nigdzie nie ma (będzie w marcu z Brazyli) poza media marktem gdzie kosztuje prawie 2800. A o media słyszałem różne opinie, ze przepakowują sprzęt z serwisu czy wystawy itp. Takie tam plotki. Za tylę moge kupić od reki inny model tj 8140IX www.whirlpool.pl/? nodeid=produkt&cat_id=6&prod_id=2073 właśnie z zamrażalnikiem na dole. Co o niej sądzisz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lomas Re: Lodówka... zakup... 25.01.06, 14:52 UUU to drogo, my zapłaciliśmy 2200, w MM nic nie kupuję, nie lubię tego sklepu, obsługa niezbyt miła, a już po ostatnich aferach to zupełnie nie mam ochoty robić tam zakupów. Na dodatek musiałąbym jechać 30 km do najbliższego MM. Zwykle kupujemy taki sprzęt u lokalnych sklepikarzy, znają się doradzą i na dodatek wiedzą ze jak wepchną komuś bubla to w małym miasteczku szybko się to rozniesie i stracą klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Lodówka... zakup... IP: *.crowley.pl 25.01.06, 15:23 No i teraz mam dylemat bo wyczaiłem fajnego aristona, ale się waham bo zbiera jako fimra dużo negatywów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Lodówka... zakup... IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.06, 16:45 Potwierdzam też mam Elektroluxa i jestem b. zadowolona no i jest śliczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzytkownik Re: Lodówka... zakup... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.06, 11:22 Niestety ja mam tez lodówke electrolux. I ja w przciwienstwie do ciebie nie jestem zadowolony. Podczas gdy pracuje sprezarka lodowka gwizdze. Dla mnie jest to nie do zniesienia, aserwis mowi, ze tak mam byc. Nie kupujcie lodowek Electrolux model ERB 3641. Odpowiedz Link Zgłoś
ellizabeta Re: Lodówka... zakup... 11.01.06, 12:32 ja również zwracam uwagę na zużycie energii no i jednak na markę. Niespełna 2 lata temu kupiliśmy lodówkę Aristona, pierwsze problemy zaczęły się niespełna po 4 miesiacach użytkowania. Po kolejnych naprawach serwis zdecydował, że może nam ją wymienić na inny model, my po tych wszystkich "przygodach" nie chceliśmy juz Aristona. Dogadaliśmy się z nimi, że możemy wymienić na inną markę w sklepie, w którym zakupiliśmy towar czyli w Mediamarkcie. No i chyba zdecydujemy się na Boscha KGM39390, tylko ta cena..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziecko Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:11 Ja mam BOSCH KGP 36360. POLECAM!!! Jest bardzo cichutka, pojemna, szybko chłodzi i mrozi, a jeśli chcemy, żeby zrobiła to bardzo bardzo szybko ma funkcję "super chłodzenie", dwa kompresory, powłoka antybakteryjna, żre w miarę mało prądu i jest zwyczajnie ładna:-) Tu można ją sobie zobaczyć: www.agdrtv.com/lodowki/bosch_kgp_36360.php Fakt - jest dość droga - ale moim zdaniem warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziaro Re: Lodówka... zakup... IP: *.energomar / 213.241.37.* 20.01.06, 13:04 Mam pytanie do "Dziecko". Czy ta lodówka BOSCH KGP 36360 którą posiadasz stoi w oddzielnym pomieszczeniu czy w aneksie kuchennym? Bo mi chodzi o naprawdę cichą lodówkę (mam amice i tak jak wcześniej pisałam jest koszmarna a kosztowała tyle samo co Twoja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziecko Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:51 Stoi w takim trochę aneksie, a trochę pomieszczeniu - ale raczej bym powiedziała - aneks (mamy kawałek ściany między pokojem a kuchnią, ale nie jest to ściana pełna - oddziela tylko część kuchni, a część jest normalnie otwarta na pokój). Lodówka jest cicha - stoi obok wyjścia z kuchni na korytarz - w kuchni nie ma drzwi, w sypialni też nie mam drzwi (w sumie narazie starczyło już kasy tylko na drzwi do łazienki:-)) i w ogóle nie przeszkadza mi ona spać - nie słysze jej wcale, a mam do niej od głowy jakieś 7-8 metrów. Duuuuużo głośniejszy jest piec gazowy (a i tak ma zamkniętą komorę spalania - słyszę go nawet przy zamkniętych drzwiach od łazienki). Tą lodówkę - jeszcze raz polecam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mowika Re: Lodówka... zakup... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:30 Też mam tą lodówkę i jestem z niej bardzo zadowolona :-) Odpowiedz Link Zgłoś