Dodaj do ulubionych

Deszczownica, deszczownia - konkretnie!

18.05.07, 10:59
Witam serdecznie :)
Potzrebuję fajne, prostej deszczownicy, nie podtynkowej, tylko chromowana
rurka na zewnątrz, bateria termostatyczna i osobna słuchawka. Nie mam kasy na
te za 3 tysiące, stąd moje pytanie: czy ktoś używa w domu deszczownię Deante
albo Sanitop?
Na allegro cały komplet wylewki DEANTE z baterią kosztuje ok 700 zł do tego
dokupuje się głowicę za ok. 350 zł. Podoba mi się, ale czy dobrze się
sprawuje? A może jest jakaś inna "tania firma"? (chociaż przy rurkach za
1.000,00 zł.... nic nie jest tanie).
Dzięki z góry za Wasze doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Deszczownica, deszczownia - konkretnie! 18.05.07, 23:39
      Potrzebuje mercedesa ale nie mam kase a tego za 200 tys - czy ta podróba
      mercedesa na allegro za 15 tys bedzie dobra?

Wybacz ale dobry termostat to już min 400 pln (taki co bedzie działał i spełniał
      swoją funkcję), deszczownica żeby był efekt a jednoczesnie żeby nie leciało
      50l/min to też nie jest kawałek blachy z puszki. Jak masz do wydania 700 pln to
      nie kupuj deszczownicy tylko dobra baterie jednouchwytową i dobry prysznic.
      • Gość: barbra_s Re: Deszczownica, deszczownia - konkretnie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.05.07, 08:47
        Dlatego pytam użytkowników czy są zadowoleni z tych tańszych. A może ktoś miał
        za 1200, zmienił za 5000 i nie widzi różnicy? Pytania zawsze mają sens, gorzej
        z odpowiedziami.
        • iskial1 Re: Deszczownica, deszczownia - konkretnie! 21.05.07, 10:24
          Witam ja może troche nie na temat ale chciałam ci powiedzieć , że ostatnie 25
          lat uzytkowałam dobra droga baterie prysznicową była sprawna nie powiem ale jak
          zaczła szwankować to i częsci do niej drogie i szkoda było wyrzucic tak ,że
          patrzałam na to cudo 20 parę lat i miałam dośc łazienka sie zmieniała a toto nie
          wreszcie padła i bez żalu zamieniłam na baterię nie za drogą jak sie znudzi i
          zepsuje to nie bedzie żal wymienić a ta nowa działa bez zarzutu już 4 rok
          wszystko zalezy tez od finansów na jakie możesz sobie pozwolić nie jestem
          zwolenniczka tandety ale widziałam różne baterie i deszczownie i użytkownicy
          tych drogich i tych tanich nie widza róznicy pozdr. :)
          • Gość: Iwona panel prysznicowy IP: *.pekao.com.pl 22.05.07, 10:01
            Najtańszy jaki znalazłam to Rimini firmy ferro za 488zł
            • Gość: barbra Re: panel prysznicowy IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.05.07, 09:41
              Idę sprawdzać tą firmę. Z drugiej strony pomyślałam, że jak nie wykąpię się pod
              tą drogą, to moja "tańsza" będzie mi się podobała :) Pozdrawiam! :)
      • Gość: pleg Re: Deszczownica, deszczownia - konkretnie! IP: *.crowley.pl 17.01.08, 22:47
        To znaczy ze droższe modele mają bardziej skomplikowaną budowę doprowadzania wody do otworków?
        • trypel Re: Deszczownica, deszczownia - konkretnie! 18.01.08, 13:53
          Tak. Również tym sie róznią
          • mam6lat Re: Deszczownica, deszczownia - konkretnie! 04.11.08, 18:42
            a mozesz napisac cos wiecej?
            sama stoje przed wyborem deszczownicy: droga, czy tansza?
            moze ktos z branzy - sprzedawca mógłby powiedziec jakie sa zalety tych
            drozszych, poza pieknym wzornictwem i znanym logo?
    • Gość: koza Re: Deszczownica, deszczownia - konkretnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 13:17
      Ja mam deszczownicę Tres - bardzo OK, ale na baterii bym nie
      oszczędzała i raczej zainwestowała w Grohe. Jeśli zależy Ci na takim
      gotowym zestawie, no to odpada. Ja kupowałam wszystko osobno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka