elaskrzyczna Re: Kuchnie RUST 27.04.10, 20:24 Firmy Rust nie znam ale przestrzegam przed firma CHOBOT. Od 3 miesiecy czekam na montaz mebli kuchennych i nie moge sie doczekac. Cały czas przychodza uszkodzone elementy ( błedy w wymiarach, bledy lakiernicze, itp) Nie potrafia nawet prawidłowo zainstalować płyty ceramiczne. Przestrzegam wszytskich przed ta firma bo wspołpraca z takimi ludzmi to porazka. non stop przekładaja terminy montazym nie przyjezdzaja na umowiomy termin i nawet o tym nie informuja. Fatalne wykonczenie i lakierowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: Kuchnie RUST IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 10.05.10, 12:33 Dyskusja rzeczywiście nieraz zeszła na inne tory. Ja ze swojej strony mogę tylko potwierdzić, że Rust to firma godna polecenia. Mam ich kuchnię i byłam bardzo zadowolona z współpracy. Szczególnie z projektantem na wstępnym etapie. Cały poświęcony planowaniu czas poskutkował tym, że sama realizacja przebiegła szybko i 'bezboleśnie' dodatkowo w miłej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaaaaaaaa Re: Kuchnie RUST IP: *.chello.pl 17.05.10, 20:57 Gdyby mnie tylko było stać na kuchnie rust ,to niezastanawiałabym sie nawet minuty . Piękne są , a ja jestem wzrokowcem. Gotowanie w takiej kuchni to musi być czysta przyjemność. W domotece na targówku jest piękna ekspozycja. Niestety musiałam zadwowlić się kuchnią z ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant wnętrz Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 10:03 to ja tez krótko TAKIE MEBLE JAK RUST ZROBI KAZDA FIRMA GŁUPOTY O ,,NAJWYZSZEJ JAKOSCI " MATERIAŁACH TO KIT firmy korzystają z podobnej jakosci materiałów ... a dlaczego ? BO TAKIE SA NA RYNKU I nie ma wyboru ( większego ) lepszy czy gorszy materiał trzeba się niezle nachodzić zeby kupic najgorsze zawiasy czy najgorszą folię na forny czy słaby lakier po prostu SĄ MATERIAŁY OGOLNO DOSTĘPNE I Z TYCH SIĘ KORZYSTA co nie oznacza ze meble robione przez te formy są porównywalnej jakosci WCALE NIE ale ma na to wpływ nie jakosc materiałów a SOLIDNOSC WYKORZYSTANIA ICH W PRODUKCJI o jakosci mebla decyduje pilarz - jak potnie materiał lakiernik jak polakieruje projektant jak zaprojektuje mebel A NIE SAME Z SIEBIE ,,WYSOKIEJ JAKOSCI MATERIAŁY "!!!!!!!!!!!!!!!!! WNIOSEK ? takie meble zrobi większośc firm - to zadne cuda wazne aby zadać sobie tyle samo trudu aby poszukac solidnej firmy co zadacie sobie trudu w narzekaniach i dochodzeniu swoich prawa w przypadku kiedy nie bedciecie chcieli poszukac solidnej i rzetelnej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mebel Rust Re: Kuchnie RUST IP: 217.97.165.* 18.05.10, 13:56 Witam W naszym przekonaniu wprowadza Pan w błąd wiele osób, dlatego prosimy o podanie nr. telefonu drogą elektroniczną (e- mail:sekretariat@rust.pl) aby wyjaśnić tą sytuację. Jeśli to możliwe prosimy o kontakt do dnia 25.05.2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant wnętrz Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 15:57 pewnie po raz setny ale powtórze o jakości mebli nie decyduje jakośc zastosowanych materiałów no bo czym rózni się płyta ze szczecinka od płyty grajewskiej ? poza dekorami i wymiarami ? mozna mówić która jest lepsza a która gorsza ? o jakosci połki czy boku szafki wykonanej z tej płyty decyduje PILARZ , I GOŚC PRACUJĄCY NA OKLEINIARCE I TYLKO TO czy zawias Bluma zamontowany w szafce RUSTA bedzie lepszy od zawiasu Bluma zamontowanego w meblach wolsztyna ? a z jakiej racji ? czy pcv rechaua w meblach rusta jest lepszy od pcv rechaua w meblach szynaki ? jest na to dowód ? czy ramki aluminiowe w waszych meblach są lepsze niz w innych meblach ? bo co ? zobal robi dla was inaczej ? wiec czas przyjsc po rozum do głowy i przestac sciemniać O JAKOSCI MEBLI DECYDUJE WYŁĄCZNIE S T A R A N N O Ś Ć W Y K O N A N I A ANI MATERIAŁY , ANI MASZYNY a człowiek !!!!!!!!!!!!! który te mebel robi maszyny mogą pomóc ale nie zastąpią dobrego fachowca wiertarka Festoola napędzana powietrzem nie bedzie wiercić lepiej niz zwykła z OBI za 90 zł moze być trwalsza , mniej awaryjna ale i tak wywierci otwór fachowiec oczywiscie bedzie korzystał z profesjonalnego sprzetu ale wyłacznie dlatego zeby sobie pomóc a nie dlatego ze lepsze mebel z tego powodu zrbi piła z podcinakiem lepiej potnie ( bez wyrywania ) ale to inna sprawa , mozna to w iny sposób poprawić ale wcale nie musi być piła panelowa moze zrobi wiecej , bez wysiłku ale czy lepijej ? lepsze meble się dzieki temu staną ? nie wiec zamiast starać się wpływac na opinie innych to moze warto zadbać o jakośc i starannośc oraz o lepszą pracę sprzedawcó i montazystów wspołpracujących z wami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daffodil Re: Kuchnie RUST IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.05.10, 20:48 Tym sposobem czytamy kolejny piękny elaborat pana projektanta na temat tego jak wygląda rynek. Zastanawiające jest dlaczego nie niesie swojej misji uświadamiania klientów na temat tego jaki jest RYNEK w innych branżach. Dlaczego nie namawia nas do kupowania tańszych chipsów z biedronki - bo też są produkowane przez markowych producentów tylko pod inną marką. albo dlaczego nie gloryfikuje wyższości napojów typu polo cocta nad Pepsi, bo przecież mają te same składniki? Zastanawiające nieprawdaż? Choć nie, wycofuje się nie ma się nad czym zastanawiać. Dla każdej myślącej osoby wszystko jest jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant wnętrz Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 21:50 Pan Projektant nie namawia do kupowania ,,tanszych " a jedynie nie zgadza się z opinią ze robienie bez pojęcia jest lepsze a brakiem pojęcia sa opinie ze ktoś stosuje ,,jedynie materiały z wysokiej połki " podczas kiedy inni stosują TE SAME materiały a opinie klientów NIEZADOWOLONYCH swiadczą o tym ze jak ktoś pieprzy robote to i spieprzy nawet materiały z wysokiej połki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daffodil Re: Kuchnie RUST IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.05.10, 22:33 Świadome kupowanie uważam za słuszne, z jedną uwagą. Nie jest możliwe, by wszyscy wiedzieli wszystko (lub odpowiednio wiele) o produktach, procesie prod, materiałach itp. by kupować: rozsądnie, racjonalnie, świadomie. Od wieków wiadomo, że człowiek na rynku zachowuje się irracjonalnie i upraszcza sobie podejmowanie decyzji, bo po prostu nie przyjmie tak wielkich ilości informacji i ich nie przetworzy. Ale dlaczego za ten proces oskarżać Mebel RUST i przysłowiowych wszyskich świętych. Taka przypadłość ma swoją nazwę. Decyzję co do zakupu najlepiej zostawić samym klientom, w końcu i tak zrobią co uznają za słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaw Re: ,,gupio godos " koleś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 20:59 Czy uważa Pan, że udziela rzetelnej informacji wypowiadając się na temat firmy, której oferty Pan nie zna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant wnętrz Re: ,,gupio godos " koleś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 17:44 skąd załozenie ze nie znam ? a wystarcza przeczytać co piszę WYPOWIADAM SIĘ ODNOSNIE PIERDÓŁ KTÓRE WYPISUJĄ SPMERZY PODŁACZAJACY SIE POD RUSTA np : odnosnie ,,wysokiej jakosci materiłów " opisywałem i wystarcza przeczytac ze zrozumieniem zadałm pytanie : ,, o jakie to wysokie materiały chodzi które dla innych sa za wysokie " i co ? nie wiemy dalej o co im chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kojolex Re: Kuchnie RUST 25.05.10, 11:04 Kuchnie jak kuchnie, ale najbardziej rozbawił mnie ten motyw z szefem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Kuchnie RUST IP: 94.254.192.* 06.07.10, 19:30 Witajcie, poszukuję informacji na temat aktualnej promocji na meble do kuchni z Rust. Na stronie internetowej jest tylko krótka wzmianka, że bez vat-u. Czy wiecie może coś więcej? Niestety, do salonu mam trochę kilometrów i musiałabym wziąć wolne w pracy, aby się wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 19:24 Jaga, a w jakiej firmie Ty zamówiłaś meble? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Kuchnie RUST IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 23:37 Natomiast ja dzisiaj byłem w Katowicach w Rust'cie i niestety muszę chyba przychylić się do opinii negatywnych nt. personelu. Dopadła mnie osoba, która nigdy nie powinna zajmować się sprzedażą. Nie potrafiła określić co sprzedają i czym się różnią poszczególne serie mebli, a co za tym idzie zupełnie nie mogliśmy dojść do porozumienia jaka kuchnia będzie właściwa dla nas. W końcu nie wytrzymałem musiałem sam nijako dochodzić co RUST może nam zaproponować. Natomiast nie potrafię zrozumieć dlaczego ta firma nakłania klientów do wpłaty 1000zł za wykonanie projektu, podczas gdy my potrzebujemy poznać szacunkowy koszt tych kilku pozbijanych desek w okleinie na podstawie wymiarów kuchni oraz schematu mebli???!!! Powiedziałem tej "uprzejmej" Pani, że to tak jakbym poszedł do salonu Mercedesa i sprzedawca kazał mi wpłacić 5000 zł za to, że on określi końcową cenę, na podstawie tego jakie wyposażenie dodatkowe znajdzie się w samochodzie, który zamierzam kupić. Coś tu chyba nie tak...za 1000 zł można kupić projekt domu, a to jednak wydaje się być trochę bardziej skomplikowane od płyt pilśniowych w jednym pomieszczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant wnętrz nikt nikogo nie zmusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 13:04 nikt nikogo nie zmusza do zrobienia projektu za 1000zł kazdy klient ma prawo do zrobienia sam sobie projektu i na tej podstawie KAZDA firma wykona wycenę mebli tyle ze ma to byc projekt a nie opowiadanie dyrdymałów jak klient sobie coś wyobraza jak sie chce cos za darmo to zgodnie z reklama NALEZY SOBIE TO ZROBIC SAMEMU i tylko wtedy mamy cos darmo projektant zyje z tego co robi czyli z projektowania jesli klient nie chce projektu to robi go sobie sam tyle ze wtedy ponosi ryzyko tez SAM do kazdej firmy mozna się zgłosić z własnym projektem , zamówic meble według tego projektu i sobie samemu zmontować to ze firmy zatrudnija projektantów to wyłacznie jest na korzysc klienta i moze czas to zrozumieć skoro firma odlicza koszty wydane na projekt to w efekcie jest on gratis czy na wstępie wezmie 300zł czy 1000zł to i tak odliczy je od ceny koncowej tyle ze w ten sposób eliminuje się wstepnie SZWĘDAKÓW którzy łażą po punktach i wszedzie chcą projekt za darmola a porzeciez wystarczy zrobic go raz nawet samemu i łazic wtedy do usra..... śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 17:22 Potwierdzam, obsługa w nowym salonie w Katowicach okropna. Całkowita ignorancja w stosunku do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kuchnie RUST IP: *.146.174.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.11, 18:38 Mogę wiedzieć czym wspomniana ignorancja się objawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Kuchnie RUST IP: 94.75.112.* 25.09.11, 20:35 Przeczytaj poniższe posty lub idz do Rust'u zapłać za projekt a dowisz się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZADZIWIONA Re: większej głupoty ni esłyszałem IP: *.centertel.pl 15.09.10, 17:26 NIE MÓGŁ PAN OTRZYMAC CENNIKA Z MEBEL-RUST,PONIEWAŻ TA FIRMA NIE MA JAKO TAKIEGO CENNIKA NA MEBLE-"CENNIK" DLA RUST TO TYLKO ROZMIAR SZAFKI I PUNKTY-KAZDY ZESTAW SZAFEK JEST INDYWIDUALNIE WYCENIANY I WYLICZANY!!I NA PEWNO NIE PRZY KLIENCIE TYLKO JAK JUZ JEST WSTEPNY PROJEKT-RUST BAZUJE TYLKO NA ZAWIASACH I DODATKACH BLUMA!!!ZADNEGO INNEGO BADZIEWIA! RUST MA ZASTRZEZONY JEDEN FORNIR-I JEST OD NA PRAWDE WYJATKOWY :) DLA MODELU PHILADELPHIA-IDZ ZOBACZ I DOTKNIJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kuchnie RUST IP: *.gwsp.edu.pl 31.01.11, 16:40 Bardzo arogancka obsługa! Cos okropnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: Kuchnie RUST IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.11, 22:57 Zamówiłem kuchnię w salonie Wrocław. Wybrałem Rust bo po wcześniejszych doświadczeniach z wykonawcami myślałem, że jeśli wybiorę najdroższe studio kuchenne w mieście to i efekt końcowy będzie adekwatny do ceny. Koszt kuchni - 170tys. zł. (sto siedemdziesiąt tysięcy złotych). Połowa z tego to urządzenia AGD - Miele. Oczywiście wpłacić musiałem całość przed montażem. I tu się zaczęło. :( Kuchnia zamontowana na szybko, niedokładnie i niedbale. Na moje uwagi, że blat wystaje tu i tam (niewiele 0.5cm ale to widać gołym okiem!) usłyszałem od montażysty, że może mi to wyrównać masą uszczelniającą! Żenada! Za 170tys. zł można iść do pobliskiego salonu np. Audi/BMW i zamówić całkiem nieźle wypasione auto. Wyobraźcie sobie sytuację, kiedy wpłacacie całą kwotę, czekacie 2 miesiące na auto, a przy odbiorze okazuje się, że drzwi, maska i inne elementy odstają tu i tam na 0.5cm. Ciekaw jestem czy Rust przyjąłby tłumaczenie sprzedawcy, że „to się wyrówna masą uszczelniającą i nie będzie tego widać... Z naprawą przepycham się z Rustem już drugi miesiąc. Dwa dni temu zdemontowali kuchnię. Przy okazji narobili takiego bajzlu, że po prostu się załamałem. Zdemontowane i nie zabezpieczone urządzenia zostawili porozrzucane po kuchni i salonie. W związku z tym zlew za 5tys. zł! już jest porysowany. A montażyści? Aby zniwelować wystające elementy mebli zażyczyli sobie aby wykuć w tych miejscach ścianę to "poupycha się to co jest za długie". Meble Rust - NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 23:47 Nie żal mi Ciebie, czytałeś chociaż opinie o tej firmie? Po drugie kto żada załpłaty za usługę przed jej wykonaniem? - chyba nie myszę mówić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ura(d)towana Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 08:58 Mialam wlasnie zamawiac meble w tej firmie, na szczescie przeczytalam Twoj post, nie mam zamiaru przechodzic gehenny za wlasne, nie male z reszta, pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Rust Re: Kuchnie RUST IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.11, 16:05 Proszę już poszukać pomocy prawnej, bo nie ma co liczyć na szczęśliwe zakończenie. Moją kuchnię montowano 4 miesiące z podobnym efektem. Chętnie udostepnię szczegóły np. korespondencję z firmą w momencie gdy okazało się, że popełniono szereg błedów począwszy od projektu (sporządzonego przez nie mającą pojęcia o projektowaniu panią, tytułującą się "architektem Rust") skończywszy na montażu. Juz wiem skąd w umowie ten "właściwy sąd w Częstochowie", reprezentujac taką jakość(?) i mając tylu niezadowolonych klientów w całej Polsce nie sposób byłoby zdażyc na wszystkie rozprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna D. Re: Kuchnie RUST IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 10:58 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Przeczytałam tylko niektóre z opinii, ale najbardziej mnie zainteresowały wypowiedzi pani Marty K., która korzystała z usług salonu w Krakowie, i projektantem był p.Albert K. U mnie jest dokładnie taka sama sytuacja. Zakupilismy meble do ANEKSU KUCHENNEGO !!!! za 42 tys. i bez sprzetu AGD. Przed projektem zaznaczylismy iż chcemy wydać na meble około 30 tysiecy ewentulanie 40 tyś ze sprzetem. No i to był nasz pierwszy i najważniejszy błąd, podpsanie umowy, ale kto mógł się spodziewać iż prawdopodobie projektanci maja % od ceny sprzedaży mebli..... i zacznie się naciąganie na różne dodatkowe koszty. Podpisanie umowy w grudniu do dnia dzisiejszego kuchnia nie jest zakończona, nie mówiąc juz o fatalnych błedach i różnicach miedzy wykonaniem a projektem, o naciąganiu na dodatkowe koszty, po 1,5 miesiacu projektant przypomniał sobie ze musiamy zapłacic jeszcze za syfon do zlewu, barek został wyceniony na 12 tysiecy -oczywiscie zrezygnowalismy, monter który montował blat i miał byc również wykonawca barku, przy montazu zapytalismy dlaczego jest taki drogi ten barek, okazało sie ze projektant źle rozrysował koncepcję barku, a tak naprawde powinien kosztowac 5 tysiecy. Przez trzy miesiące nikt z firmy nie kontaktował sie z nami w sparwie dokończenia kuchni, dopiero po wysłaniu pisma i poinformowaniu o skierowaniu sprawy do sadu, telefon otrzymalismy na drugi dzień i za dwa tygodnie pojawili sie monterzy, ale oczywiscie montaz nie zakończył sie, bo o 1,2cm został źle wyciety otwór na gniazdko w szkle na ścianę. Z doświadczenia z tą firma nastawiam się iż czekaja nas kolejne trzy miesiace oczekiwań, następnie wysłanie przez nas pisma, lub najlepiej od razu skierowanie sprawy do sądu, a z tego co pytałam adwokata sprawa jest tak oczywista, i tak na naszą korzyść, że bez problemu to wygramy. Na szczęscie nie mamy daleko do Częstochowy. Ja cięzko pracuje na każdy grosz więc na pewno tej sprawy nie odpuszczę. Co do jakosci mebli, no cóż gdyby jakośc obsługi i kompetencje pracowników szczególnie w biurach projektowych była na takim samym etapie, spokojnie mogłabym tą firmę polecić, ale niestety tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi stolarz Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 12:14 ja do kuchni za 170tysi dorzuczm mercedesa gratis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Kuchnie RUST Ludzie, uwazajcie! IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 00:39 Witam forumowiczów, Wydawało mi się, że z firmą RUST mam niewiele wspólnego, do momentu, kiedy przyszedł do mnie, list w którym powiadomiono mnie o tym, że muszę zapłacić prawie 15 tys. złotych za zerwanie WSTĘPNEJ umowy. Wstępna umowa polegała na tym, że zapłaciłam 500 złotych za zrobienie wizualizacji. Wizualizacja nie spodobała mi się, więc zerwałam z firmą kontakt. Żyłam sobie spokojnie, aż MEBEL RUST wysłał mi powiadomienie, że jestem im winna 15 tys. i żebym wpłaciła pieniądze w przeciągu 7 dni, bo inaczej sprawa trafi do sądu, co narazi mnie na jeszcze większe koszta. Dostali pieniądze za wizualizacje i nie mam pojęcia, czego chcą więcej. Oczywiście nic, nie dostaną, będziemy się sądzić i nie pójdzie im ze mną tak łatwo. ALE PISZĘ TEN POST KU PRZESTRODZE, FORUMOWICZE OD TAKICH NACIĄGACZY UCIEKAĆ GDZIE PIEPRZ ROŚNIE! P.S Jestem ciekawa, czy takich osób jak ja jest więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyrust Re: Kuchnie RUST Ludzie, uwazajcie! IP: *.play-internet.pl 24.11.11, 20:02 Podpisuje sie pod zdaniem :"Rust ludzie uważajcie" Do dnia dzisiejszego pluję sobie w twarz ze przed podpisaniem umowy nie weszłam na to forum, bo te negatywne opinie o tej firmie i o pracownikach są w 100% prawdą. Chcecie się wiele miesięcy użerac, i walczyc o coś za co zapłaciliście to polecam Rusta. Nie potrafię tego zrozumieć jak tak duża, znana marka stosuje takie praktyki wobec swoich klientów, oszukują, naciągają, po prostu horror.... Jakośc w tym momencie nie ma już znaczenia, bo wiele miesiecy nerwów, walki o swoje nic nie zrekompensuje. Ba nawet firma nie ma zamiaru tego zrekompensowac, i dodam ze meble są wykonane niezgodnie z projektem. To jest po prostu masakra. Ludzie jezeli jest was więcej walczących z tą firma o cos co wam się należy, może wspólnie coś da się zrobić, piszcie!!!!! zróbmy coś z tym !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KInga Re: Kuchnie RUST Ludzie, uwazajcie! IP: *.range109-157.btcentralplus.com 07.02.12, 18:34 Lżej mi na sercu, widząc, że nie jestem jedyną ofiarą firmy Rust. Partacze i złodzieje w jednym! Poza pięknymi meblami i wysokimi cenami (na które niestety się skusiłam) nie mają nic do zaoferowania. Przeklinam dzień, w którym przekroczyłam próg ich salonu w Swarzedzu. Pan „projektant”, Maciej Baranowski pozbawiony jakiegokolwiek talentu i smaku, pracował ze mną prawie rok starając się zaprojektować maleńką kuchnię. Przez cały ten czas wyszukiwał problemy i wszystkie moje pomysły były problemem dla niego. W rezultacie kuchnia – zaprojektowana przeze mnie, amatora kuchennego, ale wiedzącego, co chce- została zamontowana niestety przez grupę partaczy. Pomijając fakt, że nie trzymali się projektu, kuchnia ta ma tyle wad, że nie sposób jej użytkować. Niestety firmy już to nie interesuje; wszelkie usterki- jak twierdzą- mogą być usunięte odpłatnie. Nie sposób nie wspomnieć, że kuchnia posiada 2- letnią gwarancję, a wady nie są usterkami technicznymi, tylko błędem montażowym. Wydział konsumenta monitorował w mojej sprawie, ale też bez żadnego skutku. Firma, tj. pan Ryszard Kwarciński wciąż obstaje przy swoim ; za wszystko muszę zapłacić. Jestem załamana, ale będę się z nimi sądować. Każdego, kto chce kupic kuchnie, ostrzegam: nie wchodzcie do salonu mebli Rust!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kuchnie RUST Ludzie, uwazajcie! IP: *.146.162.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.12, 00:24 Kinga, możesz napisać jakie to usterki i dlaczego salon może je usunąć tylko odpłatnie? Jeśli usterki są z ich winy to bez dwóch zdań powinni je usunąć. Generalnie wygląda to tak jakby salon ocenił, że usterki powstały z Twojej winy i dlatego też serwis jest odpłatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Kuchnie RUST Ludzie, uwazajcie! IP: *.range109-157.btcentralplus.com 07.02.12, 18:37 solidaryzuje się z powyższą wypowiedzią użytkownika "antyrust". Dokładnie wiem, co czuje, bo czuje to samo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: Kuchnie RUST IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.11, 16:01 firma to jedno wielkie dziadostwo! zrobili wiekszosc rzeczy nie tak jak trzeba, sama pani projektant pomylila sciany i szafka nie weszla, obiecano szybka korekte jednak wiekszosc kwoty zostalo juz zaplacone, totez brak jakiejkolwiek inicjatywy ze strony firmy, nie odbieraja telefonow tlumaczac sie brakiem czasu czy tym ze w dany dzien nie pracuja ( szybki przyklad, oddzwonili w dokladnie 2 minuty po rozmowie i skardze u kierownika firmy ) naprawde nie polecam! a pani projektant Dorota ( nie chce nazwiskami sypac ) naprawde chyba zdawala mature kiedy to matematyka nei byla obowiazkowa, idealny przyklad firmy ktora robi wszystko na odwal sie, bierze pieniadze i tyle ich widzieli. WIELKI ALE TO WIELKI MINUS! NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Kuchnie RUST IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.12.11, 00:08 Jestem po kilku miesiącach pracy z projektantami ze sporym doświadczeniem w projektach i realizacjach (hotele, sklepy, restauracje, domy , apartamenty, meble) - wysoka półka. Z uwagi na nietypowy apartament który urządzam, większość mebli będzie robionych przez stolarzy. Aby mieć punkt odniesienia do cen, odwiedziłem dziś salon RUST przy Braniborskiej we Wrocławiu z pytaniem o koszt kuchni mając przy sobie wizualizację fotorealistyczną i szkic z wymiarami o który poprosiłem w fazie projektu funkcjonalnego pod kątem hydraulików (projekt wykonawczy właśnie powstaje). Tym doświadczeniem chciałem się podzielić, ponieważ dowiedziałem się że: - Ludzie przychodzą tutaj z takimi projektami od domowych amatorów i ja (sprzedawca) od razu widzę że się nie znają bo ja patrzę z punktu widzenia inżyniera... (nie dopytałem jakiej specjalności). - CORIAN jest do niczego - plastik nic nie wart i jak tacy przychodzą co chcą blat z jednego kawałka to z daleka widać, że się nie znają - RUST to jest najlepsza firma bo robiła meble dla króla cyganów i Kukiza (ciekawe czy wiedzą, że stali się twarzami firmy - dla mnie dość dyskusyjnymi) - ceny przypadkiem nie należy porównywać z innymi firmami bo te inne firmy to dno. RUST inwestuje w sprzęt (tylko czemu ja mam za to płacić?). - Jak porównywać RUST ze stolarzami to jest śmiech na sali - który ze stolarzy umie zrobić coś takiego? (tutaj sprzedawca demonstruje szafkę z systemem elektrycznym sterowanym na pilota). Nieśmiało odrzekłem, że pewnie każdy kto stosuje system PEKA, BLUM bo to nie kwestia stolarza ale samego systemu. Pan orzekł że wie wszystko o stolarzach bo 3/4 jego rodziny to stolarze i on już wie jak w szopie w wolnej chwili lakierują natryskiem (i sprawdza sie ze z rodziną to najlepiej na zdjęciu) - Aventos to tylko taki system co drzwiczki łamią się w połowie. Inne sposoby otwierania szafek górnych w BLUM to już nie Aventos. Koszt: 3*3 szuflady, magic corner, szafla pod zlew, zabudowa zmywarki i 6*szafka górna 15 000. Niestety nie poznałem szczegółów bo zadzwonił telefon i sprzedawca w pełni zajął się rozmówczynią Gorąco polecam - do teraz nie mogę się otrząsnąć po spotkaniu z niedowierzaniem wspominając wypowiadane przez sprzedawcę mądrości. No i ten król cygański :) pozdrowienia, niedoszły klient RUST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kuchnie RUST IP: *.181.197.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.11, 09:26 Człowieku, ale ubarwiasz tą historię. Może i sprzedawca powiedział kilka "ciekawostek", ale Twój przerysowany odbiór tego i przelanie na forum świadczy, że jesteś niedowartościowany, lub jesteś konkurencji lub też niezrównoważony.... Swoją drogą jak już wybierzesz tego stolarza, co niby zrobi meble takie jak RUST podaj namiary na forum. Sprawdzimy jaki ma park maszynowy i jaki jest super. Swoją drogą masz dosyć sporą wiedzę na temat systemów różnych marek więc albo jest z konkurencji albo też łazisz po studiach i zawracasz ludziom głowę po czym się mądrzysz na forach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Klient idealny IP: *.ists.pl 28.12.11, 10:26 to taki któremu każdą ciemnotę można wcisnąc. Bo jak już cokolwiek wie to albo nawiedzony albo konkurencja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient idealny Re: Klient idealny IP: *.147.126.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.11, 16:27 to taki, który chodzi po sklepach, a zaraz później po forach i bardzo obrazowo przestawia jakie to łamagi go obsługiwały.... Dla mnie to nie jest normalny przypadek kiedy facet nie ma zamiaru kupić mebla, a idzie do danej firmy tylko dla upewnienia się w ofercie, którą już de facto zakceptował gdzie indziej. Po czym wchodzi na forum i przedstawia forumowiczom karykaturalnie osobę, która go obsługiwała. Wg mnie forum służy do fachowej i rzeczowej pomocy, a nie do robienia sobie z kogoś jaj..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesar Re: Klient idealny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.11, 02:09 taki facet to marzenie dla dobrego sprzedawcy mającego za plecami potęgę markowych mebli w cenie zakładów stolarskich o ile oczywiście reklama nie mija się z prawdą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesar Re: Kuchnie RUST IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.11, 01:57 :) oczywiście - mając kilka minut czasu postanowiłem zadać grad pytań które naprowadzą sprzedawcę na tyle zdumiewających wypowiedzi by się dowartościować. Powodem odwiedzenia RUSTa była reklama w jednym z czasopism gdzie grupa RUST pozycjonowała siebie jako cenową alternatywę dla zakładów stolarskich. RUST podobno proponuje niższe ceny. Soro sami stawiają siebie obok stolarzy to skąd to oburzenie? Nie wydaje mi się by znajomość kilku sposobów podniesienia frontu oznaczała sporą wiedzę zwłaszcza w salonach specjalizujących się w kuchni. Jeśli wybór padnie na zakład stolarski to być może podzielę się wrażeniami choć mam nadzieję że nie będzie o czym pisać. Zamówię - ktoś zrobi i po temacie. Za to będzie miło gdy ktoś porównując parki maszynowe poczuje się lepiej, skoro o dowartościowaniu mowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kuchnie RUST IP: *.146.97.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.12.11, 18:10 Nie ma jak to robić sobie anonimowo jaja z kogoś kto jest określony z nazwy i miejsca..... Mam taką propozycję: podaj swoje nazwisko, imię i swoją profesję. Nie zapomnij o służbowym mailu i telefonie. Podpytamy anonimowo o to i o tamto, a później będziemy jeździć po Tobie na forach jak po łysej kobyle..... Może i chłopak był trochę nierozgarnięty, a może Ty ubarwiłeś całą historię, a może jeszcze prawda leży po środku. Prawdy tej nie znamy, ale za to wiemy, że poziomu to Ci troszkę brakuje..... Nie rozumiem po co ktoś groteskowo opisuje na forum, że był w salonie określonej marki i tam mu powiedziano, że firma ta robiła meble dla króla Cyganów. Chyba nie wiesz do czego służą takie fora bo na pewno nie do prześmiewczego opisywania sytuacji i ludzi, z którymi miał do czynienia na dzisjejszych zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kuchnie RUST IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.12, 14:40 ja widze ze nasz gosc lub goscianka- bo to podobno kobitka jest-pracuje w dziale PR rusta. Jak tylko pojawi sie wpis krytyczny ( sporo tego ) od klientow mozna byc pewnym ze nasza dziela goscianka bedzie atakowala:)). . . taka robota , trzeba to uszanowac i ignorować..:))ale czasami jest przynajmiej wesoło!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaw Re: Kuchnie RUST IP: *.108.155.10.wlantech.pl 02.01.12, 23:39 Trochę to było płytkie. Ja sam jestem osobą, która wydając określoną kasę na coś lubi zorientować się w danej dziedzinie, czyli np w kuchniach. Prasa branżowa jest dość bogata, internet jeszcze bardziej, o informację jest nietrudno, więc znajomość firmy Blum i ich systemów, to nic szczególnego. A nie, że zaraz konkurencja albo jakiś łazik salonowy, trochę więcej szacunku dla potencjalnych klientów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommek Re: Kuchnie RUST IP: *.net.e-net24.pl 01.03.12, 16:57 Z jednej strony faktem jest iz w necie znajdzie sie sporo wiadomosci z drugiej jednak trzeba wiedziec czego sie szuka i na co zwracac uwage. Net to przestrzen w ktorej klebi sie od sciemniaczy nagabywaczy i domniemanych fachowcow komu tutaj wierzyc kiedy kazdy swoje chwali ??? Dla mnie wyznacznikiem w takich sprawach jest jednak ...MARKA i to nie jakakolwiek tylko taka ktora jest uznana. Firmy ktore zaistnialy z racji nato iz wywalaja kase na marketing tez nie sa dla mnie autorytetem. lata tradycji i doswiadczen to punkty ktore sie dla mnie licza i niekoniecznie piekne zdjecia w kazdej gazecie a pod pokrywka dziadostwo.... tyle na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca haecker Re: Kuchnie RUST IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.12, 23:26 hech sie usmialem :-) najdrozsza kuchnie sprzedalem facetowi ktory przyszedl do mnie w czapce z daszkiem , sprany t/shirt sandaly, krotkie spodenki i reklamowka z biedronki = utarg 197000,00 zl....... u srusta nikt z nim nie chcial rozmawiac :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolona Re: Kuchnie RUST IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 08:57 Poziom obsługi w firmie Rust jest dokładnie na poziomie wypowiedzi pracowników na tym forum. Od razu widać który post jest pracownika. Fora są po to aby dzielić się swoimi opiniami, doświadczeniami, a że z tą firmą są doświadczenia fatalne (przekonałam sie na sobie) to do kogo macie drodzy pracownicy pretensje, do ludzi którzy piszą prawdę, ale zamiast coś zmienić w stosunku do klienta, lepiej przyjąć wersje że wszyscy są z konkurencji i każdy uwziął sie na biednego Rusta. Ja gdybym wczesniej odwiedziła to forum, trzy razy dokładnie zastanowiłabym sie czy wejść do salonu Rusta, niestety jest już po fakcie. O mojej kuchni mogę tylko powiedzieć tyle: WIELE MIESIĘCY NERWÓW, UŻERANIA SIĘ, PROSZENIA SIE O TO ZA CO ZOSTAŁO ZAPŁACONE, A KUCHNIA JAK KUCHNIA. NIE POLECAM ZE SZCZEREGO SERCA TEJ FIRMY !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepracownik RUSTA Re: Kuchnie RUST IP: *.31.22.91.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.04.12, 21:00 Czy Pani post dotyczy tego, że protestuje Pani przeciw pracownikom RUST'a, którzy rzekomo udzielają się na forum czy chciałaby Pani poinformować czutających o swojej źle wykonanej kuchni? Jeśli o kuchni to prosimy o szczegoły tzn. co się dokładnie stało, kto zawinił i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kuchnie RUST IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.12, 15:12 troche to dziwne ze szukałeś namiarów na salon rust przez forum aby dokupic wkłady do szuflad ... to nie prosciej bylo kupić je tam gdzie kupiłes meble?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loll Re: Kuchnie RUST IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.12, 21:10 niemieckich produktow, rozwiazan, technologii czy konceptow nie trzeba chwalic wszyscy wiedza ze sa najlepsze.......a moze ktos przy zdrowych zmyslach wolalby poloneza zamiast mercedesa czy audi albo wybralby przejazd PKP zamiast DB, niektore polskie garaze chwala sie ze maja w polsce poskladane niemieckie czesci poczawszy od plyt poprzez lakier, zawiasy, prowadnice itd itp, bycmoze... ale sa to elementy ktorych niemcy uzywali 15 - 20 lat temu a teraz sprzedaja je na wschod od odry w milionach sztuk sami uzywaja produktow 2- 3 generacje bardziej zaawansowanych a tych garazowcy z tych malutkich i tych wieeeelkich garazy nie maja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kuchnie RUST IP: *.30.78.52.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 11:38 Pisałaś chwalebnie czy groteskowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kuchnie RUST IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 14:08 A masz wątpliwosci ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kuchnie RUST IP: *.205.13.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 14:16 Andrzejku, w Tobie nadzieja.... Wyjaśnij mi, please. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loll Re: Kuchnie RUST IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.12, 00:04 jak juz pisalem nikt przy zdrowych zmyslach nie wybierze dziadostwa .... jakosc reklamuje sie sama i wkoncu zwycieza nie trzeba tutaj wywalac milionow na zdjecia na kazdej goownianej okladce i pozycjonowanie w necie... ci ktorzy raz zakosztowali jakosci maja porownanie, wiedza o czym pisze i nie dadza sie oglupic drogim bezsensownym marketingiem ktory nie wplywa na poprawe jakosci, ta reklama to tylko sciema i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kuchnie RUST IP: *.30.0.179.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.12, 08:23 Służnie zauważyłeś, że forum jest dla ludzi szukających fachowych opinii. Czyli nie jest dla osób takich jak Wy - osób, które podszywają się pod zadowolonych klientów. Atakuję przede wszystkim spamerów tacy jak Wy. Jesteście dla mnie poprostu oszustami. Jedna sprawa, że oszukujecie konsumentów, a druga to, że etyka prowadzenia biznesu i zdrowej konkurencji dla Was nie istnieje. Inna grupą, którą jak twierdzisz atakuję to "oszołomieni" klienci, którzy traktują forum jak śmietnik (podobnie jak Wy) i w zwiąku choćby z drobną usterką, której dopuścił się producent będą rozpisywać na forach niestworzone rzeczy jakby tą usterką im ktoś skrzywdził najbliższego członka rodziny. Poza tym czytaj uważnie i sprawdź moje posty w których staram się racjonalnie odpowiadać potrzebującym. Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Re: Kuchnie RUST 02.07.12, 17:15 3 miesiące temu została zamontowana moja kuchni firmy RUST. I o ile do momentu obsługi przez pania projektantkę bylam bardzo zadowolona to od chwili montażu mam ochotę iść do sądu.Oto moje problemy z firmą: 1. Dramatycznie długi czas na kontak kogoś z logistyki i umówienie terminu montazu ( czekalismy na termin ponad 3 tyggodnie a potem jeszcze 2 tygodnie na montaz) 2. Gdy ekipa przyjechała, okazało się, że część górnych szafek z zabudowy jest za duża, częsć frontów zamiast być czarne są białe ( kuchni jest w kolorze czarno białym),szafki zostały krzywo ustawione przy ścianie (z 5 cm przesunięciem), o części maskownic w ogóle zapomniano. 3. mikrofalę zamontowano w miejscu parownika a parownik w miejscu mikrofali 4. na wymiane uszkodzonego frontu czelaismy 2 miesiace! 5. Pojemnik na płyn został zaprojektowany w miejscu łaczenia szafek- nie było mozliwości przesunięcia ze względu na baterię. Zgłosilismy sprawę i znów czekalismy 3-4 tygodnie na powrót ekipy i dokończeie kuchni ale część elementów znów przyjechała w złych wymiarach i znów trzebabylo je zabierac. Gdy po wielu tygodniach kuchnia została szczęśliwie skomletowana ale okazało się, że fronty sa porysowane. i po raz kolejny zgłosilismy reklamację dn 28 kwietnia. Sprawa została przekazana p. Irkowi Skibie, który to notorycznie nie odbierał telefonu, badź odbierał i miał oddzwaniac po czym zapadal sie pod ziemię. Na maile równiez nie dostawalismy odpowiedzi. W końcu łaskawie zostalismy poinformowani, ze nie ma ekipy, która może do nas przyjechać. Mąż się zdenerwował i jakoś ekipa się znalazła. Przyjechali doppiero w środę 27 czerwca.Przyjechali zupełnie nie poinformowani o zakresie reklamacji i na miejscu próbowali się kontaktować z panem Irkiem. część elementów zabrali a część zostawili. Generalnie nasza przepychanka trwa już 3 miesiące a kuchnia nadal ma wady. Dodam, że za tą kuchnie zapłacilismy kolosalne pieniadze. Tak więc zdecydowanie odradzam! Jak już ktoś kilka razy wspomniał, jest dobrze, póki nie wezmą kasy. Potem same problemy! W naszym przypadku jeśli sprawa nie zostanie finalnie naprawiona w przeciągu 2 tygodniu, sprawą zajmie się prawnik- bo tak na marginesie odpowiedzi na zgłoszoną reklamację nie mamy do dziś!Na kuchnie wydałam tyle kasy, że nie odpuszczę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ICH Klient Re: Kuchnie RUST IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.12, 00:47 Zasadniczo odradzam, Czytając to czy inne fora mam jedno wrażenie: tak ...ta sama historia... Przykra niestety i okupiona dużą kasą. Bardzo długi i niefachowy montaż, monterzy z kosmosu i myślą,że wszytko powinno być gotowe pod kuchnię a nie odwrotnie. Materiały jak w każdej innej nawet o połowę tańszej firmie. Tylko, że w tej wśród tłumu pracowników panuje dodatkowo burdel...totalna dezinformacja- zawsze nie wiadomo kto zawinił usterce.....a Ja muszę za to płacić!!!!!???? Poza tym za taką kasę to można by mieć masę nowoczesnych rozwiązań, technicznych, estetycznych a efektem jest ZWYKŁA KUCHNIA i NIE TAKA JAK NA FOLDERACH !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczony Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 17:37 Stanowczo ODRADZAM, szczegolnie studia we Wroclawiu! Sprzedawcy (na wyrost nazywający siebie projektantami) nie są w stanie przygotować właściwego projektu - złe wymiarowanie skutkujące niemieszczeniem się mebli, ocieraniem i uderzaniem o siebie przy otwieraniu, "upychanie" gotowych elementów - zero profesjonalizmu. Wykonanie i montaż jeszcze gorzej - w tej firmie standardem jest wizyta na montaż + pakiet kilku(nastu) wizyt reklamacyjnych - bo coś nie pasowało, bo "się coś samo źle dokręciło", bo po wymianie i tak wymiar mebli jest inny niż powinien, bo coś cieknie.... UNIKAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś