Dodaj do ulubionych

zdjęcie kaloryfera

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:24
Mam taki problem zamówiłam kuchnię w kształcie litery L przeszkadza tylko
kaloryfer pod oknem. Planowliśmy zdjęcie po prostu ten kaloryfer, ale się
teraz trochę obawiamy po nie za bardzo jak to ma wszystko wyglądać formalnie.
Dodam, że to jest nasze własne mieszkanie nie spółdzielcze, tylko
własnościowe. Czy ktoś na to to musi wyrazić zgodę abyśmy mogli go zdjąć, czy
możemy sami to zrobić. Dadam, że kontktowaliśmy sie z firmą od której
kupiliśmy mieszkanie, ale oni od tego umywają ręce.A my nie wiemy co zrobić :
((
Obserwuj wątek
    • verdeschi Re: zdjęcie kaloryfera 21.08.06, 12:02
      Formalnie to powinniście zapytać o zdanie spółdzielnię albo innego zarządcę.
      Nieformalnie ludzie robią z kaloryferami różne rzeczy i rzadko kiedy ktoś się
      tego czepia. Moje mieszkanie też jest własnościowe. W mojej spółdzielni nie
      wolno było wymieniać kaloryfera w łazience na rurkowy. Nie zamierzałam znosić
      takiej obrzydliwej buły z żeberek na samym środku ściany, więc napisałam pismo
      do spóldzielni żeby wyrazili zgodę. I wyrazili, pomimo że oficjalnie nie było
      wolno. Wymieniłam, zgodę mam na piśmie i niech się ktoś spróbuje przyczepić!
      Jeżeli spółdzielnia nie wyrazi wam zgody, to możecie przecież lekko przerobić
      tę kuchnię. Kaloryfer schowa się w szafce, tylko w blacie i cokole muszą być
      otwory na przepływ powietrza.
      • andrzej.sawa Re: zdjęcie kaloryfera 21.08.06, 13:58
        Jeżeli sprawa nie dotyka pionu,to w przypadku wspólnoty nie widzę żadnego powodu
        pytać.
        • sotie Re: zdjęcie kaloryfera 21.08.06, 14:12
          wszelkie instalacje i urządzenia sa własnością spóldzielni, nawet w mieszkaniu
          własnościowym. i konieczna jest zgoda spóldzielni na jakiekolwiek ruchy w tym
          temacie. nie radzę samowolnie demontowac grzejnika, bo przy odczytach może być
          dym.
          można zabudowac grzejnik szafką, tak aby był możliwy odczyt i albo uzywać,
          wtedy kratka na ujście ciepłego powietrza, albo nie używać i tyle.
          • martalek Re: zdjęcie kaloryfera 21.08.06, 15:18
            my zdjeclismy i zamontowalismy nowy sobie, a niech sie odwala, tylko
            powiadomilsmy ich ze mamy nowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka