Dodaj do ulubionych

sprzęt inox

07.01.06, 13:34
Witam, myślę o wyposażeniu kuchni w sprzęt tego typu. Zastanawiam się tylko
jak to wyglada w praktyce, czy łatwo się czyści i czym żeby nie był zacieków,
plam i słyszałam że łatwo porysować. Czy ktoś ma ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: Szymon Re: sprzęt inox IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:59
      Generalnie stal rysuje się, nie ma jednak tragedi, najgorzej jest z
      czyszczeniem kuchenki. Ja nie narzekam, ale moja kobieta trochę tak ;). Po
      dwóch latach użytkowania wygląda bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o lodówkę to
      pamiętam, że trzeba zwrócić uwagę czy jest to rzeczywiście inox, czy też lakier
      w kolorze inox.
      • Gość: claudia Re: do Szymona IP: *.chello.pl 10.01.06, 09:29
        A jaka jest różnica w inox a w lakierze inox, czy to drugie jest lepsze do
        czyszczenia?
        • Gość: justyna Re: do Szymona IP: *.outsourcing.atman.pl 10.01.06, 11:51
          imitację inox łatwo odróznić - jest matowa i wyraxnie widac że to poprostu
          farba wtym kolorze.
    • Gość: justyna Re: sprzęt inox IP: *.outsourcing.atman.pl 10.01.06, 11:53
      lodówka super. nic się nie rysuje i nie ma zacieków czy plam nawet od mokrych
      rak. z kuchnia gorzej - tzreba myc częściej niz kuchnię w kolorze tradycyjnej
      bieli. ale myślę ze po kilku latach uzywania biała byłaby już dawno porysowana
      i zżółknięta. ja nie żałuję swojego wyboru
      • Gość: hef Re: sprzęt inox IP: 212.160.172.* 10.01.06, 14:08
        a czym mozna to szybko i sprawnie umyć ? Ja kupiłem jakieś mleczko specjalnie
        do inoxa ale przetestowałem na płycie gazowej i efekt był taki sobie ... może
        za dużo tego nawaliłem :) Słyszałem, że są jakies środki w sprayu.
        • biealka Re: sprzęt inox 10.01.06, 14:45
          Najlepiej myć ściereczką z mikrofibry bez płynów, tylko wodą. Raz na jakiś czas myje gąbeczką z płynem do mycia naczyń, potem kilka razy przecieram wypłukaną gąbka a potem ręcznikiem papierowym do sucha. Mucha nie siada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka