Dodaj do ulubionych

pytanie o ZmYwArKę

24.03.06, 22:13
Witam. Chcę sobie kupić zmywarkę do naczyń. Wypatrzyłam sobie zmywarkę
boscha. I przekonałam się do niej, szczególnie że moi znajomi mają i są
zadowoleni. Ale... zycie nie moze byc tak piekne. Dzisiaj poszlam do
kolejnego sklepu aby porownac ceny i facet mi zamydlil oczy. Otoz, polecil mi
zmywarke Siemensa. powiedzial ze S. i B. to ta sama firma, z tym ze S. stoi
zawsze o klase wyzej od B. i jest przy tym tansza. Dla porownania zmywarka S.
o danych parametrach kosztuje 1500zł, a zmywarka B. o identycznych
parametrach kosztuje 1800zł. Niew wiem komu mam ufac. Boje sie ze ten facet
od S. chce sie po prostu pozbyc towaru, ale powiem ze oferta jest
zachecajaca. Prosze o opinie osoby ktore maja takie zmywarki. Pomozcie!!!
Obserwuj wątek
    • bri Re: pytanie o ZmYwArKę 24.03.06, 22:50
      Nie mam na razie żadnej zmywarki ale porównaj sobie ceny w innych sklepach.
      Możesz to zrobić na portalu www.ceneo.pl

Musisz tylko zapamiętać nazwę modelu.
    • Gość: JUREK Re: pytanie o ZmYwArKę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:07
      CZEŚĆ
      JA TEŻ ZAMIERZAM KUPIĆ ZMYWARKĘ SIEMENSA, ALE NIE DLATEGO ,ŻE SĄ GORSZE ALE
      WRĘCZ NA RYNKU NIEMIECKIM JAK WYKAZAŁY TESTY SĄ MNIEJ ZAWODNE

MNIE INTERESUJE MODEL SE 56T590EU - MOŻE MASZ TANI SKLEP, KTÓRY BY MIAŁ JĄ
      PONIŻEJ 3100 ZŁ BRUTTO ?
      CZEKAM
      • gosiula81 Re: pytanie o ZmYwArKę 24.03.06, 23:28
        Czesc, nie wiem o jaki sklep Ci chodzi. Jeżeli internetowy to nie mam pojęcia.
        Jeżeli jednak chodzi o zwykłe, to mieszkam w małej mieścinie i mamy tu 3 sklepy
        ze sprzętem agd. Na jednej zmywarce, która mnie wczesniej interesowała miedzy
        jednym a drugim sklepem jest roznica prawie 300zł! Tanszy sklep to RTV Multi
        AGD, a drozszy Mars. Jutro jade sie rozejrzec po innych sklepach, to popatrze
        na ten model ktory cie interesuje to napisze.
        • Gość: ... Re: pytanie o ZmYwArKę IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.03.06, 01:03
          Nie kupuj w zadnym sklepie w swoim miescie bo na 100% przeplacisz. Zobacz w
          sklepach internetowych ile kosztuje zmywarka ktora sobie upatrzylas i zamawiaj,
          nie boj sie, dowioza ci pod sam dom, pomoga wniesc. Ja w taki sposob kupilam
          zmywarke w www.ewabymail.pl/ . W sklepie w moim miescie zmywarka ktora
          kupilam kosztowala prawie 3000 bez paru zlotych u nich wtedy 2389zl. Jestem
          bardzo zadowolona i polecam ten sklep.
          Moja zmywarka
          ewabymail.pl/product_info.php/cPath/31_3/products_id/12945
          • Gość: gospodarz Nie ma reguły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:32
            Nie dawno kupowałem lodówkę i w najtańszym sklepie internetowym zapłaciłbym o
            ok. 400 zł (15%) więcej niż w "na mieście", nie licząc transportu.
            Warto więc rozeznać sytuację dokładnie.

P
            • gosiula81 Re: Nie ma reguły 25.03.06, 11:49
              Dzis jade rozejrzec sie za zmywarkami. Pospisuje rozne modele i porownam z
              internetem. Jednak boje sie troszke kupowac przez internet, bo w razie czego
              jak z serwisem? A tak to oddam do sklepu i niech sie martwia. A przez internet
              sama bede musiala zalatwiac i oplacac transport? Tego sie boje.
              • zoltra Re: Nie ma reguły 25.03.06, 14:03
                Ja kupiłam w grudniu zmywarkę Boscha i naprawdę nie mogę jak na razie mieć do
                niej zastrzeżeń może tylko to że mogłam kupić 60 no ale to już inna sprawa.
                Kiedy poszłam do sklepu najpierw szukałam cen w internecie a potem je
                wypisałam tak plus minus i z tym poszłam do sklepu .Wyobraź sobie że ceny były
                dużo wyższe w sklepie ale kiedy pan tak mi zachwalał i zachwalał powiedziałam
                że gdzie indziej widziałam tańsze kazał mi poczekać i poszedł na naradę i tym
                sposobem cene obniżył o 150 zł.
                • Gość: gospodarz Re: Nie ma reguły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 14:50
                  Musimy nauczyć się targować
                  w końcu chodzi tu o nasze ciężko zarobione pieniążki:)

P
                  • gosiula81 Re: Nie ma reguły 25.03.06, 20:18
                    Hm, 150zł to bardzo duzo. Tez tak zrobie, moze mi sie poszczesci i tez mi
                    obniza. W koncu lepiej sprzedac towar o wiele taniej niz wcale go nie sprzedac
                    i nic na nim nie zarobic. Dzis porownywalam zmywarki Bosch i Siemens i powiem
                    szczerze ze mimo iz zachwalaja Siemensa to chyba wybiore Boscha. Moj mąż tez
                    jakos bardziej jest przekonany do B. Nawet ladniej wyglada - ma bardziej
                    zaokraglone boki. A czy to bedzie dobry wybor okaze sie z czasem:))) Dziekuje
                    za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
                    • Gość: m. Re: Nie ma reguły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:36
                      Ja wstepnie zamowilem w studiu kuchennym gdzie zamawiam meble zmywarke,
                      pochlaniacz, piekarnik i plyte ceramiczna. Udzielono mi 250 zl rabatu.
                      Nastepnie znalazlem sklep internetowy gdzie za ten sprzet zaplacilbym ponad
                      1300 zl taniej. Zadzwonilem i powiedzialem ze rezygnuje bo znalazlem taniej,
                      podalem dres i ceny. Za godzine mialem telefon, ze sprzedadza mi w takich
                      samych cenach jak znalazlem i do tego transport i montaz gratis.
                      • gosiula81 Re: Nie ma reguły 25.03.06, 22:44
                        No to miales szczescie. Jak chca to potrafia obnizyc cene i zadowolic klienta:)
                        Niestety nie jest tak wszedzie.I to jeszcze jeden dowod, jaka marze nakladaja
                        na towar i ile tym sposobem zyskuja. A moge wiedziec jaki to sklep internetowy?
                        • Gość: slonko257 Re: Nie ma reguły IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 29.03.06, 14:25
                          w poniedziałek kupiłam wymarzoną zmywarkę - siemensa - 45 cm. wystawiona cena w
                          promocji to 1599 pln zeszli na 1439 pln do zapłaty. Dzisiaj przywiozą i mam
                          nadzieję, że proroctwa sprzedawców typu "powinna Pani wziąć 60" się nie
                          sprawdzą.

Ale a propo's pierwszego wątku w większości sklepów też słyszłam, że Siemens =
                          Bosch, tylko lepiej kupić Siemensa, ponieważ wszystkie funkcje jakie posiada są
                          już sprawdzone i na pewno nic nie nawali.

• zayzayer Re: Nie ma reguły 29.03.06, 16:04
                            Gość portalu: slonko257 napisał(a):

> Dzisiaj przywiozą i mam nadzieję, że proroctwa sprzedawców typu "powinna Pani
                            wziąć 60" się nie sprawdzą.
                            Niestety, ale sprawdzą się na 100% :)
                          • Gość: 56 Re: Nie ma reguły IP: *.local.pl / 89.171.16.* 10.05.06, 03:13
                            Siemens i Bosch mają JEDNĄ FABRYKĘ. Różnią się tylko literkami
                          • Gość: 56 Re: Nie ma reguły IP: *.local.pl / 89.171.16.* 10.05.06, 03:14
                            Aha, 45 wystarcza w zupełności przy gotowaniu co prawda dla trzech osób, ale
                            zawsze są trzy dania do wyboru :)
    • Gość: mis Re: pytanie o ZmYwArKę IP: *.76.classcom.pl 29.03.06, 18:24
      I dobrze poradził. Produkuje je ta sama firma.
    • abm22 Re: pytanie o ZmYwArKę 12.05.06, 10:18
      Ja wypatrzyłam model który mnie interesuje najtaniej w sklepie internetowym
      electrohome.pl lub elektrohome.pl nie pamiętam. I miałam juz tam zamawiać ale
      akurat mi sie poszczęściło i trafiłam na megapromocję w mediamarkt była tańsza o
      500 zł. ale trwała ona tylko przez weekend.A ze sklepów w realu to najtańsze
      jest właśnie mediamarkt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka