Dodaj do ulubionych

Gres polerowany

IP: *.aster.pl 25.03.07, 17:48
Zastanawiam się nad zakupem płytek do kuchni i przedpokoju. Bardzo podoba mi
się gres polerowany - zastanawiam się jak to wygląda na podłodze. Proszę
powiedzcie jak się sprawuje :) ponieważ z tego co czytałam na forum to
podobno bardziej widać brud. Czy to prawda? Czy gres polerowany częściej
kładziecie na podłogę czy na ściany? dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: elami1 Re: Gres polerowany IP: 193.27.6.* 26.03.07, 10:54
      gres polerowany, jak sama nazwa wskazuje poleruje się do tego stopnia aż uzyska
      połysk. Nie ma więc powłoki zabezpieczającej czyli szkliwa. Oznacza to, że gres
      taki musisz zaimpregnować i niestety uważać bo rzeczywiście szybciej się brudzi
      i ewentualne plamy ciężko jest usunąć.
      Wygląda faktycznie ładnie ale moim zdaniem lepiej jest kupić gres szkliwiony na
      wysoki połysk. Też ładnie się błyszczy.
      • Gość: gosia Re: Gres polerowany IP: *.bph.pl 26.03.07, 12:50
        o, dziękuję z podpowiedź :) i odpowiedź :)
    • Gość: aga Re: Gres polerowany IP: *.piaseczno.robbo.pl 10.05.07, 14:18
      polerowanego nie polecam.
      • Gość: gosia Re: Gres polerowany IP: *.bph.pl 10.05.07, 15:19
        a powiedźcie jeszcze czy szkliwiony nie matowieje? nie wyciera się np od
        piasku? i czy polecacie na podłogę..... czy lepiej na ściany?
        • Gość: ewka Re: Gres polerowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:30
          Szliwiony nie matowieje. Przy zakupie sprawdź kl. scietralności ( pisze na
          pódełku lub zapytaj sprzedawce)
          • Gość: gosia Re: Gres polerowany IP: *.aster.pl 11.05.07, 12:00
            nie ma juz gresow ktore trzeba samemu impregnowac,to przezytek,teraz wsZystkie
            sa impregnowane
            • maja.f3 Re: Gres polerowany 28.06.07, 17:39
              Ja też kupiłam gres polerowany Mistral, jest z przeznaczeniem nawet na
              powierznie użyteczności publicznej, ma wysokie parametry.
              • Gość: intraday Re: Gres polerowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.07, 09:54
                Maja, czy impregnowałaś Mistral przed fugowaniem czy po? Ja kupiłam beige 40*40
                plus ochre pociętą na mozaikę. Nie mam jeszcze fugi zastanawiam się nad
                kolorem i szerokością. Gres będzie położony w salonie, kuchni i przedpokoju.
            • Gość: mo Re: Gres polerowany IP: *.rzeszow.mm.pl 05.07.07, 20:01
              No tak, niby to prawda , ale też wyczytałam , że gres jest bardziej podatny na
              pewnego rodzaju zabrudzenia (???),które rudno usunąć. PYTANIE: na jakie
              zabrudzenia trzeba uważać? Nigdzie tej informacji nie mogłam znaleźć. Może ktos
              wie z czym należy uważać.
              Z tłuszczem? octem? gumą? ja nie mam zielonego pojęcia.
              • Gość: intraday Re: Gres polerowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.07, 20:12
                Soki, wina, kwasy. Właśnie dlatego trzeba gres impregnować żeby nie latać ze
                ścierką i co chwile wycierać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka