Dodaj do ulubionych

wzglad w konto firmowe

IP: 82.197.53.* 18.08.05, 19:00
czy Urząd Skarbowy moze ot tak sobie zajrzec komus do "kieszeni" tj.czy maja wzgląd w konto bankowe w przypadku firmy?kolezanka sie ze mna spiera ze oficjalnie nie ale nieoficjalnie moga i robią to ..czy ktos wie cos na ten temat?z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: wzglad w konto firmowe 18.08.05, 19:37
      Nieoficjalnie? To znaczy jak? Wyobrażasz sobie, że przychodzi do mnie facet, mówi, że jest z US i chciałby zobaczyć co Kowalski ma na koncie, a ja go wpuszczam, robię mu kawkę i mówię: siadaj Pan i patrz gdzie chcesz? Bez oficjalnego pisma z US do Dyrektora Oddziału, bez przepustki wystawionej na podstawie tego pisma, bez szczegółowej kontroli osoby która przyszła i podaje się za kogoś wymienionego w takim piśmie nawet nie wejdziesz na zaplecze, a co dopiero mówić o zaglądaniu do systemu.
      BTW: wzgląd to można miec na coś: "ze względu na...". Na konto co najwyżej wgląd. ;) Swoją drogą, też głupie słówko. :)
      • Gość: elle Re: wzglad w konto firmowe IP: 82.197.53.* 18.08.05, 20:18
        Gatta,zdenerwowana jestem bo sprawa dotyczy mojej dobrej znajomej,to byla zwykla literowka,nie krzycz tak prosze...
        • Gość: elle Re: wzglad w konto firmowe IP: 82.197.53.* 18.08.05, 20:20
          piszesz " Bez oficjalnego pisma z US do Dyrektora
          Oddziału," na jakiej podstwie wiec US moze pisemko wystosowac i zaglądac? facet w banku powiedzial,ze "jedynie na wniosek prokuratora,np.w przypadku popelnienia przestępstwa" jesli wiesz cos na ten teamt napisz prosze.
          • gatta13 Re: wzglad w konto firmowe 19.08.05, 21:31
            To co piszesz, wydaje się logiczne, a ponieważ dyrektorem nie jestem, nie znam dokładnych procedur, może trzeba zajrzeć do prawa bankowego? Ale pewnie tak jest, bo nawet jeżeli przychodzi do nas zajęcie rachunku z US, to nie podaje się im stanu konta, tylko przekazuje to, co jest na koncie, pamiętając oczywiście o kwocie wolnej od zajęcia.
        • gatta13 Re: wzglad w konto firmowe 19.08.05, 21:27
          No coś Ty, przecież nie krzyczę. :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka