avene 05.12.07, 13:38 Witam, czy ktoś z Was ma wannę z prysznicem ( w jednym) z taką profesjonalną kabiną. Czy polecacie takie rozwiazanie i jaki jest jej koszt? Widziałam taką w hotelu w Hiszpanii i bardzo mi sie spodobała. Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jovian Re: wanna z prysznicem 05.12.07, 16:28 Jeszcze nie mam, ale będę miał. ;) Na razie jestem na etapie poszukiwań odpowiednich akcesoriów, tzn wannę już mam, zabudowę wanny (kabinę) już wybrałem, a teraz szukam tego ustrojstwa do prysznica. Różnie to nazywają: panel, deszczownia, generalnie chodzi o to że na górze wisi na stałe duże sitko, dodatkowo jest jeszcze normalna rączka prysznicowa, a wszystko przypięte do zwykłej baterii wannowej. Jak się sprawdza jeszcze nie wiem, ale przy mojej łazience nie mam innego rozwiązania - musi być dwa w jednym. ;) Koszt, jak zawsze będzie zależał od tego ile masz pieniędzy do wydania. W miarę prosta kabina nawannowa z nietypowymi wymiarami (na zamówienie) pewnie ok 1000. A ten panel prysznicowy kosztuje od 500 do 6000 plnów. Tak przynajmniej twierdzi internet.;) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
corri Re: wanna z prysznicem 07.12.07, 12:01 Jovian, jesli to nie tajemnica, to prosze napisz jaką i jakiej firmy wanne kupiles i jaka zabudowe wanny (parawan). Nie ukrywam, ze tez o tym mysle, ale potrzebuje zabudowe wannowo-prysznicowa jako zestaw narozny, a w wiekszosci na rynku wystepuje w wersji prostokatnej. No i jaki koszt zakupu tego co juz masz? Bede Ci wdzieczna za odpowiedz. Moze byc na adres mailowy (gazetowy). Pozdrawiam I. Odpowiedz Link Zgłoś
jovian Re: wanna z prysznicem 07.12.07, 20:23 Tajemnica? Ależ skąd, wannę kupiłem w Obi, marki nie pamiętam ale jakaś czeska. Normalna wanna emaliowana nic specjalnego, ale pasowała mi wymiarami bo moja łazienka ma zawrotną szerokość 107 cm ;), więc wanna 105 cm była akurat, a poza tym jest w miarę płytka więc pasuje pod zabudowę. Zabudowa z firmy Sanplast na zamówienie. Wanna z nogami kosztowała jakieś 300 a zabudowa 900. Montaż za darmochę bo we własnym zakresie. ;) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: wanna z prysznicem 13.12.07, 17:21 o takim czymś można sobie pomarzyć www.e-mieszkanie.pl/lazienka,1114.htm :) Odpowiedz Link Zgłoś