Dodaj do ulubionych

Jaka farbe wybrac doradźcie ?????

IP: *.aster.pl 16.05.07, 14:29
Kochani podpowiedzcie prosze która z tych firm robina najlepsze farby do
malowania scian i sufitów. Dekoral, Jedynka, Snieżka, Nobiles. Moze macie
jakies inne propozycje piszcie, chodzi o jakosc za rozsadna cene.
Obserwuj wątek
    • bojana Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? 16.05.07, 15:22
      Beckers zmywalna. To naprawdę ma sens bo zapłacisz za farbę więcej, ale możesz
      wziąć wilgotną szmatkę i umyć zabrudzenie, a przy wymienionych nie wchodzi to w
      grę - dlatego trwałość jest nieporównanie większa i wskaźnik cena/trwałość jest
      znacznie korzystniejszy.
    • Gość: gość-Ola Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.07, 19:21
      Witam,
      jestem po malowaniu. całe mieszkanie pomalowaliśmy farbą TIKKURILLA (chyba tak
      się pisze). Rewelacja! Nie jest najtańsza, ale uważam, że warto! Są cztery
      dostępne rodzaje- mat, półmat, satyna i półsatyna. wybrałam półmat- jest
      ekstra, nadaje się do wszystkich wnętrz!

A kolorów mają sto razy więcej niż inne firmy. To jest farba z mieszalnika
      oczywiście.

Acha- bardzo ważne- radze koniecznie zagruntować- kupiliśmy świetny Grunt
      DULUXU (taki fioletowy pojemniczek). Dzięki temu farba jest sto razy
      wydajniejsza- w sklepie mówili, że litr starczy na 12m2, a nam starczył na 20m2!

Farbę tę można kupić na przykład w LEROY MERLIN. POlecam!
      • marzenes Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? 16.05.07, 19:36
        dulux mi sie sprawdza, a ostatnio benjamin moore(amerykańśka firma) dosc droga
        ale swietna
      • aankaa Ola, wróć do szkoły 16.05.07, 20:05
        Gość portalu: gość-Ola napisał(a):

> Witam, jestem po malowaniu. całe mieszkanie pomalowaliśmy farbą (...)
        ...
        > Acha- bardzo ważne- radze koniecznie zagruntować- kupiliśmy świetny Grunt
        > (...) (taki fioletowy pojemniczek). Dzięki temu farba jest sto razy
        > wydajniejsza- w sklepie mówili, że litr starczy na 12m2, a nam starczył
        > na 20m2

sto razy wydajniejsza, hmmm ...
        ps. "starczy" to jest uwiąd
    • kinga.77 Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? 16.05.07, 21:48
      Tikkurila, Beckers, Para, Benjamin Moor, Levis.
      Dekorale i Duluksy to takie byle co na pół roku do dwóch lat, później znów trzeba malować.
    • Gość: grzesikinia Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? IP: *.aster.pl 16.05.07, 22:18
      Wszystko rozumiem, ale mi chodzilo o farbe najlepszą z tych tanich.
      • Gość: kotolotek Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 17.05.07, 11:17
        Dekoral wcale nie jest tani, zwlaszcza "jedynka", ktora notabene odpadla mi z
        sufitu w pieknych, dluugich serpentynach. zeby nie bylo: sufit byl oskrobany i
        zagruntowany. malowalam rowniez Sniezka. polecam WYLACZNIE Beckersa.
    • Gość: eliza Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:24
      farba dekoral
      • Gość: gosc Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? IP: *.tau.pl 17.05.07, 19:47
        A co sądzicie o farbach Caparol? mam mozliwośc malowania tymi farbami , ale czy
        one naprawde są zmywalne w całym tego słowa znaczeniu. kolory oczywiscie z
        mieszalnika .
        • Gość: grzesikinia Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? IP: *.aster.pl 17.05.07, 20:02
          Ja dla odmiany slyszalem od jednego kierownika budowy, ze farby Kabe sa dobre i
          maja w miare przyzwoita cene. Co wy na to?
    • kumakk odradzam Duluxa 20.05.07, 10:57
      jedna sprawa, ze na scianie wychodzi zupelnie inaczej niz na probniku (ja wiem,
      ze roznica jest nieunikniona, ale nie az taka! testowalam w koncu rozne farby).
      Gorzej, ze przy probie usuniecia jakiegokolwiek zabrudzenia kolor zlazi
      zupelnie. Wczesniej mialam Acrotix i teoretycznie nie byl zmywalny, ale w
      praktyce wytrzymal 10 lat ostrego uzytkowania (ludzie, zwierzaki, zmywanie
      czeste). Nie wiem czy wszystkie kolory Duluxa sa takie slabe, ale te u mnie to
      kicha.
    • bojana Re: Jaka farbe wybrac doradźcie ????? 20.05.07, 11:30
      Ja jeszcze dodam, że przy całym zamieszaniu z malowaniem koszt farby nie jest
      wiodący. Jeżeli za malowanie płacisz, to przyćmi koszty farby, niezależnie czy
      jest tania czy droga. Nawet jeżeli malujesz sama to pomyśl - cały ten syf,
      przesuwania, zabezpieczanie taśmami, folią - mnóstwo pracy, za którą albo
      płacisz, albo wykonyujesz sama. Do tego sprzątanie. Czy przy tym ogromie roboty
      warto zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych na pokój ryzykując (i to realnie), że
      będziesz taką harówkę i wydatki)powtarzać 2,3 razy częściej? Moim zdaniem bez sensu.
      Kiedyś sprzątała u mnie kobieta, kóra miała dwójkę małych dzieci. Ona
      powiedziała mi, że całe mieszkanie ma pomalowane Beckersem (ja wtedy nie
      uzywałam Beckersa). Zapytalam ją dlaczego. A ona - bo mnie nie stać na tak
      częste malowanie i tak wychodzi taniej. Po latach zrozumiałam, że miała
      absolutną rację. O komforcie życia nie wspomnę. W łazience na części ścian mam
      Beckersa i normalnie zmywam silne zabrudzenia, bo też mam małe dziecko, i życie
      ma sens:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka