Dodaj do ulubionych

umywalka wpuszczona w blat

02.05.07, 16:03
Witam!

Mam pytanie odnośnie blatu, w który mogłabym wpuścić umywalkę. Myślałam
początkowo o obudowaniu stelażu gipsowo-kartonowego mozaiką, bo taka forma
wydawała mi się najbardziej odpowiednia i praktyczna. Zastanawiam się jednak
także na wpuszczeniu umywalki w blat z płyty MDF albo takiej co będzie
odpowiednia. Może coś podpowiecie? Co lepiej z tych dwóch propozycji, a może
zaproponujecie coś zupełnie innego. Będę wdzięczna za wszystkie sugestie i
podpowiedzi. Do urządzenia łazienki mam jeszcze 2 miesiące także jest czas na
zastanowienie się i przemyślenie wszystkiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasta Re: umywalka wpuszczona w blat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:25
      Witaj,
      nie znam się na płytach mdf i karton-gipsie, dlatego proponuję abyś zrobiła
      sobie lat z ładnego marmuru, polecam jurę złotą. Kilka moich projektów już w to
      wyposażyłem. Ale oczywiście marmur musisz sobie sama dopasować kolorystycznie.
      Gdybyś chciała mogę Ci także podać namiary na dobrego i dość taniego
      kamieniarza. pozdrawiam
    • andrzej.sawa Re: umywalka wpuszczona w blat 02.05.07, 18:43
      Kup komplet w kamieniu.Gdzieś mam katalog.
      • anuchaklucha Re: umywalka wpuszczona w blat 06.05.07, 16:51
        No właśnie, marmuru nie brałam w zasadzie pod uwagę ze względu na koszty. A ile
        taki blat z marmuru długości ok. 150 cm mógłby kosztować?
    • Gość: aga Re: umywalka wpuszczona w blat IP: 212.160.172.* 06.05.07, 19:08
      mam wpuszczony zlew w kuchni w blat mdf i się trzyma, ładnie wygląda i na
      dodatek tanio wyszło.
      jedna uwaga- nie należy wpuszczczać zlewu/umywalki w miejscu łączenia dwóch
      płyt - bo może "puchnąć" po zmoczeniu.
      • Gość: miastus Re: umywalka wpuszczona w blat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:26
        tak bywa jesli laczenie jest wykonane w prymitywny sposob...a nie powinno sie wykonywac otworow na laczeniu z innych powodow niz te o ktorych wspomnialas
        • anuchaklucha Re: umywalka wpuszczona w blat 06.05.07, 23:04
          Blat będzie na pewno z jednej płyty. Pod je goczęścią ma stać pralka, a pod
          gdzie będzie umywalka planuję półkę na tzw. szpargały więc łączenia nie
          będzie :)
          • Gość: blacik Re: umywalka wpuszczona w blat IP: 80.50.255.* 07.05.07, 09:56
            a może z tworzywa minerakno-akrylowego,lekki ciepły ,miły w dotyku....
          • Gość: Basia Re: umywalka wpuszczona w blat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:47
            Witaj, przesłałam Ci kilka informacji na temat kamienia i jego cen.
            • Gość: fasola Re: umywalka wpuszczona w blat IP: *.2-0.pl 13.05.07, 15:59
              ja tez poprosze brace@gazeta.pl
        • Gość: woda Re: umywalka wpuszczona w blat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:05
          Woda wlezie wszędzie, nie ma możliwości żeby we wpuszczanej w laminat umywalce
          po jakimś czasie nie zaczęło pęcznieć.

Radzę dodać parę złotych i wykonać to z porządnego materiału, najlepiej naturalnego.
          • misia553 Re: umywalka wpuszczona w blat 13.05.07, 18:00
            nie pęcznieje,umywalkę wpuszczoną w blat szafki mam15 lat.bez śladów pęcznienia,
            ztym że tylna część umywalki przylega do ściany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka