plk1 14.07.07, 19:07 Widziałam takie rozwiązanie u swoich znajomych. Bardzo mi sie to spodobało. Planuję zmywarkę, więc dużo zmywać nie będę, a pomyslałam,że zyskam miejsce pod scianą do pracy. Czy takie rozwiązanie się sprawdza? polka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: n! Re: Zlew pod oknem IP: 80.54.118.* 15.07.07, 20:00 tak to idealne rozwiązanie i masz światło przy zlewie. EXTRA!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zlew pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 20:19 na wszystkich amerykańskich filmach zlew jest pod oknem. Bardzo mi się to podoba i myślę, że jest funkcjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi610 Re: Zlew pod oknem 15.07.07, 23:09 Tak ale u nas pod oknem jest kaloryfer. Zabudownie go szafką prowadzi najczęśiej do zaniechanie używnia go w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zlew pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:59 przenieś kaforyfer między dolną a górną szafkę kuchenną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zlew pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 00:04 dodam jeszcze, że skoro prawie wszędzie na świecie zlewy są pod oknem, to dlaczego develroperzy w naszej przecież rynkowej gospodarce uparcie pod oknem montują kaloryfery a nie zlewy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewamac1 Re: Zlew pod oknem IP: *.kepno.mm.pl 16.07.07, 00:23 Ja mając zmywarkę pod oknem montuję nie zlew lecz blat roboczy. Przy zmywarce mało się zmywa, więc blat roboczy będzie miejscem, gdzie będę najczęściej. Miejsce pod oknem jest do tego idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
plk1 Re: Zlew pod oknem 16.07.07, 15:44 Teraz mam bardzo małą kuchnię, i ustawiłam ją od lewej strony lodówka, przy wejściu, mały blat , kuchenka, obok zmywarka, na niej taki drewniany blat z Ikei, obok zlew jednokomorowy i dalej szafka. Prawie nie ma miejsca na nic, żeby pracować w kuchni za każdym razem muszę wyjmować i potem chować malakser, i inne urządzenia. Krajalnicę ledwo wcisnęłam i obok czajnik.( Na ścianie jest przejście do pokoju) Teraz marzy mi się taka kuchnia,żeby było dużo miejsca do pracy, moje córki lubią pomagać w kuchni, ale teraz nie mamy na to warunków. Taki zlew pod oknem wydaje mi się dobrym rozwiązaniem, i cieszę się,że potwierdziliście moje przemyślenia.Poza tym będę miała widok na patio. A tak a propos,mąz chce kuchnię open space, czytałam wiele na ten temat, opinię są różne. My jesteśmy straszliwymi bałaganiarzami, i myslałam, o takiej kuchni, trochę otwartej, ale zamykanej rozsuwanymi drzwiami, ktos mi powiedział,że to droga impreza. Może macie takie kuchnie, albo znacie linki do tak zaaranżowanych kuchni. Pozdrawiam polka Odpowiedz Link Zgłoś
ewaq Re: Zlew pod oknem 16.07.07, 16:39 miałam tak przez 4 lata w "prowizorycznej" kuchni i teraz zamawiając zabudowę wiedziałam, że nigdy więcej na takie rozwiązanie się nie zdecyduję. Może i widno podczas stania przy zlewie, ale... możliwość umycia okna jest żadna, bo nie ma na czym stanąć, na czym się wesprzeć. Naprawdę tragedia, gdy zlew jest dwukomorowy i prawie na całą szerokość okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakadug Re: Zlew pod oknem IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 18:54 Ja właśnie przeprowadzam się z mojej pieknej dużej kouchni do niestety małej blokowei i będę miałą blat roboczy pod oknem. Oświetlenie super, ale w dzień, a wieczorem? Ściana 150 cm, w tym okno, trochę miejsca po obu stronach. Macie jakieś ciekawe propozycje na oświetlenie tego ? Odpowiedz Link Zgłoś