Dodaj do ulubionych

kabina murowana

02.02.07, 13:31
Chcialabym zrobic w lazience kabine prysznicowa murowana ze szklanymi
drzwiami. Moze ktos ma taka? Prosze o opinie i fotki. Dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Karo Re: kabina murowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:23
      Moja tesciowa ma 2 takie, ja osobiście uważam że bardzo pomnieszają optycznie
      łazienkę i wcale nie wychodzi taniej (wymurowanie kabiny + obłozenie płytkami +
      drzwi szklane). Ja kupiłam ostatnio z koła niven i jestem bardzo zadowolona
    • allija Re: kabina murowana 05.02.07, 01:58
      A ja bardzo załuję, że własnie murowanej nie zrobilam. Może i one pomniejszaja
      pomieszczenie /to zależy jak duże jest pomieszczenie/ ale na pewno sa dużo
      przyjemniejsze w użytkowaniu. I to, koniecznie, z otwieranymi drzwiami, nie
      przesuwanymi. Kabiny szklane, wlasnie z przesuwanymi drzwiami, sa tragiczne
      jeśli chodzi o utrzymanie czystosci. Ja swoja myję przed każdym prysznicem zeby
      wygladała schludnie a i tak nie da sie tego tak do konca zrobic. Własnie przez
      te suwane drzwi, które maja niedostepne zakamarki i nie sposob ich tam
      doczyscić. W efekcie nawet jak cała kabina lśni to tam i tak sa rdzawo-brudne
      osady, nie tylko niezbyt estetyczne ale pewnie i niezbyt higieniczne. Próby
      pozbycia się tych osadów poprzez wlewanie różnych cillitów itp powoduje przy
      okazji uszkodzenie powloki farby na ramie a efekt czyszczący i tak nie jest
      zadawalajacy. Dodatkowo na silikonowych uszczelkach predzej czy później pokażą
      sie czarne kropki pleśni.
      W kabinie murowanej wiekszość z tych niedogodności wyeliminujesz, łatwiej ja
      umyć, utrzymac w czystosci. Jeśli dodatkowo zaimpregnujesz fugi /i bedziesz to
      robic regularnie/ to i z nimi nie bedzie klopotu. Dlatego ja, biorac wszystkie
      za i przeciw, zdecydowanie jestem za kabina murowaną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka