anust 07.01.06, 13:34 Witam, myślę o wyposażeniu kuchni w sprzęt tego typu. Zastanawiam się tylko jak to wyglada w praktyce, czy łatwo się czyści i czym żeby nie był zacieków, plam i słyszałam że łatwo porysować. Czy ktoś ma ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szymon Re: sprzęt inox IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:59 Generalnie stal rysuje się, nie ma jednak tragedi, najgorzej jest z czyszczeniem kuchenki. Ja nie narzekam, ale moja kobieta trochę tak ;). Po dwóch latach użytkowania wygląda bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o lodówkę to pamiętam, że trzeba zwrócić uwagę czy jest to rzeczywiście inox, czy też lakier w kolorze inox. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claudia Re: do Szymona IP: *.chello.pl 10.01.06, 09:29 A jaka jest różnica w inox a w lakierze inox, czy to drugie jest lepsze do czyszczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: do Szymona IP: *.outsourcing.atman.pl 10.01.06, 11:51 imitację inox łatwo odróznić - jest matowa i wyraxnie widac że to poprostu farba wtym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: sprzęt inox IP: *.outsourcing.atman.pl 10.01.06, 11:53 lodówka super. nic się nie rysuje i nie ma zacieków czy plam nawet od mokrych rak. z kuchnia gorzej - tzreba myc częściej niz kuchnię w kolorze tradycyjnej bieli. ale myślę ze po kilku latach uzywania biała byłaby już dawno porysowana i zżółknięta. ja nie żałuję swojego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hef Re: sprzęt inox IP: 212.160.172.* 10.01.06, 14:08 a czym mozna to szybko i sprawnie umyć ? Ja kupiłem jakieś mleczko specjalnie do inoxa ale przetestowałem na płycie gazowej i efekt był taki sobie ... może za dużo tego nawaliłem :) Słyszałem, że są jakies środki w sprayu. Odpowiedz Link Zgłoś
biealka Re: sprzęt inox 10.01.06, 14:45 Najlepiej myć ściereczką z mikrofibry bez płynów, tylko wodą. Raz na jakiś czas myje gąbeczką z płynem do mycia naczyń, potem kilka razy przecieram wypłukaną gąbka a potem ręcznikiem papierowym do sucha. Mucha nie siada. Odpowiedz Link Zgłoś