Dodaj do ulubionych

Kuchnia z IKEA

IP: *.rybnet.pl 19.11.06, 17:37
Słuchajcie moi mili .Wiem że iKEA jest taka jaka jest ale chodzi mi o
wytrzymałość IKEJOWSKICH kuchni.NIe mam niewiadomo ile pieniędzy ale
zdecydowałem się że kupię u nich meble.Chodzi mi o wasze opinie co do właśnie
wytrzymałości lub jakieś inne cenne rady - Dzięki
Obserwuj wątek
    • renik.w Re: Kuchnia z IKEA 19.11.06, 17:51
      My też kupujemy kuchnię w Ikei ponieważ wiem , że jakość wykonania mebli jest
      bardzo dobra (zaięgałam opinii od kilku osób ) - poza tym te wszystkie dodatki ...:)
      • Gość: gabi Re: Kuchnia z IKEA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.11.06, 21:50
        jestem baaardzo zadowolona, miałam 5 lat, teraz się przeprowadzam i kupuję
        znowu ikea - jest super i 10 lat gwarancji
        • Gość: Kszyhó Re: Kuchnia z IKEA IP: *.rybnet.pl 20.11.06, 23:00
          Bardzo mnie cieszą wasze wypowiedzi na temat kuchni z IKEA.Sam chodziłem po
          wielu stolarzach ale żaden nie sprostał moim wymaganiom a z IKEA poszło mi w
          miarę no i oczywiście ta 10 - letnia gwarancja to mnie bardzo przekonało.Jaką
          gwarancję będę miał po 10 latach ,że dany stolarz będzie jeszcze maił swój
          warsztat.Porównywałem ceny i wyszło że w jednym naszym studio kuchennym szfka
          80 cm , 3 szuflady ze spowalniaczami kosztowała ok 1500 zł - koszmar a w IKEA
          ta sam szafka 610 zł .Fajnie .Cieszę się że Wy się cieszycie ja też się będę
          cieszył.Dzisiaj zamówiłem meble w piątek mi je przywiozą .Myslę że to nie
          majątek 5200 za meble + dodatki + zlewozmywak + bateria + pochłaniacz a moja
          kuchnia ma raptem 5,25 m2
          Pozdrawiam
          • Gość: intraday Re: Kuchnia z IKEA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 09:01
            Napisz jeszcze którą kuchnie zamowiłeś. Tez jestem na etapie poszukiwan
            • Gość: Kszyhó Re: Kuchnia z IKEA IP: *.rybnet.pl 21.11.06, 09:26
              Wybrałem kuchnię Aplad beżowa( w katalogu nie jest taka ładna jak na żywo i
              cenowo też mnie nie zabiła) z szarym blatem i cokołami ,srebrne dodatki, do
              tego jaśniutkie beżowe terakotowe matowe kafelki 33x60 na ścianę i do kompletu
              takie same ale 33x33 kafelki na podłogę .Do kupienia w Leroy Merlin.Kuchnia
              połączona jest z pokojem i delikatnie z przedpokojem co stanowi dużą otwartą
              przestrzeń.Całe to pomieszczenie (jak można to określić ) będzie lekkie ,jasne
              poprzecinane delikatnie ciemniejszymi kolorami wpadającymi w odcienie
              delikatnego brązu (płytki są z takimi delikatnymi jak by pęknięciami w kolorze
              brąz). Bardzo lekkie oświetlenie tzn nie rzucające się w oczy ale dające
              całkiem sporo światła. Myślę że będzie lekko i schludnie.Nie mogę się doczekać.
              • Gość: intraday Re: Kuchnia z IKEA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 09:55
                Dziękuję i udanych zakupów życzę
                • gonzoxx1 Re: Kuchnia z IKEA 21.11.06, 10:14
                  witam, mam pytanie

czy Ikea robi kuchnie na wymiar, czy nalezy brać to co jest w standardowej ofercie?
                  • renik.w Re: Kuchnia z IKEA 21.11.06, 11:04
                    W Ikei nie można zrobic kuchni na wymiar - ja miałam mały problem z dopasowaniem
                    szafek , ale udało sie go rozwiązać - chociaż musiałam troszkę pokombinować
                  • Gość: gościówa Re: Kuchnia z IKEA IP: *.skylogicnet.it 21.11.06, 11:29
                    mam ich kuchnię od niedawna - po prostu podobała mi się a do tego nie musiałam
                    na nią czekać co było ogromnym plusem
                    póki co jestem bardzo zadowolona - w sklepie pomogli mi rozwiązać problem
                    kawałka przestrzeni która wydawała mi się nie do zagospodarowania
                    rewelacją dla mnie była możliwość kupienia blatu z konglomeratu - Ikea
                    współpracuje z firmą która takie blaty wykonuje - laminowane blaty z niezbyt
                    pięknymi łączeniami były dla mnie jedynym minusem ikeowskich kuchni - poza tym
                    szafki są pojemne, wszystko ładnie chodzi i samo się domyka (kupiliśmy
                    osławione zwalniacze)
                    jestem absolutnie ZA(chwycona)
                    pzdr
          • olgicz Re: Kuchnia z IKEA 26.11.06, 22:04
            A czy kuchnię z IKEI łatwo zmonotwać czy lepiej wziąć mintaż od nich? Ile to
            kosztuje?
            • Gość: Kszyhó Re: Kuchnia z IKEA IP: *.rybnet.pl 27.11.06, 19:24
              Montaż "od nich" jest uzależniony od firmy z jaka IKEA współpracuje ode mnie
              chcieli z przywozem(30 km) 800 zł - podziękowałem poskładam sobie sam
              wypytywałem znajomych i większość zrezygnowała z usług IKEI .Znajomi i nawet
              sprzedawcy w IKEA zapewnili że składanie ich mebli jet bajecznie proste.
            • jamile Re: Kuchnia z IKEA 27.11.06, 19:32
              montażysci IKEI są dość drodzy, mnie "zaśpiewali" 130 -140 zł za metr bieżący
              (szafki stojące i wiszące)
              • renik.w Re: Kuchnia z IKEA 28.11.06, 09:28
                My zamówiliśmy montaż - niestety nie mamy czasu sami skręcać - pewnie z 900zł
                zapłcimy
                • Gość: gość portalu Re: Kuchnia z IKEA IP: *.echostar.pl 28.11.06, 11:38
                  przecież teraz montaż jest gratis w ikea
                  • jamile Re: Kuchnia z IKEA 28.11.06, 12:07
                    tylko wówczas, gdy kupisz kuchnię za 10 tys. i więcej
    • wiktorka99 Re: Kuchnia z IKEA 02.12.06, 10:25
      Milo jest poczytac tak miłe opinie o kuchniach z IKEA. Ja trafiłam chyba na
      jakis kiepski egzemplaz, w ciagu 2 lat uzytkowania wymieniane miałam niekóre
      elementy juz 7 razy. Pod tym wzgledem Ikea jest super dzwonisz, reklamujesz
      przywoza Ci nowy element. Problem jest ze niektóre elementy zdecydowanie róznia
      sie kolorem i teraz w domu mam misz-masz
      Mysle ze jak ktos trafi na dobry egzemplarz to mozna ja uzytkowac wiele lat ale
      jak sie trafi na cos takiego jak ja to........
      • Gość: aanikaa Re: Kuchnia z IKEA IP: *.witnet.pl 03.12.06, 23:17
        hej,
        a mozesz powiedziec jakie konkretnie wadliwe elementy Ci sie trafily?
        pozdrawiam.
        • Gość: nnn Re: Kuchnia z IKEA IP: *.ukonline.co.uk 07.12.06, 13:57
          a czy ceny podane w sklepie to za calkosc (ze zmywarka i lodowka zabudowana)
          czy tylko same meble?
          • jamile Re: Kuchnia z IKEA 07.12.06, 16:25
            same meble, sprzęt agd jest zawsze osobno
            • Gość: nnn Re: Kuchnia z IKEA IP: *.ukonline.co.uk 07.12.06, 17:12
              najgorsze jest to ze Ikea na swiecie jest jednym z najtanszych sklepow
              meblowych, zas u nas to wyzsza polka
    • kropka699 Re: Kuchnia z IKEA 23.01.07, 15:11
      hej. ja mam kuchnie z ikei, wyglada jak robiona pod wymiar. jest idealna, taka
      o jakiej marzylam. skladalam sama, wszystko, nawet bez meskiej pomocy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka