Dodaj do ulubionych

renowacja plytek??

20.02.06, 17:42
Mam pytanie czy ktos malowal z was plytki w lazience???
Jesli tak to jaki byl tego efekt i jakich farb uzyl?
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • vespra Re: renowacja plytek?? 20.02.06, 19:45
      yhm, ja probowalam malowac, specjalnymi farbami do ceramiki, ale marnie to
      wyglądało z bliska. z daleka dało się przeżyć:)
      • jarulaewula Re: renowacja plytek?? 20.02.06, 20:36
        A jak myślisz, białe w lekki szary marmurek na biało? Będzie gorzej, bo teraz
        jest baaardzo tandetnie...
        • caysee Re: renowacja plytek?? 20.02.06, 21:26
          Osobiscie nie malowalam, ale niedawno rozmawialam o tym z kims kto ma malowane i
          troche narzekal, ze przy myciu farba sie troche zmywa, co zle wyglada.

Ja za to polecam malowanie fug, sa do tego specjalne farby. Wlasnie dzisiaj
          zrobilam to w mieszkaniu ktore wynajmuje od poczatku miesiaca i wlasnie
          przygotuje je do zamieszkania. Duzych inwestycji nie zamierzam tam robic, plytki
          mialy chyba dwadziescia lat, a po odnowieniu fug wygladaja duuuuzo lepiej,
          prawie jak nowe.
    • aspidistra Re: renowacja plytek?? 20.02.06, 21:33
      www.hergon.pl/index.php?a=showProduct&p=101
      • aspidistra werniks 20.02.06, 21:37
        www.hergon.pl/index.php?a=showProduct&p=800
    • lady.sorrow Re: renowacja plytek?? 20.02.06, 21:34
      heh, mam ten sam problem:) makabryczne kafelki w łazience (małe zielone pod
      prysznicem i białe - w mazaje bliżej nieokreślonego koloru na pozostałych
      ścianach) są reliktem sprzed 20 lat i łypią na mnie za każdym razem jak usiłuję
      się zrelaksować:) już zaczęłam się zastanawiać czy nie potraktować ich po
      prostu bałą farbą olejną, a na tym umieścić jakiś obszerny fragment książki -
      czarną farbą:) zastanawiam się tylko którą opowieść zacytować na ścianie;)no i
      mam wątpliwości jak to może wyglądać... mobilizuje mnie myśl, że na pewno nie
      gorzej:) pozdrawiam, łączę się w bólu i również czekam na jakieś pomysły:)ps.
      czytałam gdzieś kiedyś o farbach beckersa zdaje się... ale nie wiem do końca
      czy ta wskazówka może być pomocna - nie orientuję się, czy można ich używać na
      płytkach...
      • Gość: fioletowa1 Re: renowacja plytek?? IP: 87.207.59.* 22.02.06, 10:05
        dom.gazeta.pl/czterykaty/1,60225,2425571.html
        dom.gazeta.pl/czterykaty/5,60225,2425362.html
        Sama się zastanawiałam nad pomalowaniem płytek w kuchni, ale boję się właśnie,
        że z daleka będzie ok, a z bliższej odległości wyjdzie niefajnie :(. A jaką
        farbą można pomalować fugi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka