Dodaj do ulubionych

Przedszkole

01.12.10, 23:46
mam taki mały problem moja córeczka 2,5roku strasznie tęskniła za dziećmi więc postanowiłam posłać ją do przedszkola....ale pochodziła 2tyg bo nie mogłam na to patrzeć dosłownie siłą była ze mnie ściągana, płakała nie chciała chodzić.... więc postanowiłam poczekam jak skończy trzy latka i tak będzie miała 15h za darmo więc może wtedy zaczniemy teraz chodze z nią do przedszkola na messy play i takie inne zajęcia 3razy w tyg i jest ok... więc tak myśle może od września znów spróbujemy z tym przedszkolem ale niewiem gdzie ejst lepiej czy w "childrens centre" czy w "activeplay nursery"?? czy któraś z was ma doświadczenia???
Obserwuj wątek
    • carmita80 Re: Przedszkole 02.12.10, 09:12
      Hm, moje chodzily do przedszkoli od 10-mca zycia, z corka problemow nie bylo, ale syn przez pierwsze 3 tygodnie plakal gdy go zostawialam, potem mu przeszlo, ale gdy mial ok. 3 lat wszystko wrocilo, nie chcial zostawac, trzeba bylo go ze mnie ,,zdzierac,, choc wczesniej tak nie bylo, lubil przedszkole, znal dobrze wszystkich opiekunow. Od wrzesnia majac 3 lata i miesiac poszedl do przedszkola w szkole jego starszej siostry, to samo zachowanie, trzymal moja noge i ubranie, plakal ale tylko kilka sekund bo gdy wychodzilam to przestawal jakby go ktos wylaczyl. Od tygodnia wszystko sie zmienilo, syn biegnie, przytula sie do pan, daje mi i siostrze buziaka i zostaje, nie moge uwierzyc:) Dziec sa rozne i maja rozne okresy, jesli chcesz poczekaj.Pozdrawiam.
      • edytataraszkiewicz Re: Przedszkole 02.12.10, 10:49
        Moj potrzebowal miesiaca,chodzil ze mna przez ten miesiac razem po 3 godziny.Zaczal w tym roku w kwietniu.
        Byla tragedia i ja zaluje ze nie dalam go wczesniej bo przez ten czas nauczylby sie jezyka i wczesniej przystosowal do grupy.
        Szkoda ze zrezygnowaliscie bo i tak przejdziecie pzez to samo niestety.
        Moj dopiero po 2 miesiacach sie przyzwyczail tak powaznie;)

Teraz jak sie budzi to gdy go zapytam dlaczego wstal,mowi: ide do przedszkola!

Ja jestem zadowolona bo wiele sie uczy,spiewa piosenki i jest zadowolony.Dodam,ze maly jest w rodzinie gdzie najmlodsza siostra ma prawie 16 lat i nie mial wiele kontaktow z dziecmi,nie zostawal nigdy z nikim procz nas rodzicow jak rowniez nie mamy wielu znajomych i dla niego to bylo trudne,takie zostanie bez nas w przedszkolu gdzie sa sami obcy i jeszcze nie mowia w jego jezyku.

Teraz jest super:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka