dorcia7880 02.02.07, 13:31 Chcialabym zrobic w lazience kabine prysznicowa murowana ze szklanymi drzwiami. Moze ktos ma taka? Prosze o opinie i fotki. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karo Re: kabina murowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:23 Moja tesciowa ma 2 takie, ja osobiście uważam że bardzo pomnieszają optycznie łazienkę i wcale nie wychodzi taniej (wymurowanie kabiny + obłozenie płytkami + drzwi szklane). Ja kupiłam ostatnio z koła niven i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: kabina murowana 05.02.07, 01:58 A ja bardzo załuję, że własnie murowanej nie zrobilam. Może i one pomniejszaja pomieszczenie /to zależy jak duże jest pomieszczenie/ ale na pewno sa dużo przyjemniejsze w użytkowaniu. I to, koniecznie, z otwieranymi drzwiami, nie przesuwanymi. Kabiny szklane, wlasnie z przesuwanymi drzwiami, sa tragiczne jeśli chodzi o utrzymanie czystosci. Ja swoja myję przed każdym prysznicem zeby wygladała schludnie a i tak nie da sie tego tak do konca zrobic. Własnie przez te suwane drzwi, które maja niedostepne zakamarki i nie sposob ich tam doczyscić. W efekcie nawet jak cała kabina lśni to tam i tak sa rdzawo-brudne osady, nie tylko niezbyt estetyczne ale pewnie i niezbyt higieniczne. Próby pozbycia się tych osadów poprzez wlewanie różnych cillitów itp powoduje przy okazji uszkodzenie powloki farby na ramie a efekt czyszczący i tak nie jest zadawalajacy. Dodatkowo na silikonowych uszczelkach predzej czy później pokażą sie czarne kropki pleśni. W kabinie murowanej wiekszość z tych niedogodności wyeliminujesz, łatwiej ja umyć, utrzymac w czystosci. Jeśli dodatkowo zaimpregnujesz fugi /i bedziesz to robic regularnie/ to i z nimi nie bedzie klopotu. Dlatego ja, biorac wszystkie za i przeciw, zdecydowanie jestem za kabina murowaną. Odpowiedz Link Zgłoś