Dodaj do ulubionych

przeniesienie zlewozmywaka-koszty

IP: 217.96.0.* 16.10.06, 15:11
Witam;

Robię remont w kuchni, zmieniłam układ szafek w związku z tym chciałabym
przenieść zlewozmywak i podłączyć zmywarkę. Czy ktoś wie jaki jest
orientacyjny koszt lub może mi polecić hydraulika?
Do tej pory oglądał to jeden fachowiec i wycenił usługę na 1000 zł!
Dodam jeszcze, że instalacja trzeba przenieść o 3 m od pionów wodnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek 651 Re: przeniesienie zlewozmywaka-koszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 20:27
      Chyba przesadził.Myślę że z materiałem nie powinno kosztować więcej niż 600 -
      700.Chyba że trzeba się wciąć w ścianę żelbetową na całej długości.
      • Gość: gość portalu Re: przeniesienie zlewozmywaka-koszty IP: *.acn.waw.pl 18.10.06, 01:36
        Gość portalu: wojtek 651 napisał(a):
        > Chyba że trzeba się wciąć w ścianę żelbetową na całej długości.

brawo cpecu. w ilu katastrofach budowlanych maczałeś paluszki?
        • Gość: wojtek 651 Re: przeniesienie zlewozmywaka-koszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:10
          Chodzi o bruzdę barania głowo.
          • Gość: gość portalu Re: przeniesienie zlewozmywaka-koszty IP: *.acn.waw.pl 19.10.06, 15:20
            Odpowiadasz na :
            Gość portalu: wojtek 651 napisał(a):
            > Chodzi o bruzdę barania głowo.

bruzdę na schowanie rury kanalizacyjnej o średnicy 5cm na długości 3m ściany nośnej?
            super
            • Gość: monter Re: przeniesienie zlewozmywaka-koszty IP: 80.72.39.* 19.10.06, 20:06
              pewnie chodziło o bruzde za zmywarka bo zmywarka musi dochoszic do sciany
              • aankaa "monter" ... napisał 19.10.06, 20:48
                nie musi, sama maszyna jest płytsza niż jej blat - właśnie po to żeby rury
                do/odprowadzające wodę nie musiały być wkuwane w ścianę (swoją drogą - dość
                cudaczny pomysł. Pewnie żeby ludkom wodę z mózgu zrobić i ryknąć cenę z kosmosu)
                • Gość: monter Re: "monter" ... napisał IP: 80.72.39.* 19.10.06, 20:52
                  to co szafki maja sie nie licowac ze zmywarka ?
                  • aankaa Re: "monter" ... napisał 19.10.06, 21:54
                    nie wiem jakie szafki montujesz
                    ale sklepowiskowe (korpusy) + standardowy blat (też z metra) nie wymagają
                    wkuwania jakichkolwiek rurek w ściany
                    • Gość: monter Re: "monter" ... napisał IP: 80.72.39.* 19.10.06, 21:56
                      zmywarki pod zabudowa maja przewaznie 57 gl to gzie tu luz jezeli chcemy
                      wypuscic blat nad korpusy 3 cm ?
                      • Gość: gość portalu Re: "monter" ... napisał IP: *.acn.waw.pl 19.10.06, 22:31
                        monter rację ma w temacie zmywarek, ale kucie a właściwie wycinanie żelbetowej
                        ściany nośnej ze zbrojeniem na takiej długości i głębokości jest karalne. żelbet
                        to nie kilkudziecieciocentymetrowej grubości ściana nośna w kamienicy, którą
                        można dowolnie rozkuwać wzdłuż.
                        • Gość: asik Re: "monter" ... napisał IP: *.codetel.net.do 20.10.06, 00:00
                          można dac rury bardzo nisko do 10 cm za zmywarka i bedzie ok .
    • kreatywni Re: przeniesienie zlewozmywaka-koszty 21.10.06, 14:27
      Ja myślę, że 1000,- to stanowczo za drogo. Tyle ja zapłaciłam za robociznę
      hydraulikowi, który wymieniał w moim mieszkaniu całą instalację hydrauliczną, i
      w kuchni, i w łazience. Wszystkie rury wkuwał w ściany. Nie wyobrażam sobie, że
      mogły by iść na wierzchu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka