kowalikm 05.06.07, 07:55 Właśnie zakupiłam zlewozmywak narożny kwarcowy - czy ktoś ma zlewozmywak z takiego materiału? Jak się sprawdza? Jak go czyścić i ew. na co uważać? Będę wdzięczna za wszystkie uwagi i sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomo Re: Zlewozmywak kwarcowy IP: *.chello.pl 07.06.07, 08:32 Dużo ludzi ma i nawet o tym nie wie. Zlewozmywaki z tego materiału np. w wykonaniu Teki nazywają się Graniteka. Wielu użytkowników sądzi więc, że ma granitowy. A co do użytkowania to sam chciałbym się czegoś dowiedzieć. Również kupiłem taki zlewozmywak, za dwa tygodnie będzie montowany i wszelkie rady byłyby dla mnie również bardzo pomocne. Według danych producenta wszystko wygląda pięknie, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Zlewozmywak kwarcowy IP: *.centertel.pl 07.06.07, 22:38 dolaczam do pytajacych. mamy od miesiaca chyba najtanszy model teki - universo. albo zlew, albo mnie diabli wezma, jesli sie nie dowiem, czym go czyscic. cokolwiek w zlewie postoi choc chwile - piekny slad zostawia (zlew jest bezowy). z ociekaczem jeszcze wiekszy koszmar, bo bardziej widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grodek Re: Zlewozmywak kwarcowy IP: *.chello.pl 10.06.07, 09:02 W sklepie polecano nam myć zlew zwykłym płynem do mycia naczyń, a w celu usunięcia osadów używania zwykłego octu rozcieńczonego w wodzie (nalać na kilka godzin taki roztwór do zlewu). Jak już napisałem dopiero będę montował ten zlewozmywak, więc osobistych doświadczeń nie mam żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwoniasz Re: Zlewozmywak kwarcowy IP: *.master.pl 12.06.07, 22:00 Polecam pastę Franke do kupienia np. w castoramie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś