Gość: ja IP: 217.153.196.* 31.01.06, 17:04 Czy ktoś posiada taką mini zmywarkę? Ja widziałem Bosha i Electroluxa. Czy się opłaca takie coś kupić? Czy lepiej 45 cm? Jak to jest z tym myciem garnków w zmywarce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qlaqla Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:31 Jesteśmy 3-osobową rodziną.Najpierw kupiliśmy 45-tkę -nic mi się nie mieściło. Musiałam wszystkie garnki i miski myć ręcznie lub nastawiać dwa, a nawet trzy mycia dziennie.Na szczęście małpa się psuła i udało mi się ją zwrócić .Teraz mam Boscha 60cm.Nie mam żadnych problemów z załadunkiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:56 qlaqla ma racje mała zmywarka oznacza duże straty wody i energii elektrycznej, bo częściej uruchamiasz, a dodatkowo myjesz pod kranem a 1 min lania wody z kranu to ok. 10 litrów czyli tyle co tryb ekonomiczny w dobrej 60 i pełna zmywarka naczyń wymyta ..... nie ma opcji z kranu wylejesz kilka razy więcej niż pobierze zmywarka ... choć są tacy którym wychodzi to inaczej, ale nimi się nie przejmuj to fanatycy zmywania ręcznego :))) tacy co przelewają wodę ze szklaneczki do szklaneczki i maja cały system opracowany by płynu i wody nie marnować :))) Moja rada: określ kwotę którą możesz wydać i rodzaj zmywarki tzn. zabudowana czy nie oraz to ile masz miejsca no jesli mało to 45 :( jeśli dużo to tak j.w. bierz pod uwagę BOSCH/SIEMENS lub ELECTROLUX a unikniesz niespodzianek. I nie daj sobie wmówić nic innego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlaqla Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:20 Możesz też zaoszczędzić na detergentach.Sugerując się postami na tym forum zrezygnowałam z używanego od 2 lat calgonitu(1 tabl.-50gr.) i kupiłam za ok.6zł. (30 tabl.1szt.-20gr.) w LIDL-u.Nie widzę różnicy---więc po co przepłacać!!!!!!!!!! Mam zmywarkę BOSCH(60cm.)Jest super!!! Wcześniej miałam Indesit(40cm.) .To był KOSZMAR!!Sprzęt do niczego, a serwis jeszcze gorszy.Różnica w cenie nie jest bardzo duża i lepiej przemeblować kuchnię pod dużą niż męczyć się z małą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efciaeb Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.06, 14:07 zmywarka kompaktowa jest dobra dla samotnej osoby, która zmywa tylko szklaneczki po sobie, ewentualnie talerze, dla rodziny jadającej w domu nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś