ale_kotek 14.07.06, 17:45 Poszukuję pralki górnoładownej, na poczatku myślałam o Candy albo Elektrolux. Ostatnio pan z serwisu powiedział mi ze cześci sa drogie i,że poleca Ardo!!! Czyżby? Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elzbieta Re: jaką pralke? IP: *.toya.net.pl 15.07.06, 10:15 Kupiłam Electroluxa 1,5 roku temu, na szczescie jest na gwarancji jeszcze. Juz dwa razy byla w serwisie. Raz próbowali nam wmówić, że została zalana i było zwarcie, niezależny serwisant powiedział, ze jakas część poszła. Wzięli ją do serwisu, oddali po półtora tygodnia, niby wszystko było ok, część wymieniona. Po tygodniu kolejna usterka, klapa się popsuła... wszyscy w serwisie byli tacy zdziwieni bo przeciez te pralki się nie psują. Może ja mam pecha. Wcześniej miałam pralkę Indesit przez 8 lat i żadnych problemów z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jaką pralke? IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 16.07.06, 10:06 Ardo to porażka. Ja mam Electrolux EWT 1315 i jest bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalinska Re: jaką pralke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:20 a ja mam electroluxa od 5 lat i sprawuje sie bez zarzutu, pranie 2 razy w tyg, nigdy sie nie zepsula, wszystko jest ok, ja jestem b. zadowolona. Moze rzeczywiscie mialas pecha... Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: jaką pralke? 16.07.06, 18:48 Mój whirlpool po około 4-5 latach dokonał żywota. Za 100zł sprzedałem od niego płytę główną, wiązki elektryczne zatrzymałem z przeznaczeniem na działkę, powykręcałem jeszcze śrubki, części plastykowe wrzuciłem do kontenera i resztę wystawiłem na śmietnik. Rano resztek już nie było. Pewnie w poniedziałek pralka trafi na złomowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: jaką pralke? 16.07.06, 22:17 Z tych od góry ładowanych jest tylko jedna niezawodna - Frania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: jaką pralke? IP: *.012-5-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 17.07.06, 09:27 Od ponad 7 lat mam whirlpoola AWG 653 bodajze, najprymitywniejsza i wowczas najtansza pralka ladowana od gory. Zaliczyla 2 przeprowadzki, eksploatowana jest bardziej, niz intensywnie: co najmniej 7 cykli prania tygodniowo. Po 7 latach padl wlacznik (koszt naprawy wlasnym sumptem,czyli w zasadzie koszt samego wlacznika- do kilkunastu zlotych). Poza tym bez zarzutu. Szczyt ergonomii to nie jest, ale zlego slowa na nia powiedziec nie dam :-) Ale moze trafilam na dobry egzemplarz.. Odpowiedz Link Zgłoś
mahjongg Re: jaką pralke? 17.07.06, 14:50 Mam od roku ten model i na razie jest okey: www.ceneo.pl/93861 Wydaje mi się, że dużo zależy od tego jaki model sie nam trafi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bree Re: jaką pralke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:07 zayzayer napisał: > Z tych od góry ładowanych jest tylko jedna niezawodna - Frania. czyli nie polecasz ładowanych od góry? Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: jaką pralke? 17.07.06, 18:08 Gość portalu: bree napisał(a): > czyli nie polecasz ładowanych od góry? Oczywiście, że nie.I to dotyczy wszystkich marek, z Boschem i Electroluxem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
ale_kotek Re: jaką pralke? 18.07.06, 08:20 Mam na prawdę bardzo małą łazienkę i równie malutką kuchnię wię jestem zmuszona kupić pralkę ładowaną od góry.Jestem przed remontem łazienki i jeśli zmieści się pralke ładowana od frontu tylko że ta wąska to ją kupię a jak nie to niestety pozostaje mi tylko ta górnoładowna.Jaką polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niess Re: jaką pralke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:28 Moja mama ma pralkę Whirlpool już 8 lat i nadal działa, a pierze codziennie. Ja kupiłam też Whirlpoola ale oczywiście nowszy typ: AWT 5088/4 800, typ AA , mam trzy lata i działa na razie bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nata Re: jaką pralke? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 18.07.06, 14:16 Ja mam od kilku lat AEG i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bree Re: jaką pralke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:32 moja łazienka też będzie mała. dlatego nie chcę jej zagracać pralką normalnej głębokości (chociaż się zmieści). może taka ok 40 cm. ale jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 a co z Gorenje, albo Beko? 18.07.06, 19:29 Zamierzam kupić pralkę i zastanawiam sie właśnie nad tymi dwiema markami. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi pralkami? W Beko przeważa 5-letnia gwarancja. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Electrolux 19.07.06, 10:57 Mam pralkęładowanąodgóry Electrolux jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale_kotek Re: Electrolux IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:54 jaki masz model? i od jakiego czasu ją używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko nie BEKO!!!! Re: a co z Gorenje, albo Beko? IP: *.zicom.pl 13.10.06, 15:41 j.w Odpowiedz Link Zgłoś
verdeschi Re: jaką pralke? 21.07.06, 07:44 W mojej rodzinie zawsze kupuje się marki, które dopiero wchodzą na rynek - wiadomo że jak chcesz zdobyć klientów to musisz się na starcie wykazać. Metoda jest wypróbowana i nikt z nas nie narzeka na psujący się sprzęt. A że przeważnie w takich modelach nie ma "wodotrysków"? No i super, wodotryski psują się pierwsze, wiem coś o tym, z zawodu jestem elektronikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale_kotek Re: jaką pralke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 08:15 Więc jaką pralkę polecasz? Słyszałam,że czesci do zagranicznych sa drogie. Pan który zajmuje się naprawami poleca Ardo-chociaz wcale mnie nie przekonał! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajko Re: jaką pralke? IP: *.cargosped.com.pl 06.10.06, 12:02 wcale sie nie dziwie, ze przekonywal do niej akurat pan z serwisu. slyszalam, ze sie strasznie psuja (z roznych zrodel) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska wodotrysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 18:00 a co to jest wodotrysk? Na czym polega jego działanie? Odpowiedz Link Zgłoś
jano42 Re: jaką pralke? 24.07.06, 13:45 Totalna bzdura.Dzisiejszy sprzęt AGD powinien pracować bezawaryjnie. Radzę kupić Boscha,Siemensa ewentualnie Elektrolux.Ardo to wyrzucone pieniądze sprzęt niskiej klasy dlatego serwisant go poleca-będzie miał pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: jaką pralke? IP: 195.33.129.* 24.07.06, 17:01 zalezy ile chcesz na pralke przeznaczyc.... od 1500 mozesz kupic LG, ja mam HOOVERA i sprawdza sie rewelacyjnie, a pranie robie 2-3 razy w tygodniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
forget-me-not1 Re: jaką pralke? 27.07.06, 08:38 Wiem, ze jedne z najlepszych są pralki Ariston. Ja od 2 lat mam pralkę elektrolux i jestem nią zachwycona, nie sprawia mi żadnych kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: jaką pralke? 28.07.06, 08:59 Ja mam Ariston, jestem bardzo zadowolona. Mam wrażenie że Elektrolux i Ariston to "bliźniacze marki". Coś mi się kiedyś o uszy obiło że założycielami tych firm byli bracia. Elektrolux jest chyba droższą wersją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: jaką pralke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:07 electrolux i aeg to chyba jedna firma a nie ariston i electrolux Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale_kotek Re: jaką pralke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 07:27 Zdecydowałam się na pralkę płytką 45cm ale otwieraną z przidu marki LG. Możliwe,że będę żałować ale na razie jest super.pozdrawiam i dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: jaką pralke? 13.10.06, 18:32 Gość portalu: ale_kotek napisał(a): > Zdecydowałam się na pralkę płytką 45cm ale otwieraną z przidu marki LG. Czy ktoś umie znaleźć adresy serwisów LG? :) Np. na stronie: pl.lge.com/support/support.jsp Nie mogę w to uwierzyć, ale słyszałem, że LG ograniczył wszystkie serwisy do jednego w Warszawie. Jeżeli komuś na gwarancji strzeli np. lodówka, to ma ją ładnie zapakować i odesłać do Warszawy. Czy może to ktoś potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_kwiecien Re: jaką pralke? 08.10.06, 22:17 electrolux nie ma nic wspólnego z aristonem, chyba pomyliło Ci się z Indesitem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale_kotek Re: jaką pralke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 07:45 Wczoraj pierwszy raz prałam moją nową:) pralką LG. Jest cichutka, nie tańczy po łazience.Tylko cos jakby ociera o bęben-nie wiem co to moze być, tak jakby z lewej strony. Miałbyc program 30 min (no fakt jest) tylko ze na 2 kg wsadu- czuję się oszukana:) Najkrótszy program o ładowności 5kg to sewtry 57minut a potem to same 1,5 h i dłuższe. Ogólnie jestem zadowolona-zobaczymy co będzie dalej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika150 Re: jaką pralke? 16.10.06, 05:34 A czy ktoś z Was ma pralkę marki Hoover? Jestem zainteresowana modelem HNS 6105. Czy Hoover = dobra jakość? Odpowiedz Link Zgłoś